Hae
Aino Mäkelä

#eattogrow

Osallistuin eilen ihanan Steffin innostamana Olli Sovijärven luennolle, jossa puhuttiin ravinnosta, palautumisesta ja stressin hallinnasta – siis treenin, etenkin kovatehoisen treenaamisen, näkökulmasta 🙂 Ja huhhuh kuinka inspiroiva tietopläjäys luento olikaan! 

Yllättävää varmaan, että suurin osa ajasta käsiteltiin ravintojuttuja.. ? 😉 Ja siitähän mä tykkään. Treenaamisen ja etenkin sen kehityksen kannalta mun ruokavaliopohja on onneksi  hyvällä mallilla, mutta pientä hienosäätöä siihen tulee kuitenkin tapahtumaan 😀 Oon ihan superinnoissani sillä mähän rakastan ruokaa, ravitsemusjuttuja ja ruokahifistelyä yli kaiken!

Tietysti tärkein pointti on muistaa syödä riittävästi kulutukseensa nähden, siitä ei kannata tinkiä jos tahtoo jonkinlaista kehitystä tapahtuvan 😀 Mutta mihin muuhun ruokavaliossanne kiinnitätte huomiota riittävän energiansaannin lisäksi?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ruokapäiväkirjan pitäminen on älyttömän koukuttavaa ja näin viikonloppuisin, kun oon itse vastuussa omista syömisistäni, sen pitäminen on entistä kivempaa sillä silloin pystyn hifistelemään ruuan kanssa just niin paljon kuin tahdon 😀

Aamupala klo 10 – suklainen kvinoa-tattaripuuro +liotettuja siemeniä + Udo’s Choice Oil:ia ja lisäksi appelsiini
Lounas klo 13 – arkisalaattia + pähkinöitä + hirvenlihakastiketta + Udo’s Choice Oil

Välipala ennen treeniä, klo 15:30 – banaani (mitä ruskeempi, sen parempi!!) + aminokapselit
Välipala treenin jälkeen, klo 17:00 – omena + aminokapselit

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Päivällinen klo 17:30 – sitruunainen yrtti kvinoa-tattarilisuke + lohta + paprikaa
Illallinen klo 20:00 – yrttinen soijarouhe-tomaatti-pinaatti-kesäkurpitsamunakas + avokado

Päivän mittaan juon yleensä pari kuppia vihreää teetä sekä monta litraa vettä, jonka mukana usein ravintolisiä joista saan kivennäisaineita, suoloja ja vitamiineja niin, että kroppa pysyy tasapainossa 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOon itse sisäistäny levon merkityksen vasta tän syksyn aikana ja taas sen tärkeyttä korostettiin. Enää mulla ei onneksi oo ollu vaikeuksia viettää lepopäiviä, vaan oon oppinut nauttimaan niistä täysin ja myös mun lihakset on alkanut kaipaamaan niitä, kiitos kovempien treenien, hihhi 😉 Luennolla mun motivaatio niiden viettoon nousi entisestään, kun esille nostettiin mulle ennestään vieraita pointteja levon ja kovan treenin suhteesta 😀 Ja inspiroivan luennon jälkeen treeni kyllä sujui ku rasvattu! Vaikka kyllä on pakko myöntää, että perus punttien nostelu tuntui ihan pikkusen tylsältä kun innostus crossfittiin lisääntyi entisestään.. nooh, kasvatellaan kapasiteettia siihen nyt punttiksen puolella ja katsellaan mitä kevät tuo tullessaan 😉 Hihhi!

Loistavaa sunnuntai-iltaa kaikille!

<3

PS. Kolmen päivän kiitollisuuden aiheet – perhe, ystävät ja oma rauha

6 kommenttia

 1. Jonna1983 kirjoitti:

  Eiiiih! Multa on menny toi luento täysin ohi 🙁 olis ollut varmasti tosi mielenkiintoinen! Hei miten teet tuon kvinoa-tattari-yrttilisukkeen?

  • Aino kirjoitti:

   Se on älyttömän yksinkertaista, vaikkakin ehkä vähän aikaavievää 😉 Eli keitän 1:1 suhteessa kvinoaa ja tattaria ensin 10min normaalisti ja sitten 10min miedolla lämmöllä ”hauduttaen”, nakkaan sekaan myös yleensä pinaattia. Keitettyyn lisukkeeseen sitten puristan sitruunamehua ja lisäilen joko kuivattuja yrttejä tai sitten ihan vaan tuoretta basilikaa tai korianteria, nam!

 2. Minna kirjoitti:

  Kuulostaa mielenkiintoiselta luennolta! Osui silmään nuo kivat treenipöksyt, mistähän mahtavat olla hankittu ?;D

 3. Tia Leivo kirjoitti:

  Lueskelin tota ruokapäiväkirjaa ja mietiskelin lausetta, jota kaikki aina toistelee: ”Protskua viim. 20min treenin jälkeen, että lihaskasvua ja -palautumista pääsee kunnolla tapahtumaan”. Käytätkö itse yleisesti palautusjuomia/menetkö ihan hedelmällä treenin jälkeen?

  • Aino kirjoitti:

   Nytkin kun menin treenin jälkeen suoraan kotiin syömään söin vain hedelmän ja aminot (eli proteiinia kapselimuodossa). Palautusjuomaa käytän kyllä aina aamutreenien jälkeen ja siinä tapauksessa, kun en pääse suoraan treenistä syömään:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.