Hae
Aino Mäkelä

Kisastudion herkut

Eilen oli kuumat tunnelmat, kiitos Suomen kesän sekä jääkiekkomaajoukkueen! Tänään on siis edessä vähintään yhtä jännä ilta, kun Suomi taistelee jääkiekon MM-kullasta – joko teillä on herkut kisastudioon valmiina? Jos ei niin tässä teille sekä suolainen että makea herkku, joilla meidän kisastudiossa herkuteltiin eilen. 

Molemmat on erittäin helppoja tehdä: ainekset vaan sekoitetaan joko sauvasekoittimella tai blenderillä tasaiseksi! Valmistaminen onnistuu siis erinomaisesti vaikka erätauon aikana, hihhi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAGUACAMOLE
2 avokadoa
tomaatti
tuore chili
kaksi valkosipulinkynttä
puolikkaan limen mehu

Sekoita kaikki ainekset keskenään sauvasekoittimella tai blenderillä. Sopii dipin korvikkeeksi niin sipseille kuin kasviksillekkin tai kuten mä nautin: riisikakun päällä. NAMM!

OLYMPUS DIGITAL CAMERATROOPPINEN SORBETTI
kolme jäädytettyä banaania
puolikas purkki ananasmurskaa

Laita banaanit jo hyvissä ajoin palasteltuina pakkaseen jäätymään. Blendaa jähmettyneet banaanit pehmismäiseksi, pehmeäksi jäätelöksi. Lisää joukkoon ananasmurska mahdollisimman vähän nesteen kera ja sekoita tasaiseksi. Nosta vielä hetkeksi pakkaseen jähmettymään ennen tarjoilua.

Vaikka ei jääkiekosta tykkäisikään niin nää herkut maistuu varmasti muutenkin. Etenkin tuo sorbetti oli ihanan viilentävä herkku, kun tuntui että hikeä pukkas pintaan pelkästään peliä jännittämällä – hihhi! Sopii siis loistavasti hellepäivien viilennykseen.

Herkullisen jännitävää sunnuntaita – tsempataan tänään Suomi voittoon!

<3 Aino

2 kommenttia

  1. Salla kirjoitti:

    Eipä ole ennen tullut mieleen yhdistää banaania ja ananasta. Mä puolestani tein tänään tällaisen sorbetin:
    150-200g kohmeisia mansikoita
    puolikas avokado
    n. 2rkl minttuvettä
    steviaa, luomuvaniljajauhetta

    Ihan mielettömän herkullista, raikasta ja, no, parvekkeella on niin kuuma ettei tämä kyllä viilentänyt ainakaan tarpeeksi 😛

    Nauti lätkäillasta, itse joudun illalla töihin 🙁

    • Aino kirjoitti:

      Namnamnam, ihanan kuuloista! Minttu ja avokado sekä mansikat – niin raikkaan kuuloinen kombo, pakko kokeilla itekki <3 No voi räkä, mut onneks vasta illalla niin oot saanu nauttia tästä aurinkoisesta päivästä..! Jotain positiivistakin siis, hihhi. Mä lupaan kannustaa sunkin puolesta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *