Hae
Aino Mäkelä

Flunssantappajat

Yli viikon verran taistelin sinnikkäästi flunssaa vastaan, mutta vihdoin ja viimein se onnistui selättämään minutkin vuoteen omaksi. Varsinkin eilen olo oli kamala ja vaikka aamulla olisin sinnikkäästi halunnut lähteä viettämään ravintolapäivää vilkaisu peiliin sai mut järkiini – turvonneet silmät ja punaisen tukkoinen nenä ei ollut kovin puoleensavetävä ilmestys.

Nyt siis kovaa vauhtia tapetaan huonoja pöpöjä ja ruokitaan niitä hyviä, jotta olisin taas pian elävien kirjoissa. ”Ruoka on lääkkeesi” pätee myös tässä tapauksessa ja oma arsenaali koostuu sitruunasta, inkivääristä, chilistä, valkosipulista, hunajasta ja pakurista.

Onko sulla joku oma flunssantappaja suosikki? Mahdollisesti resepti? Tässä omani, joista varmasti jokaiseen makuun löytyy joku sopiva:

Flunssantappajat Flunssantappajat Flunssantappajat

GUACAMOLE
2 avokadoa
iso tomaatti
puolikas tuore chili
kaksi valkosipulinkynttä
puolikkaan limen puristettu mehu
tuoretta korianteria

Halkaise avokadot ja kaavi hedelmäliha tehosekoittimeen. Lisää joukkoon pilkottu tomaatti, hienonnettu chili ja valkosipulinkynnet sekä limen mehu. Sekoita tasaiseksi – massa on aika tuhtia, joten joudut aina välissä sekoittelemaan sitä jotta saat siitä tasaista. Halutessasi voit maustaa valmiin guacamolen morttelissa hienonnetulla korianterilla tai lisäämällä sitä seokseen varovasti valmistuksen loppuvaiheessa.

HUMMUS
1,5dl käyttövalmiitä kikherneitä
kaksi valkosipulinkynttä
puolikkaan sitruunan puristettu mehu

Aseta kikherneet tehosekoittimeen yhdessä hinonnetun valkosipulin kanssa. Lisää puristetun sitruunan mehu vähitellen joukkoon ja anna seoksen tekeytyä samettisen pehmeäksi tahnaksi.

SALSA
kaksi isoa tomaattia
puolikas kurkku
tuore chili
puolikkaan limen mehu
korianteria

Hienonna tomaatit pieniksi kuutioiksi. Poista kurkusta pehmeä sisus ja tee sille samoin. Hienonna chili ja korianteri sekä sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa maustaen limen mehulla. Voit nauttia salsan joko sellaisenaan tai osana ruokaisaa salaattia – esimerkiksi keitetty kvinoa tai amarantti pehmentää kivasti chilin ja limen potkua.

PÖPÖNTAPPAJA-MEHU
kaksi isoa porkkanaa
3cm pala inkivääriä
puolikas sitruuna

Mehusta porkkanat, inkivääri ja sitruuna. Laimenna mehua 1-1,5dl vettä ennen juomista.

VIHERSMOOTHIE
puolikas kurkku
varsiselleri
3cm pala inkivääriä
1rkl hunajaa
vettä
puolikkaan limen mehu

Laita kurkku, varsiselleri, inkivääri ja hunaja blenderiin. Lisää varovasti vettä joukkoon, että saat smoothien blendaantumaan. Aktivoi inkiväärin polte puristamalla limen mehun lasin pohjalle ja sekoittamalla sen pieneen määrään vettä ennen smoothien kaatamista joukkoon.

Jos näillä eväillä ei tauti taltu niin ei sitten millään! Muistakaahan, että erityisesti kipeänä syöminen on todella tärkeetä sillä kroppa tarvii energiaa tappaakseen pöpön, joten jos mikään ei maistu niin koittakaa blendata tai soseuttaa kaikki ja juoda vaikka pillillä, jos muuten ei mee alas. Eikä maitohappobakteereita tai vitamiinejakaan kannata unohtaa 😉

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

2 kommenttia

  1. Melina kirjoitti:

    Täällä on kans oltu flunssan pirulaisen kourissa jo viidettä päivää! Kunnon levolla, riittävällä nesteytyksellä, maitohappopöpöillä ja ravinnetankkauksella pääsee jo pitkälle. Just noi inkiväärit ja chilit on tosi jees! Eikä yksin asuvana tartte huolehtia valkosipulin haittapuolista 😉 😀 tsemppiä pöpön nujertamiseen! 🙂

  2. Annie kirjoitti:

    Olen aloittanut työssä, jossa kohtaan joka päivä flunssaisia/vatsatautisia ym. ihmisiä, eli hyvää vastustuskykyä tarvitaan! Ennen sairastin melko usein, mutta nykyisillä elämäntavoilla viimeisimmästä flunssasta on jo lähes vuosi 🙂 Vastustuskykyä boostaan joka päivä smoothiella, johon tulee persiljaa, inkivääriä, kurkkua, limen mehua, pakastemarjoja ja pakastepinaattia (jos lisänä en syö muuta, lisään mukaan heraa). Nukun lähemmäs 8h yössä, liikun joka päivä (sali, jooga, lenkkeily), syön monipuolisesti ja terveellisesti (ei valkoista sokeria, valmisruokia, lisäaineita, vain vähän maitotuotteita) ja ravinnon lisäksi otan purkista reilusti D:tä ja C:tä, sekä sinkkiä, maitohappobakteereja ja magnesiumia. Toivotaan, että jatkossakin näillä eväillä flunssat pysyy kaukana! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.