Hae
Aino Mäkelä

Huh helpotusta ja pyöräilyfiilistelyä!

Jeiii, täällä huutelee yks aika ilonen mirmeli!

Pääsykoemateriaalit Jyväskylän liikuntatieteelliseen julkaistiin tänään ja mulla kyllä tippui yks tosi iso kivi sydämeltä 😀 Mullahan on kevät täynnä jos jonkinmoista hommaa ja projektia, joten en pysty aiempien vuosien tapaan omistautumaan pääsykokeisiin valmistautumiseen.. Siksi olinkin superinnoissani, kun huomasin että terveyskasvatuksen pääsykoemateriaalit on samat mitä viime vuonna! Hihhihhiii. Sehän tarkoittaa sitä, että pystyn nyt seuraavan kuukauden ajan huoletta valmistautumaan liikuntabiologian pääsykokeisiin missä aion käydä koittamassa onneani ja katsomassa mihin omat rahkeet riittää 😉 Liikuntabiologian pääsykoemateriaali puolestaan sisältää tosi paljon niitä juttuja joita me ollaan kuluneen vuoden aikana koulussa käyty, joten mun ei tarvi ottaa siitäkään hirveää stressiä että kuukauden aikana kerkeän panostaa siihen lukemiseen ehkä maksimissaan viikon ajan.. hahha!

Tää mun rennompi asenne kertoo selkeästi siitä, että mulla ei oo mitään hirveää painetta päästä kouluun. Oon kotiutunut Helsinkiin niin hyvin, että oikeastaan en halua edes lähteä täältä vielä pois.. mulla on kiva työpaikka, paljon ihania ihmisiä ympärillä ja edessä ainakin muutamia jänniä seikkailuja – pääsin sitten kouluun tai en! 😀Sain muuten mun pyörän Helsinkiin pari viikkoa sitten ja se oli sellanen viimenen silaus mun Helsinkiin kotiutumiselle. Mä rakastan pyöräilyä ja mun pyörä onkin mulle rakas – oonkin pitänyt sitä kuin kukkaa kämmenellä ja huoltanut sen joka kevät kuntoon. Tänä keväänä huollosta vastasi Kallion Velo&Oxygen ja vaikka ensin arvelin, että pyörä ei välttämättä huoltoa tarvisikaan niin huollon jälkeen pyörä oli kuin uus! Niin paljon kevyempi polkea eikä takarengaskaan enää väpätä alamäessä, hahha 😀 

Suosittelen siis erittäin lämpimästi – loistavaa asiakaspalvelua ja mikä parasta; ensiluokkainen työn jälki!

Pyörän huolto onneksi sujui nopeasi parissa päivässä ja tänään pääsinkin jo tutustumaan Helsingin pyöräilykulttuuriin… ja a-p-u-a – mähän oon ihan hukassa! Ajellessani Kalliosta Ruoholahteen sain monet vihaiset vilkaisut mm. ajellessani kävelytiellä… Oma juntteus kyllä hävettää tosi paljon, mutta mulla on vielä aika paljon opeteltavaa sen suhteen että missä mun pitää ajaa ja milloinkin 😀 Oulussa mä rakastin pyöräilyä, mutta veikkaan että täällä se rakkaus saattaa kuolla.. Mä en nimittäin ehkä ihan oikeasti halua ajella tuolla autojen seassa 😀Summasummarum – mun kevät ei siis tuu todellakaan pyörimään pelkästään pääsykokeita panikoiden vaan nyt mä pystyn täysillä nauttimaan myös elämän muistakin iloista 😀 Ja heti huomenna onkin blogin ekan kevättreenin aika, hihhih! Ja nyt kun mulla on pyöräkin käytössä niin pääsen myös testaamaan teidän hehkuttaman Malminkartanon Jätemäen – jihaa! 

Loisteliasta huhtikuun alkua muuten kaikille! Ootteko muuten säästyny aprillipiloilta tänään vai ootteko kenties itse olleet mestarijekuttajia? 😉 Hahahhaa mä ennen fiilistelin aprillipäivää tosi paljon, mut nyt en edes tajunnut kuukauden vaihtuneen.. vanhuus ei tuu yksin!

<3 Aino

15 kommenttia

 1. anita kirjoitti:

  Ite hain myös liikuntabiologian puolelle ja voi apua, ehdin vilkasta tänään vähän niitä materiaaleja -miks noin paljon!? Noh, pitää lueskella ja käydä kokeilemassa onnea… 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Joo sitä matskua on kyllä ihan tuhottomasti…! Ite aattelin alkaa pureutumaan artikkeli artikkelilta siten, miten aikataulu antaa periksi 😀 Saas nähdä kerkeänkö käydä kaikki läpi ennen itse kokeita, hehhe:) Tsemppiä!!

