Hae
Aino Mäkelä

Ruualla leikkimistä

Hiiohoi ja terkkuja Oulusta!

Vietin perjantai-lauantaiyön bussissa – todellakin once-in-a-lifetime -kokemus – ja saavuin kotiin aikaisin eilen aamulla. Matkan alkuperäisenä tarkotuksena oli tulla juhlistamaan mun kaverin valmistujaisia, joita eilen tietty sitten vietettiinkin, mutta nyt näyttää siltä että tästä reissusta on tulossa vähän pidempi lomareissu 😀 Täällä on jotenkin niin ihanaa ja on miljoonia asioita joita haluan tehdä ja nyt kun mulla ei oo mikään kiire Helsinkiin niin ajattelin ottaa kaiken irti tästä ajasta mitä mulla on täällä käytettävissä! Eilen sitten hoidin kotivisiitin vakituisen ”ruokatörttöilyn” aka maidon kanssa leikkimisen sillä jo juhlissa söin kakkua jossa oli maitoa, joten se oli menoa sitten: illalla söin vielä mun kahta maitopahetta eli näkkäriä kunnon juustokerroksella sekä oikein tuhtia kermajäätelöä. Jäätelön kanssa sain todeta sen, että itsetehdyt raakaherkut on kyllä parempia, mutta juusto…. voi juusto! Ilta tulikin sitten vietettyä rauhallisesti kotona sillä en viitsinyt lähtä kaupungille festarikansan joukkoon mun maitomahan kanssa, vaan ajattelin turvallisesti pysytellä kotona mahdollisimman lähellä vessaa – hahha!

Ja arvaatteko muuten mitä? Pari palaa kakkua, pari juustonäkkäriä ja kaksi palaa kermajäätelöä sai aikaseksi sen, että mun kurkku on nyt ihan tukossa limasta ja innolla oottelen niitä maitofinnejä, jotka varmaan puhkeaa kukkaan viimeistään huomenna. Taas kyllä muistaa miks on kivempi pysytellä kaukana maidosta 😀Tänään aamu olikin sitten kivempi aloittaa ihan puhtaalta pöydältä freessillä aamupalalla. Rauhallisen aamulenkin jälkeen teinkin smoothien johon tuli avokadoa, banaania, macaa ja mantelimaitoa sekä päällykerroksen värjäsin vielä Berryfectin mustaherukkajauheella. Päälle sain vielä ihania tuoreita itsepoimittuja mustikoita sekä kaakaonibsejä! Mä rakastan ruualla leikkimistä ja oonkin alkanut hifistelemään ihan hulluna marjajauheiden kanssa sillä niillä saa monista ruuista paljon kivemman näköisiä sen lisäksi, että niiden mukana tulee samalla rutkasti lisää ravinteita 🙂

Nyt mä hylkään mun tietokoneen, otan kirjan kainaloon ja sulkeudun hetkeksi mun piilopaikkaan joogaamaan sekä nauttimaan auringosta ja omasta rauhasta. Sitä nimittäin oppii arvostamaan aika paljon, kun elää perhehälinän keskellä 😉 Ihanaa sunnuntaita!

Aurinkoa,
<3 Aino

2 kommenttia

  1. Maana kirjoitti:

    Kohtalontoveri! Mä vedin eilen raejuustoa, karjalanpiirakoita voilla ja juustolla ja vähän jäätelöä. Heti syömisen jälkeen vatsa turpos ja tuli tosi kipeeks(+kaikki muut vielä epämiellyttävämmät oireet… Tiedät varmaan:D). Nyt taas muistui että miksi en maitoa syö ollenkaan.

    • Aino kirjoitti:

      Hahha ihanaa, lohduttavaa kuulla että en oo ainut masokisti joka kiusaa itteensä! 😀 Mut oli niin hyvä tehdä tää heti tähän loman alkuun, jotta ei nyt tarvi seuraavaa kahta viikkoa miettiä että miltäköhän se juusto ja jäätelö maistuis vaan nyt mä sen taas muistan – sekä ne seuraukset, joten ei tee kyllä hetkeen uudestaan mieli 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.