Hae
Aino Mäkelä

Silkinpehmeää

Silkinpehmeä kasviskeitto

Kasvissosekeitot on varmaan yks mun keittiön vakio-kokkailuista. Ne on vaivaton valmistaa ja kätevä ottaa myös töihin mukaan evääksi tai pakastaa pahan päivän varalle! Helppo ruokaa ja kaiken lisäksi vielä terveellistä sekä luonnollisesti herkkua.

Sekä kevyttä – kroppa ja kurvit kiittää!

Blogin historian aikana oon jakanut siis monenmonta keittoreseptiä ja niitä voi hakea blogin oikeassa yläkulmassa olevan hakukentän kautta halutessaan. Niitä on itseasiassa niin monta etten enää kehtaa niitä normaalisti jakaa. Tämä kerta on kuitenki poikkeus sillä kokeilin jotain uutta mikä johti syvään hurmaantumiseen ja innostukseen – yllätin jopa itsenikin!

Silkinpehmeä kasviskeitto
Yleensä keittojen proteiininlähteenä sekä koostumuksen sakeuttajana toimii linssit, mutta aina välillä se onnistuu tekemään koostumuksesta hieman jauhomaisen. Sinälläänhän se ei ole huono asia, mutta jos tykkää sametinpehmeästä – suorastaan silkkisestä – koostumuksesta niin tulee rakastumaan seuraavaan reseptiin. Aivan kuten minäkin.

Salainen ainesosa on nimittäin linssien sijaan käytetty pehmeä tofu! Se on koostumukseltaan hyvin maitorahkamaista ja sopiikin sen korvikkeeksi lähes kaikkeen leivontaan ja ruoanlaittoon – siitä sainkin idean kokeilla sitä myös keittoon. Se on sekä maultaan että koostumukseltaan pehmeä minkä vuoksi se sopii hyvin pehmittämään tulisiakin makuja.

Oikein bueno kombo ellen sanois!

Silkinpehmeä kasviskeittoSILKINPEHMEÄ KASVISSOSEKEITTO
500g bataattia
500g (pakaste) kukkakaalta
2 tuoretta chiliä
300g pehmeää tofua
cayennepippuria, suolaa
kookosöljyä

Hienonna chili ja kuutioi bataatti. Kuumenna kattilan pohjalla hieman kookosöljyä* ja kuullota hienonnettu chili siinä hetken aikaa. Lisää kattilaan vettä ja bataattikuutiot – niin, että bataatit peittyy juuri ja juuri. 10minuutin miedolla lämmöllä kiehuttelun jälkeen lisää joukkoon jäiset kukkakaalit ja anna niiden höyrystyä ja pehmentyä. Kukkakaalien ollessa pehmeitä ota kattila pois levyltä ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää soseen joukkoon pehmeä tofu ja jatka soseuttamista lisäten mausteita mielesi mukaan. Kun keitto on silkkisen tasaista nosta se takaisin levylle ja kiehauta vielä kerran.

*Kookosöljy on ruoanlaittoon ensiluokkaista sillä muiden öljyjen tapaan se ei mene pilalle kuumennettaessa.
Silkinpehmeä kasviskeitto

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan, tutustumaan ja ihastumaan. Jo syksyllä julkaisemani pehmeään tofuun tehty smoothieresepti (TÄÄLLÄ), sai paljon ihastuksia aikaan. Se onkin loistava tuote kaikille maidosta luopuville.

Joko sä olet testannut? Ja jos olet niin minkälaisen reseptin turvin?

Smoothien ja keiton lisäksi yks omista herkuista on suklaamousse..Mmmmm kyllä! Luit aivan oikein.

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.