Hae
Aino Mäkelä

Helppoja kausiherkkuja

Ihanaa sunnuntaita tyypit!

Mä istun tässä omalla sohvalla, täydellisen kaaoksen keskellä. Päätin jostain kumman syystä tehdä joulusiivouksen vähän isomman käden kautta ja sen kyllä huomaa: oon tyhjenyt kaappeja, penkonut varastoa ja yrittänyt luopua kaikesta turhasta. Ehkä mä jatkossa alan harrastamaan tätä useammin kuin kerran vuodessa, niin tää tuntuis paljon vaivattomammalta 😀

Onneksi kuitenkin kaaoksenkin keskellä voi valmistaa nopeasti erilaisia herkkuja, jotka antaa energiaa urakan loppuunviemiseen. Tässäpä siis pari herkkureseptiä, joiden avulla oon saanut aurinkoa päiviin ja hymyn huulille usemmankin kerran tän pimeän ajanjakson keskellä 🙂

Persimonmousse

PERSIMONMOUSSE

Helppoa herkkua! Söpö jälkkäri kahdelle syntyy pilkkomalla yhden persimonin blenderiin ja lisäämällä joukkoon desilitran kookosmannaa sekä halutessaan vielä ripauksen aitoa vaniljaa. Kun seos on tasainen voit kaataa osan kulhoon, ripotella päälle mulperinmarjoja ja kardemummaa, joiden päälle voit lisätä loput moussesta. Nosta jääkaappiin tekeytymään tunniksi ennen nauttimista 🙂

Persimonjäätelö

Persimonjäätelö

Persimonjäätelö

PERSIMONJÄÄTELÖ

Aloitettuani ayurvedisen ruokavalion mun piti sanoa hyvästit banaanille. Se oli mulle tietysti aika kova paikka sillä herkuttelinhan mä lähes joka ilta banaaneista tehdyillä helpoilla jäätelöillä. Eipä onneksi mennyt aikaakaan kun keksin, miten voisin korvata mun iltaherkut: pilkoin persimonin palasiksi ja nostin pakkaseen pariksi tunniksi minkä jälkeen blendasin sen banaanin lailla pehmismäiseksi jäätelöksi! Lisäsin joukkoon vähän vettä ja ripauksen aitoa vaniljaa, joka sopii loistavasti makean persimonin kaveriksi.

Treenien jälkeen lisään yleensä pelkän vaniljan sijaan vähän enemmän vettä ja mitallisen vaniljanmakuista riisiproteiinia niin gainsit on taattu 😉

Herkullista sunnuntaita,
<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.