Hae
Aino Mäkelä

Sunnuntain mättöateria

Ja terveellinen ruokako muka mautonta ja tylsää? Pakko oli tulla täältä sairasvuoteen perukoilta hehkuttamaan mun tänpäiväistä päivällistä. Hetkeen en ole varmasti mitään noin hyvää syönyt ja veikkaan, että harvassa ravintolassa hamppariannos voittais tämän! Tai sitten mä vaan luulen itsestäni liikoja 😉

Sunnuntain mättöateria sisälsi itsetehtyjä bataattiranskiksia sekä tonnikalahampurilaisen. Tonnikalahamppareita tein viime viikolla parina päivänä myös töihin evääksi ja niiden teko on tosi helppoa ja maku taivaallinen – ja taatusti on terveellistä! 🙂

Tonnikalahampparin leipänä toimii 100%täysjyvä ruisleipä ja välistä löytyy itsetehtyä guacamolea, raejuustoa, salaattia, tomaattia sekä tietty tonnikalapihvi.

Tonnikalapihvien reseptin löysin Facebookin Fitness recipes -sivulta – kannattaa tutustua, sieltä löytyy paljon käyttökelpoisia reseptejä!
Sekoitin siis keskenään purkin tonnikalaa (vedessä), silputun punasipulin, kananmunan, puoli desilitraa kaurahiutaleita ja maustoin sitruunapippurilla. Pihvit paistuu pannulla nopskaa ja säilyy hyvin parikin päivää ja sopii ruishampparin täytteeksi täydellisesti.

Jos näillä eväillä ei pöpöt karkaa niin ei millään! Meinaan että onnistuin tekemään guacamolesta aika äkästä 😀

4 kommenttia

 1. Elina kirjoitti:

  Njam! Ja kaikenlisäks terveellistä! Kiitti reseptilinkistä.:)

  • Aino kirjoitti:

   Ole hyvä vaan! 🙂 Oli kyllä ihan mahtava setti ja vaikka söinkin itseni hieman tyrmään, niin eipäs tullut sellainen turvonnut ja raskas olo!

 2. Senja kirjoitti:

  nam minkä näköinen herkku! oon sitä mieltä, että hampparit on paljon parempia ruisleipään tehtyinä 😉 ja bataattiranut on ihania!

  • Aino kirjoitti:

   Sama täällä, musta tuntuu että se pehmeä leipä vie liikaa makua niiltä täytteiltä! Bataattiranut on mun lemppareita ja mun oma lemppari on maustaa ne tuliseksi, täydellinen combo bataatin makeuden kanssa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.