Hae
Aino Mäkelä

Joulukuun eka !

Se ois joulukuun ensimmäinen päivä! Hurjan hassulta tuntuu, sillä ulkona näyttää edelleen ihan syyskuulta – vaikka eilen sitä lunta jo vähän satoikin, hih 🙂

Joulukalenterit viestii aina joulun odottamisesta. Lasketaan päiviä siihen jouluaattoon, lahjoen avaamiseen, jouluruuan syömiseen ja yhteiseen aikaan perheen kesken. