Hae
Aino Mäkelä

Kolmen raaka-aineen bataattipitsa

Oon viime aikoina puuhastelut jos jonkinlaista keittiössä, mutta tyyli on pysynyt samana: helppona ja herkullisena. Jotenkin nyt kun on viettänyt enemmän aikaa kotona on ollut myös kiva panostaa ruoanlaittoon hieman enemmän ja kokkailla vähän erikoisempia juttuja niiden päivittäisten smoothieiden ja salaattien sijaan – ei sillä, että niissäkään mitään vikaa oisi!

Jos jonkun mielestä terveellinen (tai kasvispainotteinen) ruoka on vielä tylsää, niin uskon tän reseptin viimeistään muuttavan sen käsityksen. Tai siis kuinka moni oikeasti sanoo pitsalle ”ei”? Mulle tavan pitsa on ehkä vähän liian tuhtia ja rasvaista, mutta tämän pitsan olisin syönyt vaikka kerralla jos vatsassa ois vaan ollut vähän enemmän tilaa! Oli nimittäin sen verran täyttävää, että pari siivua riitti hyvin tekemään mut kylläiseksi.

Kuten otsikkokin jo kertoo, loistaa tän reseptin pääosassa yksi mun lemppareista – nimittäin bataatti, ja tällä kertaa siis pitsan muodossa. Oon kokkaillut bataatista kaikenlaista aina suolaisesta makeaan enkä kertaakaan oo joutunut pettymään! Alkaa vaikuttamaan siltä että se on täydellinen raaka-aine, joka maistuu hyvältä ihan mihin tahansa sitä ikinä keksiikään laittaa.

Vai ootko joskus syönyt jotain missä ois ollut bataattia ja se ois ollut pahaa..?

Te varmaan haluatte jo päästä itse reseptin pariin, joten mä en jaarittele tässä enää sen pidempään! Paljastan vielä vaan sen verran, että huomenna ois tarkoitus julkaista ensimmäinen osa pitkään odotetusta toivepostauksesta jossa kerron mitä kaikkea oikein ostan kaupasta, millä rahalla ja millä perustein.. 😛

BATAATTIPITSA

yksi keskikokoinen bataatti
1 rkl psylliumia
1,5 dl kookosjauhoa

Kuutioi ja keitä bataatti pehmeäksi, lisää halutessasi keitinveteen suolaa. Kun bataatit ovat pehmeitä kaada keitinvesi pois ja soseuta bataatit. Lisää joukkoon psyllium ja kookosjauho, ja sekoita tasaiseksi – lisää tarvittaessa jauhoja, jos taikina jää löysäksi. Kun taikina on tiivis kauli siitä ohut pitsapohja ja laita se kiertoilmalla 175 asteiseen uuniin esipaistumaan noin kymmenen minuutin ajaksi. Lisää sen jälkeen täytteet ja paista vielä toiset kymmenen minuuttia. Nauti!

Tän maukkaan ja mehevän pitsapohjan kanssa maistuu takuulla mitkä vaan täytteet sillä kuten jo sanoin – bataatti tuntuu sopivan yhteen minkä kanssa tahansa! Itse levitin pohjan päälle aiemmin valmistamaani pastakastiketta mikä sopi siihen kuin nenä päähän. Siis aivan taivaallinen yhdistelmä, jonka kruunasi pitsan päällä nauttimani rucola 🙂 Voi morjens! Muuten pitsan päältä löytyi vähän kaikkea mitä jääkaapissa sattui olemaan ja eikös se itseasiassa ollutkin aikoinaan se juttu miten pitsa keksittiin.. siis niin sanotusti jämä ruoaksi, jonka avulla estettiin turhan ruokahävikin synty? 😉

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

5 kommenttia

 1. Ka kirjoitti:

  Nam, pitääpä kokeilla 🙂 Millä voisi korvata kookosjauhot? Kaura/tattati jauhoilla?

 2. ninna kirjoitti:

  yksi paha tuote löytyy: piltti lasten bataattikesäkurpitsasose sellaisenaan. käy kyllä keiton jatkeeksi tai lettuihin mutta huoneenlämpöisenä ei, mietin miten vauvat sitä voi syödä. no heille se on tarkoitettukin. valmisbataattikeitot ei myöskään uppoa. kiitos ohjeesta

  • Aino kirjoitti:

   Ahhh no kappas! Sitä en oo kyllä kokeillutkaan 😀 Mutta joo, eipä näköjään tarvikkaan – kiitos vinkistä 😉

 3. Jessica kirjoitti:

  Ihanaa, näin simppeli ohje ja tulee todella tarpeeseen kun noudatan AIP-ruokavaliota! ???

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.