Hae
Aino Mäkelä

Kuka mä oikein olen?

Moni teistä on varmasti seurannut mun juttuja jo vuosien ajan, mutta siellä ruudun toisella puolella on varmasti paljon myös uusia lukijoita – ja myös teitä, jotka löysitte tänne vasta nyt mun tauon jälkeen 🙂

Siispä nyt on vuorossa tarina tarinankirjoittajasta, nuoresta innostujasta ruudun tältä puolen. Ja vaikka tämä on erityisesti teille uusille lukijoille niin uskon monen vanhankin lukijan saavan tästä jotain iloa irti!

Mä olen Aino, 26-vuotias terveydestä ja hyvinvoinnista innostuva nuori nainen. Rakastan hitaita aamuja ja erityisesti aamu(rasva)kahvin nautiskelua sängyssä. Nautin kovasta treenistä ja hikoilusta, hyvästä viinistä ja rakkaudella laitetusta ruoasta, jammailen ja lauleskelen menevien biisien tahdissa, innostun nopeasti hyvistä jutuista ja haluan aina antaa uusille ihmisille, ideoille ja elämän oikuille mahdollisuuden.

Uskon, että elämässä asiat tapahtuu tarkoituksella ja että meistä jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa omaan onnellisuuteensa.

Parasta elämässä kuitenkin jatkuva tutkimusretki itseensä kaikki pienien hetkien, kohtaamisten ja ajatusten jakamisten kautta, yksin ja yhdessä erilaisten ihmisten kanssa. Ja kaiken sen myötä kasvaminen ihmisenä. Välillä se itkettää ja suututtaa, mutta onneksi useimmiten kuitenkin suupielet pysyy hymyssä ja pilke silmäkulmassa 🙂

Entisenä kiirenarkomaanina annan nykyään paljon aikaa rauhoittumiselle ja ihan vaan olemiselle. Saatan unohtua hyvän kirjan ääreen tunneiksi ja unohtua haahuilemaan metsään suunniteltua pidemmäksi aikaa. Mulla on kotona oma huone joogalle ja rauhoittumiselle, mutta viimeaikoina se on toiminut lähinnä varastona – rauhoittuminen on sen sijaan tapahtunut meditoimalla, kämppiksen kanssa maailmaa parantamalla, koiran paijaamisella, kylmällä suihkulla tai avannolla ja joskus hengitysharjoituksilla. Ja varmasti jossain vaiheessa taas entistä enemmän sillä joogalla, sillä se on niin parasta <3

Haluan elää elämää, josta en kaipaa lomaa. Tahdon nauttia jokaisesta päivästä ja ottaa ilon irti kaikesta, mitä mun eteeni tulee. Sen takia monien mielestä mä oon todennäköisesti raivostuttavan positiivinen, mutta voin kertoa että kyllä mullakin on huonot päiväni. Mun unelmana on auttaa ihmisiä voimaa paremmin ja pitämään itsestään hyvää huolta, ja ennenkaikkea arvostamaan itseään – ja se onkin yksi niistä syistä miksi mä rakastan kirjoittamista. On ihan parasta, jos edes yksi ihminen kokee jonkinlaisia ahaa-elämyksiä tai voimaantumista mun kirjoituksia lukiessaan.

Mistä kaikki alkoi?

Alkujani oon kotoisin Oulun kyljestä, pieneltä kylältä nimeltään Jääli. Aikoinaan sainkin mun isoveljeltä lempinimen ”Aino Amerikanlautanen”, kun jaksoin syödä meidän kylän grillin isoimman annoksen – ja se oli suoritus, johon vain harva kykeni 😉 Oon siis aina tykännyt hyvästä ruoasta, mutta vuosien myötä määritelmä hyvälle ruoalle on muuttunut aina vain tiedostavampaan ja terveellisempään suuntaan.

Blogia aloin kirjoittamaan vielä asuessani Oulussa vuonna 2012, kun innoistuin muuttamaan elämäntapojani terveellisempään suuntaan ja tää blogi olikin aikoinaan yksi FitFashionin ensimmäisiä blogeja. Välillä mun koko terveyshullutus meni vähän överiksi ja siitä seurasi muun muassa vaikeat hormonihäiriöt sekä ongelmat suoliston ja aineenvaihdunnan kanssa. Mun vanhoista kirjoituksista löytyykin paljon asiaa edellä mainituista aiheista, sillä luonnollisesti ne on ollut mulle tosi tärkeitä ja mielenkiintoisia aiheita joista mulla on ollut paljon sanottavaa.

Muutin Helsinkiin vuonna 2013 ja siellä oikeiden ihmisten ympäröimänä tää kaikki mun innostus vaan kasvoi entisestään! Ensin luin terveys- ja liikuntalääketieteitä ja suoritin personal trainerin tutkinnon, minkä jälkeen aloin opiskelemaan Terveysopisto Saluksessa ravintoterapeutiksi. Helsingissä myös ohjasin aikoinaan raakasuklaa– ja raakakakkuworkshoppeja ja löysin entistä vahvemmin mun kutsumukseni ”ruoka on lääkkeesi” filosofiasta.

Keväällä 2016 matka jatkui Helsingistä kohti Jyväskylää, jossa siis edelleen asustelen ja vietän päiväni Foodinin konttorilla. Ja jos joskus törmäät muhun messuilla tai tapahtumissa Foodinin huppari päällä niin tuu ihmeessä nykäisemään hihasta! Täällä mun elämä on oikein mukavan tasaista ja arkeen kuuluu töitä kivojen ihmisten kanssa, treenaamista crossfit-salilla, terveellisen reseptiikkan kehittelyä sekä tietysti paljon laatuaikaa ystävien kanssa. Kaikkien näiden hedelmistä pääsettekin nauttimaan mun kirjoitusten parissa erilaisten oivalluksien, vinkkien, hyväksi todettujen havaintojen ja reseptiikan merkeissä 🙂

Tuun vielä kirjoittamaan tarkemman postauksen mun koulutuksesta ja työjutuista, kun sellaista toivottiin, mutta jos sulla on vielä jotain kysyttävää mielessä niin kommenttiboksi on avoinna!

Xoxo,
Aino


Päivittäistä inspiraatiota ja oivalluksia mun muissa kanavissa:
IG @makelaino
FB RAWinto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.