Hae
Aino Mäkelä

Reissussa: Ensikosketukset

Nykyinen sijainti: Kuala Lumpur, Malesia
Ensikosketukset, Malesia Ensikosketukset, Malesia
Neljän upean päivän jälkeen maltan vihdoinkin istahtaa hetkeksi koneen ääreen naputtelemaan vähän matkakuulumisia. Nää ekat reissupäivät Malesiassa on ollu niin elämyksellisiä etten edes tiedä mistä aloittaisin! Sen vuoksi palaankin myöhemmin tarkemmin yksityiskohtiin, kuten viikonlopun telttaretkeen.

Yhden jutun tiedän kyllä varmaksi: tuun oppimaan tulevien viikkojen aikana todella paljon uutta, monessakin mielessä. Täkäläisestä elämäntyylistä vois kyllä ottaa oppia ihan jokainen, jos multa kysytään. Ihmiset on ihan äärettömän ystävällisiä ja ennenkaikkea kohteliaita eikä kenelläkään tunnu pahemmin pipo kiristävän päätä.

Ensikosketukset, Malesia Ensikosketukset, Malesia
Tajusin eilen, että meillä Suomessa pelätään asioita ihan hirveästi täysin suotta. Ollaan jäätävän skeptisiä ja kaikki normaalista poikkeava leimataan lähes poikkeuksetta hullujen hommaksi. Liekkö se johtuu siitä turvallisuudesta, mihin ollaan kotona totuttu ja kyllähän meillä on kieltämätä asiat aivan todella, todella hyvin. Täällä, ja monessa muussakin paikkaa, kuitenkin kulttuuri sen suhteen on täysin toisenlainen eikä siltikään oo syytä pelätä oikeastaan mitään, vaikka niin saattais helposti luulla.Äiti nyt varmaan tippuu sohvalta tän lukiessaan, mutta muutaman sattuman kautta mä päädyin taas sohvasurffailemaan, vaikka eka aattelin fiksusti asustella hosteleissa. Loppupeleissä ihan tarkasti mietittynä tää sohvasurffailu on perus hostelleja ja hotelleja turvallisempaa sillä kokoajan on joku opastamassa, neuvomassa ja varmistamassa selustaa eikä tuu liikuttua ”turstialueilla”, joissa ehkä on suurempi riski joutua uhriksi mitä ikinä sitten pelkääkään.

Unohtamatta parasta: pääsee fiilistelemään aitoa paikallista menoa! 

Ensikosketukset, Malesia Ensikosketukset, Malesia Ensikosketukset, Malesia
Palattiin tosiaan äskön takaisin Kuala Lumpuriin ja suuntaan jo heti aamulla lentokentälle kohti uusia seikkailuja. Tää on kaupunkina kyllä tosi hieno, mutta jotenkin mulla ei oo nyt yhtään kaupunkifiilistä – ennemminkin kaipaan just rentoilua ja huoletonta olemista.

Onneksi täältä on ihan älyttömän hyvät yhteydet joka paikkaan, joten liikkuminen on ihan älyttömän helppoa. Sain viikonloppuna ihan älyttömästi hyviä vinkkejä mitä tehdä ja missä käydä, joten tiedän jo nyt ajan loppuvan kesken, mutta onpahan ainakin sitten hyvä syy tulla takas! Mä naureskelinkin heti lentokentälle saavuttua, että mulla on aina tapana rakastua paikkoihin matkustellessa niin palavasti, että rupean haaveilemaan muutosta.. Hah!

Ensikosketukset, Malesia
Ainut juttu mikä mua vähän harmittaa on se, ettei kukaan fiilistele mun kans jääkiekkoa! Hahha, vitsivitsi. Eilen tosin tapasin miehen, joka oli aikoinaan jopa asunut Oulussa matkustellessaan mikä oli musta tosi, tosi hauskaa. Suurin osa ihmisistä täällä kun ei edes tajua mistä päin oon, kun kerron olevani suomalainen.Palataan kuitenkin tarkemmin vielä yksityiskohtaisempiin reissujuttuihin ja tarinoihin, mutta halusin vaan kertoa, että hengissä ollaan. Ja erittäin hyvissä voimissa! Vaikken oo nukkunut kunnolla lähes viikkoon niin energiaa ja iloa ei musta kyllä puutu. Aurinkoenergia siis selkeästi toimii 😉
<3 Aino
Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

5 kommenttia

 1. Salla kirjoitti:

  Innolla odottelen reissutarinoita! 😀 Tosiaan, auringon voima on mahtava! Muistan kun olin kolme viikkoa Thaimaassa. Nukuin sinä aikana niin huonosti että täällä olisin varmaan muuttunut zombieksi, mutta sillä lomalla olin kyllä elämäni voimissa. 😀

 2. mOm kirjoitti:

  Lensi kyllä joku muuki persiilleen, että sohvasurffailua 😀 ♡

 3. Marissa kirjoitti:

  Ihana näköistä. <3

 4. Marissa kirjoitti:

  Ääh,kommentti lähti liian aikaisin. Ihanan näköistä siis ja oon niin iloinen, että pääsit reissuun. Kunpa oisin tuolla paratiisissa mukana. Kirjoittelethan paljon, niin saadaan kadehtia täältä sun menemisiä 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.