Hae
Aino Mäkelä

Anna aikaa kaikelle sille, minkä ansaitset

Tuntuu ihan uskomattomalta, mutta mä oon ollut lomalla jo kohta kaksi viikkoa! Ja kiireisen kesän jälkeen tää kiireetön elämä on tuntunut niin ihanalta ja oonkin oikeastaan vaan nukkunut, syönyt, treenannut, viettänyt aikaa maaseudun rauhassa, käyskennellyt metsässä, katsonut vähän Netflixiä ja tietysti nähnyt mun ihania ystäviä.

Ensimmäistä kertaa vuosiin vietin lomani siis ihan vaan kotona – tai kotona ja mun kakkoskodissa maalla, jossa on helppo irtautua kaikesta tutusta ja turvallisesta – ja kerrankin mun ei tarvinnut matkustaa kauas nähdäkseni lähelle, vaan oon osannut iloita kaikista ihanista jutuista mun ympärilläni.

Ennen loman alkua ajattelin kirjoittavani blogia koko kesän edestä sillä tuntuu että mun pää pursuaa ideoista, jotka on jääneet kaiken muun touhun keskellä toteuttamatta. Mutta sen sijaan päätinkin ottaa kunnon irtioton kaikesta tavallisesta ja ammentaa iloa ja inspiraatiota kaikesta sellaisesta, mitä ei ihan jokapäivä tuu koettua ja tehtyä. Ja just niistä asioista oonkin saanut nyt ihan älyttömästi lisää energiaa!

Mun mielestä tää mun loma on ollut mulle itselleni ihan loistava esimerkki ja myös tavallaan näytön paikka sen suhteen, että kuinka paljon oon ottanut vuosien varrella opikseni elämästä. Siitä, mihin aikaansa kannattaa käyttää ja mihin ei – ja miten vapauttavalta tuntuukaan kun oikeasti ymmärtää itsensä ja oman aikansa arvon.

En tehnyt mitään, mitä en olis halunnut – ja sen sijaan tein kaikkea, mistä pelkkä ajatuskin saa hymyilemään.

Tottakai ois ollut ihana matkustaa Pohjoiseen ja nähdä perhettä ja ystäviä – tai Helsinkiin moikkaamaan kaikkia mun ihania ihmisiä, joita ikävöin jatkuvasti. Sillä ainahan me voitais tehdä jotain muuta ja olla jossain toisaalla. Mutta jos aina jossitellaan, niin osataanko ikinä olla läsnä hetkessä ja nauttia siitä?

Mutta just nyt tää oli parasta mitä pystyin tekemään – sillä jokaisen meistä täytyy joskus saada ihan vaan olla. Eikö vaan? Ja ehkä tän loman jälkeen innostun ihan vaan olemaan vähän useamminkin 😉

Loma jatkuu mulla aina viikonlopun yli ja maanantaina onkin sitten ihana tehdä paluu toimistolle. Vaikka pakko myöntää, että oon käynyt siellä jo kahdesti loman aikana! Mutta minkäs teet, kun en millään malttais pysyä poiskaan.

<3 Aino


Päivittäistä inspiraatiota ja oivalluksia mun muissa kanavissa:
IG @makelaino
FB RAWinto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.