Hae
Aino Mäkelä

Tehojuomat flunssaiselle

Mun vuosi ei ole alkanut mitenkään perinteisesti, nimittäin vuoden ensimmäistä päivää lukuunottamatta olen ollut kokoajan hieman kipeä. Kurkussa on ollut kaktus ja välillä ruuminlämpökin on noussut kuumelukemiin, mutta tauti ei ole missään vaiheessa tullut kunnolla päälle.. Hyvin raivostuttavaa siis.

Etenkin koska oon todella, todella harvoin kipeä.

Kieltämättä alkuun ärsytti todella paljon, koska mulla on ollut jalan kuntoutumisen jälkeen todella vahva treenimotivaatio joten sängyssä makaaminen ei ihan kuulunut mun suunnitelmiin. Onneksi vuodessa on kuitenkin vielä reippaasti yli 300 päivää jäljellä olla terveenä ja treenata sydämensä kyllyydestä 😉

Koska tätä tautia on kuulemma paljon liikkeellä, ja etenkin sitkeän pitkäkestoisena, halusin jakaa teille mun kolme todella helppoa lempparireseptiä flunssaisen olon kohentamiseen ja parantumisen nopeuttamiseksi! Nää myös maistuu sen verran ihanalta, että suosittelen nauttimaan myös ennaltaehkäisevästi <3

Kaikki juomat valmistuu ainesosat keskenään sekoittamalla, joista ainoastaan kurkumalaten valmistus kannattaa tehdä blenderissä 🙂

KURKUMALATTE

2 dl kuumaa vettä
2 rkl kookosmannaa
1/3 tl kurkumaa
1/3 tl kardemummaa
1/4 tl inkiväärijauhetta
teelusikan kärjellinen aitoa vaniljaa
ripaus mustapippuria

INKIVÄÄRI-SITRUUNA

2 dl kuumaa vettä
1/2 tl inkiväärijauhetta
1 rkl sitruunamehua

PAKURITEE

2 dl kuumaa vettä
1 tl kotimaista hunajaa
1/2 tl pakuriuutetta
1/4 tl lakritsinjuuriuutejauhetta

Tiesitkö muuten, että kurkuman arvokkaimman ainesosan kurkumiinin imeytyminen parantuu huomattavasti kun nautit sen yhdessä mustapippurin kanssa? Mustapippurin sisältämä piperiini nimittäin tehostaa kurkumiinin imeytymistä jopa 2000 % 🙂

Se kannattaakin aina muistaa kurkuman terveyshyötyjä tavoitellessa 🙂 Kurkumahan tutkitusti tekee hyvää niin luustolle kuin nivelille ja kurkumiinin antioksidanttisten vaikutusten vuoksi se on myös erinomainen tulehdusten hillitsijä.

Toivottavasti te ootte saanu aloittaa vuotenne terveinä ja elinvoimaisina <3 

Näiden reseptien linkit menee muuten mun lemppariverkkokauppaan eli FitnessFirstille, jossa on paaaaaljon ihanaa luomuruokaa ja markkinoiden parhaimpia lisäravinteita – mm. vastustuskyvyn kohottamiseen!

Xoxo,
Aino


Päivittäistä inspiraatiota ja oivalluksia mun muissa kanavissa:
IG @makelaino
FB RAWinto

4 kommenttia

 1. Helinää kirjoitti:

  Mitähän näihin tehojuomiim laitetaan, ainesosat puuttuu mittojen jälkeen?

  • Aino kirjoitti:

   Heippa! Ainakin ne mulla näyttää olevan siinä määrien jälkeen ihan normaalisti 🙂 Ne tosin on hyperlinkkeinä, eli voi olla että jollain selaimella näkyy valkoisena eli ei eroitu taustasta..? :/ Harmi. Jotain teknistä siis varmaan, mutta jos ei muuten näy niin koita maalata se alue siniseksi niin kyllä pitäisi erottua 🙂

 2. Helinää kirjoitti:

  No joo 🙂 Adblock blokkasi osan niistä, súorat fitnessfirstin linkit kyllä näkyi, mutta track.ad..-alkuiset ei.
  Ei ole ennen tullut vastaan 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.