Hae
Aino Mäkelä

Etanan vauhdilla etiäppäin

Aamulla silmät aukesi ennen herätyskelloa – olisin voinut nukkua vielä reilun tunnin, mutta tänään se ei käynyt mielessäkään. On ihana herätä aamulla aikaisin, nauttia aamupala rauhassa ja laittautua nätiksi työpäivää varten. Oon täysin aamuihminen ja tälläiset aamut ennustaa aina mukavaa päivää, kun päivä alkaa mukavasti ilman kiirettä on loppupäiväkin ihanan kevyt ja huoleton – uskokaa tai älkää 🙂Tänään mun aamuun kuului myös aamulenkki. Voi että, siinä on loistava energiapiikki päivään! Ei paljon aamukahvia tarvi nautiskella, kun käy vetämässä kunnon intervallitreenit heti herättyään. Aikaa tänään kului 25minuuttia ja kaloreita siinä ajassa paloi reilu 250 – aika tehokasta, eikö? 😉

Juoksin tänään poikkeuksellisesti 3×1 intervallien sijaan 1,5×0,5 ja vaikka aluksi tuntui, että spurttiosuus jää vajaaksi eikä syke nouse niin kyllä se treeni rupes tuntumaan lenkin edetessä ja kahdeksannen spurtin jälkeen olin ihan loppu 😀 Tunsi kyllä taas tehneensä, kun piti vielä hölkkäillä kotiin..
Nuo spurttailut on kyllä jänniä.. sitä antaa kaikkensa, pinkoo henkensä edestä ja sydän hakkaa täysillä. Omassa päässä se näyttää hienolta – pitkät raajat harppoo nopeasti kevyellä askeleella eteenpäin. Mutta nopea vilkaisu omaan varjoon kertoo sen totuuden.. askel on matala ja liike näyttää raskaalta. Voi että kun mä haluaisin omistaa sellasta räjähtävää nopeutta, että ajastimen piipatessa vaan singahtaisin ohjuksen lailla eteenpäin.

Juoksuteknikka – siihen rupean nyt ensiksi kiinnittämään huomiota. Juokseminen kyllä tuntuu hyvältä, mutta sehän ei tarkoita että mitään korjattavaa ei olisi. Entä hengitystekniikka? Sitäkin täytyy vähän tutkiskella. Kropaltani kun en ole erityisen kevyt niin en voi olettaakkaan olevani supernopea, mutta tiedän pystyväni parempaan ja sen aion todistaa itselleni.

Huh, kylläpä yksi lenkki ja reality check voi saada ihmeitä aikaan – mieletön määrä motivaatiota, uteliaisuutta ja intoa oppia lisää ja kehittyä ilmestyi kuin itsestään. Ehkä ei ookkaan niin kurja asia huomata, että ei ole mestari kaikessa 😉 Nyt vaan pitää saada joku mukaan lenkille tsekkaamaan tekniikkaa, kirittämään ja kannustamaan.

2 kommenttia

 1. Salla kirjoitti:

  Voithan sä mennä juoksukouluun, niin saat varmasti hyvää opetusta ja palautetta. Mulla oli kans eilen intervallipäivä. Tein 3min vedoilla 4kertaa ja huh… Kyllä siinä taas ajattelin että miten niin lyhyt aika voi tuntua ikuisuudelta 😀

  • Aino kirjoitti:

   Ihan totta ja siis keväällä mä tosissaan olin menossakin, mutta oli silloin jo turhan monta rautaa tulessa yhtäaikaa.. nytkin on tässä muuttokuviot ja kaikki, niin ei oo vaan saanu aikaseksi. Loistavia tekosyitä 😉 Mutta jospa mä vaikka Helsingissä sitten vihdoin saisin sen aikaseksi, hih!

   Ja joo huh ÄLÄ! Sen takia mä nyt kokeilinkin lyhyempiä vetoja ja lisäsin spurttimääriä.. toimi kyllä niinkin, vaikka spurtti jäi hämmentävän lyhyeksi 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.