Hae
Aino Mäkelä

Kirjasuosituksia

Multa on usein kyselty toivepostausta kirjasuosituksista ja koska oon viimeaikoina kunnostautunut lukutoukkana, ajattelin että nyt olis hyvä sauma suositella teillekkin jotain lukemista 🙂

Lukeminen on musta aivan ihanaa ja välillä mua ihan harmittaa, jos vuorokaudesta loppuu tunnit kesken ennenkuin oon päässyt sukeltamaan jonkun kirjahyllystä löytyvän aarteen kimppuun. Luen aika paljon erityyppisiä kirjoja ja koska en tiennyt millaisia kirjasuosituksia te toivoitte, niin kokosin tähän postaukseen teoksia aikalailla laidasta laitaan – toivottavasti jokainen löytää näistä varmasti itselleen jotain kivaa!

Terveys & hyvinvointi

Aloitetaan aiheesta, joka oletettavasti kiinnostaa kaikkia mun lukijoita! Terveydestä ja hyvinvoinnista on paljon hyviä kirjoja ja varsinkin sellaisia kokonaisvaltaisia teoksia, jotka onnistuu kokoamaan hyvin kaikki palapelin palaset yhdeksi ehjäksi kokonaisuudeksi 🙂

Suosittelenkin kaikkia tutustumaan Kaisa Jaakkolan kirjoihin Hormonitasapaino ja Hyvän olon hormonidieetti, jotka tarjoaa sekä paljon tietoa että yksinkertaisia käytännön vinkkejä oman hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen. Lisäksi kiinalaista ja länsimaalaista lääketiedettä yhdistelevä Terveyden alkemia ja intialaiseen ayurvedaan perehdyttävä Kehon ja mielen ayurveda ovat hyvin valaisevia kirjoja auttaen ymmärtämään kuinka monipuolinen kokonaisuus ihmiskeho onkaan.

Hieman raskaampaa, mutta erittäin mielenkiintoista, luettavaa on Tappavat lääkkeet joka kertoo lääketeollisuuden ympärillä pyörivästä bisneksestä ja rikollisuudesta…

Mielenhallinta & psykologia

Viimeaikoina oon imenyt itseeni todella psykologista kirjallisuutta ja podcasteja, sekä oppinut niistä aivan hurjasti! Omia tän hetken (ja hyvin todennäköisesti ikisuosikkeja) lemppareita on jo aiemminkin hehkuttamani Henkka Hyppösen Pelon hinta, Harri ja Ilkka Virolaisen Mielen voima sekä Amir Levinen Attached, joista jälkimmäinen auttaa hahmottamaan todella hyvin omaa sekä muiden sosiaalista käyttäytymistä ja tarpeita – niiden oivaltaminen on tehnyt mun elämästä paljon kevyempää ja nautinnollisempaa. Tommi Melenderin Onnellisuudesta onnistui myös tekemään muhun vaikutuksen auttamalla sisäistämään onneliisuuden ytimen entistä syvemmin.

Parhaillaan mulla on luettavana Shawn Anchorin The Happiness Advantage, joka vaikuttaa ensimmäisten lukujen jälkeen niin hyvältä että mulla tekee mieli lukea koko kirja yhdeltä istumalta 🙂

Kevyempää luettavaa

Välillä innostun lukemaan myös kevyempää kirjallisuutta, fiktiota ja etenkin fantasiakirjallisuutta jonka mukana mun mielikuvitus saa lähteä ainutlaatuiselle matkalle. Luin juuri Roald Dahlin My uncle Oswaldin, jonka löysin mun isän kirjahyllystä (tää aarre on ostettu 34 vuotta sitten!), joka oli hulvaton kuten lähes poikkeuksetta kaikki Dahlin kirjat. Toinen, kenen kirjoihin en koskaan ole pettynyt, on Paulo Coelho – niissä kirjoissa piilee aina mahtava syvällinen sanoma.

Jos kaipaa jotain romanttista niin kannattaa lukea Jojo Moyesin Kerro minulle jotain hyvää ja puolestaan jännityksen ystäville suosittelen lämpimästi Lars Keplerin kirjoja, joista kaksi neljästä luin oikeasti yhdeltä istumalta koska en vaan pystynyt lopettamaan.

Luetteko te paljon? Millaisista kirjoista te tykkäätte?

Mulla on tavoitteena lukea tänä vuonna 52 kirjaa – arvatkaa vaan monta oon jo lukenut, hhaha! – joten kaikenlaiset suositukset otetaan innolla vastaan!

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

2 kommenttia

  1. Katri k kirjoitti:

    Jes, mahtava aihe sun jo muutenkin ihanan energiseen blogiin! Oon itse löytänyt ihan vasta parina viime vuotena lukemisen ilon uudelleen. Johtunee siitä, että opiskelut jo loppusuoralla, eikä tarvetta enää lukea niin paljon kaikkea ”pakollista”.

    Halusin ihan välttämättä mainostaa täällä kirjaa, jonka sain viime viikonloppuna päätökseen, ja jolla on ollut ehkä voimakkain vaikutus minuun mitä millään kirjalla vielä koskaan. Kyseessä on siis Jon Kabat-Zinnin kirja ”Olet jo perillä”, jossa pitkälti käydään läpi meditaation perusteita ja itsensä parempaa tuntemista yleensäkin. Voin lämpimästi suositella, oli sitten meditaatio jo tuttua tai ei, ja kaipaa rentoutumisen keinoja! ♡

    • Aino kirjoitti:

      Oi, mikä ihana lukuvinkki! Kiitos! Hommaan tuon kirjan ehdottomasti käsiini kunhan pääsen reissusta kotiin – kuulostaa nimittäin sen verran ihanalta 😀 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.