Hae
Aino Mäkelä

1. LUUKKU

Mä rakastan Joulua – se on mulle ihanaa aikaa ja mulla tulee siitä ensimmäisenä mieleen lämpö ja läheisyys, perhe, ystävät, lähimmäiset, kynttilät, lumi, takkatuli, jäälyhdyt, glögi ja piparit sekä pitkään venyneet yöt lautapelien ääressä uudet villasukat jalassa lämmittäen.

Joulu on rakas, mutta silti se onnistuu omalla tavallaan myös ahdistaman mua. Nykyään Joulu nimittäin on monelle suuren stressin aihe sillä halutaan kaiken olevan täydellistä. Siitä on tullut käsistä levennyt kulutusjuhla johon laitetaan älyttömästi rahaa eikä sitten välttämättä osata edes nauttia siitä kaikkein tärkeimmästä eli ihmisistä ympärillä. Mä en itse oo koskaan panostanut rahallisesti kovinkaan isoja summia Jouluun ja lahjatkin oon halunnut pitää mahdollisimman henkilökohtaisina. Mä itse arvostankin materian sijaan enemmän elämyksiä ja kokemuksia, joita haluan tarjota myös muillekkin.

Tänä vuonna blogissa pyörii koko joulukuun ajan joulukalenteri, jonka ensimmäisen luukun aiheena on kiitollisuus. Loput luukut pitää kyllä sisällään lahjoja, yllätyksiä sekä muuta mukavaa myös teille lukijoille, MUTTA halusin silti muistuttaa siitä tärkeimmästä eli kiitollisuudesta. Siitä että ainaisen materialismin haalimisen ja täydellisyyden tavoittelun sijaan oltaisiin kiitollisia siitä hetkestä missä parhaillaan eletään – ja omalta osaltani haluankin kannustaa kaikkia teitä julistamaan sitä päivittäin.

Sillä sehän se on loppupeleissä se kaikista tärkein ja oleellisin asia elämässä ylipäätään.

Joulukalenteri #kiitosjoulu

Alkuperäinen kuva: weheartit.com

Jo muutaman  viime vuoden ajan oon lahjoittanut ne lahjoihin tarkoitetut rahat hyväntekeväisyyteen Joulun kunniaksi ja niin aion tehdä tänäkin vuonna, tosin tänä vuonna te pääsette mukaan lahjoittamaan mun kanssa! Jokaisesta 24.12 klo 14 mennessä instagramiin ladatut #kiitosjoulu ja @makelaino merkityistä kuvasta lahjoitan 0,50€ HOPE Ry:lleKyseessä on siis vapaaehtoisjärjestö, joka toimii Suomessa lasten paremman arjen puolesta tarjoten konkreettista apua niin vähävaraisille kuin äkillisen kriisin kohdanneille lapsiperheille sekä huostaanotetuille lapsille.

Lisää HOPE ry:n toiminasta voitte lukea TÄÄLTÄ.

Kuvan sisällöllä ei niinkään oo väliä vaan toivon ihan yksinkertaisia juttuja – hetkiä, asioita, lausahduksia, ihmisiä ja ihan mitä vaan mistä ootte just sillä hetkellä kiitollisia. Sillä että jaatte oman kauniin ajatuksenne teette tuplasti hyvää sillä voitte vaan kuvitella kuinka onnelliseksi se lahjoitettu summa saa monta pientä ihmistä 🙂 Mun sydäntä se ajatus ainakin lämmittää ja oon tosi onnellinen siitä, että saan toteuttaa jotain näinkin hienoa.

Joka päivä myös jaan teidän #kitosjoulu -kuvia täällä blogin puolella meidän muiden inspiraatioksi.

Psykoterapiakeskus Vastaamo
Kaiken tämän lisäksi arvon myös kaikkien tämän postauksen kommenttien kesken Vastaamon lahjakortin. 
Lahjakortti oikeuttaa 45minuutin ensikäyntiin psykoterapeutin vastaanotolla Vastaamon Helsingin, Espoon tai Tampereen toimipisteessä ja sen voi käyttää joko itse tai tarjota sitä jollekkin apua enemmän tarvitsevalle. Kommentin sisällöllä ei ole sinällään väliä, mutta ainakin musta ois ihana kuulla joitain tarinoita – sellaisia, jotka muistuttaa meitä kaikkia läheisten/avun tärkeydestä. Viimeaikaisten uutisointien myötä ainakin mua on kauhistuttanut se kuinka pahoin Suomessa voidaan ja osittain se varmasti johtuu siitä, että apua ei oo tarpeeksi tarjolla tai sen pariin on vaikea päästä. Myös mun läheisissä on apua kaipaavia jotka ei omasta tahdostaan huolimatta oo päässeet hoitoon mikä mun mielestä on erittäin väärin ja todella huolestuttavaa.