 2. Marjut kirjoitti:

  Nyt aloin epäillä itseäni, kun IG:ssa kysyin että haetko liikuntalääketiedettä lukemaan… Ootkos sä edes hakenut sinne ennen vai onko se ollut terveyskasvatus, johon oot hakenu aikaisemminkin? En nyt ihan ollutkaan kärryillä 😀 Mut mukava kuulla, että haet nyt liikunnalle joka tapauksessa – rennolla asenteella tai ilman, tsemppiä! 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Joo siis terveyskasvatukseen oon hakenu kaks edellistä kevättä ja molemmilla kerroilla kivasti on jääny uupumaan se 0,5pistettä koulupaikasta ;D Joten ei sitä stressiä enää kannata kovin ottaa, joko sinne pääsee tai sitten ei, hahhha! Tärkeintä on, että yrittää parhaansa – eikö se niin mee? 😉

 3. Laura kirjoitti:

  Älä huoli pyöräilysäännöistä, äkkiä ne oppii ja niihin tottuu! Alkuun itsekin vierastin Helsingissä pyöräilyä, sillä maalaistyttönä en yhtään tajunnut, ettei sitä saakaan enää tehdä noin vain kaikkialla 😀 Keski-Suomessa kasvaneena totuin kuitenkin polkemaan kaikkialle, enkä halunnut antaa periksi. Nykyään pyöräilenkin (suunnilleen oikein) kesät talvet Helsingissäkin. Se on vaan niin paljo nnopeampaa ja miellyttävämpää kuin julkisilla säätäminen. Autojenkaan seassa ei tarvitse juuri pyöräillä, kunhan vain katsoo pyöräilyreitit etukäteen vaikka reittioppaasta. 🙂

  Ihanaa kevättä Aino, sun blogi tuo kyllä postaus postaukselta leveän hymyn kasvoilleni! 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Joo mulle vinkattiinki tosta reittioppaasta – pitääkin tutustua siihen:) Ja ensitöikseen pitää hommata kypärä niin uskaltautuu sinne autojen joukkoon 😀 Mut ihana kuulla, että en oo ainut jolle tää pyöräily on tuottanut vähän päänvaivaa..hahhha!

   Kiitos Laura ja ihanaa kevättä myös sullekkin!:)

 4. varpu kirjoitti:

  Ei hätää! Luulin kans vihaavani Helsingissä pyöräily Oulun jälkeen ja hetken vihasinkin, mut siihen tottuu ihan oikeesti! Vinkkinä että kannattaa kattoo valmiiksi Reittioppaan pyöräily&kävely osiosta reitti koska se näyttää sellasen reitin mitä pitkin pääsee näppärästi pyöräteitä pitkin eikä tarvii ajella jalkakäytävällä tai autojen seassa. Toki monesti joutuu vähän kiertää mut pääsee silti paljon jouhevammin mihin vaan kun käyttää pyöräteitä. Sit aika nopeesti oppiikin että missä omilla reiteillä menee pyörätiet mut kyl mä aina katon uuteen paikkaan polkiessa Reittioppaasta ni ei tarvii sietää niitä vihaisia kateita ja autokuumotuksia. Ja voilà, kohta sun suurin ongelma onkin ne pyöräteillä kävelevät ihmiset 😀

  • Aino kirjoitti:

   Ihanaa Varpu, kiitos vinkistä ja myötätunnosta 😀 ! Jospa mä reittioppaan avulla saisin vähän helpotettua tätä mun pyöräilyhirvitystä, hihhi.

 5. Tiia kirjoitti:

  Mä en ole ikinä edes ajanut keskustassa pyörällä vaikka olen pääkaupunkiseudulla aina asunutkin 😀 Joten propsit sulle (ja kaikille muillekin kommentoineille) että uskaltauduit joukkoon! Näin sut muuten tänään Ruoholahdessa mutta en jotenkin tajunnut moikata, hölmö mikä hölmö 🙂 Tsemppiä lukemisiin ja ihanaa kevään jatkoa 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Tänään, vai eilen? 😀 En mä siellä nimittäin tänään oo pyörinyt, hihhi! Saa nähä miten toi mun keskustapyöräily rupeaa sujumaan – toivottavasti hyvin, kun mä kohta muutan vähän kauemmas niin pyörä ois näppärä kaveri:)

 6. Tiia kirjoitti:

  Eilen siis, mitähän sekoilin! 😀 Kyllä se alkaa sujumaan, kuten edelliset sanoivat niin siihen varmasti tottuu 🙂 Kyllä pyörä on ehdottomasti hyvinkin näppärä väline, tosin ei mulle kun metrolla pääsee 15 minuutissa ja pyörällä menee puolituntia..

  • Aino kirjoitti:

   Hahha noniin 😀 Joo eihän se oo kun vaan uskaltaa mennä ekan kerran niiden autojen joukkoon niin eiköhän se sitten suju – nyt vaan kypäräkaupoille siis!

 7. Tiia kirjoitti:

  Jep, ekan kerran jälkeen helpottaa jo ja se kypärä on kyllä aika halpa henkivakuutus joten eiköhän siihen kannata satsata 🙂

 8. Annudk kirjoitti:

  Tosiaan noi pääsykoematskut on kyllä aivan jäätäv setti! Muistaakseni tentti on vielä sellainen ”rasti ruutuun muista jokaikinen prosentti” niin huh huh! En ymmärrä mitä tällaella nippelitiedolla tavoitellaan, paitsi sitä että ihmiset repii hiukset päästään…

  • Aino kirjoitti:

   Joo kyllä vaan, tentti on just sellanen :/ Nää pääsykokeet on aina vähän tälläsiä.. saas nähä kuin paljon jaksan oikeesti panostaa, kun on niin paljo kaikkia muitaki kivoja juttuja tässä keväällä tiedossa..heh 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.