Tutkimusten mukaan avohoito on tehokasta sillä 80%:lla potilaista tilanne hoidon jälkeen on parempi kuin hoidotta jääneillä. Lisäksi psykoterapian todettu helpottavan toipumista oireiluista ja parantavan arkista toimintakykyä sekä selviytymiskykyä myöhemmistä ongelmista. (Duodecim)
Vastaamo onkin avohoitoa tarjoava psykoterapiakeskus josta jokainen voi hakea apua omaa arkea haittaaviin psyykkisiin oireisiin oli sitten kyseessä esimerkiksi masennus, ahdistuneisuus tai ongelmallinen päihteiden käyttö. Vastaamo haluaa omalla toiminnallaa muuttaa asenteita mielenterveyspalveluiden käyttöä kohtaan ja palvelun pariin pääsy onkin helppoa: ajanvaraukset voi tehdä nettisivuilla halutessaan vaikka seuraavalle päivälle ilman lääkärin lähetystä. Verkkosivuilta löytyykin erilaisia testejä, joiden avulla voi diagnosoida itseään ennen hoitoon hakeutumista.

Välipalat - Virtaa SuperfoodeistaTämä Instagramissa pyörivä #kiitosjoulu ja @makelaino -merkityillä kuvilla pyörivä hyvän mielen joulukalenteri pyörii siis aina 24.12 klo14 asti kuten myös Vastaamon -lahjakortin arvonta tämän postauksen kommenteissa, jonka jälkeen otan voittajiin henkilökohtaisesti yhteyttä. Muistakaahan siis jättää kommenttien yhteyteen sähköpostiosoitteenne!Tämän lisäksi myös blogin Facebook -sivulla pyörii aina Jouluun saakka arvonta, jossa kolme onnekasta voi voittaa sekä itselleen että ystävälleen jotain herkullista – ylläolevalla kuvalla saattaa olla jotain tekemistä asian kanssa, hihhi.. – eli kannattaa myös käydä tykkäilemässä ja tsekkailemassa mitä sieltä löytyy!Ihanaa Joulun odotusta ja iloa mun uuden blogin parissa,
<3 Aino

17 kommenttia

 1. Marissa kirjoitti:

  Oot ihana ja nämä sun lahjat on huippuja! Ei mulla muuta <3

  http://blogit.fit.fi/sairaankaunismaailma/

 2. R kirjoitti:

  Itse olen kiitollinen siitä, että mulla on niin ihanat pikkuveljet. Meillä oli nuorempana kotona vaikeaa, ja pidettiin poikien kanssa aina yhtä – harvemmin tapeltiin. Itse isosiskona arvostin ja arvostan edelleen sitä, miten suuren tuen sain veljistä silloin, kun itse toimin isän huutojen kohteena ja nyrkkeilysäkkinä – en halunnut että pojat joutuu sitä kokemaan.

  Enää en asu veljieni kanssa, ja tilanne siellä päässä on rauhoittunut. Silti pelottaa ja surettaa kuulla kurjia juttuja isän luota… Äiti on aina ollut meille kolmelle mukava, siellä ei ole ongelmia, mutta isän kanssa on. Mutta siitä kaikesta selvisi, kun ei tarvinnut olla yksin. Nykyäänkin vaihdetaan kuulumisia usein ja viihdytään yhdessä aina kun nähdään. Mun veljistä kasvaa mahtavia miehiä vielä jokin päivä, ja toivottavasti joku muukin voi olla heistä kiitollinen vielä joskus. 🙂 <3

 3. Hannele kirjoitti:

  Mahtava aukaisu kalenteriluukuille.

  Kiitollinen pitäis osata olla ja ressitön joulu ois hyvä tavoite.

  Veikkaan että ressaan silti kun töissä kuluu illat ja osin yötkin koko joulukuun. Joulukuussa vilkkainta ja eniten töitä; joko arvaat mitä teen. 😉

 4. elisa kirjoitti:

  Ihana että joku jaksaa vielä muistuttaa siitä oikeasta joulun tarkoituksesta kun kulutus vaikuttaa olevan pääosassa nykyään! Tosi hyvä idea lahjoittaa rahat hyväntekeväisyyteen!
  http://www.karhusportscience.com

 5. Essi kirjoitti:

  Kauniita ajatuksia sulla joulusta! Ja tuli hyvänä muistutuksena itellekin tuo rahan lahjoitus hyväntekeväisyyteen 🙂 SIllä kun ilahduttaa niin monen muunkin elämää. Hyvä juttu ehottomasti!
  Iloista viikkoa! <3

 6. R kirjoitti:

  Tähän ei voi kuin siteerata oheista aforismia: ”Gratitude is the healthiest of all human emotions. The more you express gratitude for what you have, the more likely you will have even more to express gratitude for.”

 7. mariem kirjoitti:

  Ihan paras eka luukku 🙂 Tärkein ensin. Olen viettänyt useamman joulun psykiatrisessa päivystyksessä työntekijänä.

 8. Jaadis kirjoitti:

  Näin juuri!

 9. Irps kirjoitti:

  Todella upea ja tärkeä joulukalenterin, joulukuun ja koko joulunodotuksen aloitus! Liian vähän osataan olla kiitollisia. Olen itse tajunnut sen, kun hengenlähtö on ollut lähellä muutamaan otteeseen vaikeiden sairauksien takia. Kuinka vaikea ja synkkä matka se kaikki on ollut, mutta ne ovat tehneet minusta minut. Ilman läheisiäni ja psykoterapeuttiani en olisi nyt tässä ja hymyilisi ja tuntisi onnea. Toivoisin, että pystyisin jakamaan tätä hyvää oloa muille ja auttamaan toisia, jotka apua tarvitsevat. Olen todella kiitollinen elämästä, ihan jokaisesta palasta!

 10. Johanna kirjoitti:

  Ihana joulukalenteri! Olen niin kiitollinen perheestäni ja ystävistäni. Odotan joulua kovasti koska se on niin lämminhenkistä aikaa. Olen saanut paljon apua vuoden kestäneestä psykoterapiasta. <3

 11. Marikki kirjoitti:

  Viime aikoina on kyllä ollut valitettavan paljon tapauksia, jotka ovat osoittaneet miten pahoin ihmiset voivat 🙁

 12. Tuuli kirjoitti:

  Ihana ensimmäinen luukku, tosi tärkeä aihe. Psykologian opiskelijana nää asiat on lähellä sydäntä. Omassa lähipiirissäkin tuntuu olevan joku masennusaalto vallalla ja itsekin ahdistuu kun ei saa ystäviä vedettyä takaisin pintaan sieltä alamaista. Kaikille joulu ei ole iloinen juhla, vaan se saattaa korostaa yksinäisyyttä ja huonoja fiiliksiä, jos on esimerkiksi perheessä ongelmia. Toivoisin kaikille vain mahdollisimman onnellista joulua<3! Kiitos Aino, kun kirjoitat tällasista tärkeistä asioista ja tää sun uus sivu on ihana!

 13. Suvi kirjoitti:

  Läheiset on mulle erittäin tärkeitä ja saan siitä muistutuksia lähes päivittäin. Välillä heidän antama apu ja tuki on ihan konkreettista, mutta useimmiten kuitenkin henkistä. Tukea/apua päätöksien teossa, lohduttamista vaikeina hetkinä jne. Ei tästä elämästä vaan tulisi yksin yhtään mitään! 🙂

 14. Kaija kirjoitti:

  nää asiat on kyllä tärkeitä,

 15. MM kirjoitti:

  Kaikille hyvää mieltä. Ihana kalenteri.

 16. Nina Hautala kirjoitti:

  Tärkeintä on kun saa perheen luokseen ja voi viettää yhdessä aikaa syöden, ulkoillen ja lautapelejä pelaten. Tulossa ihana rauhallinen joulu tuoksuineen ja makuineen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.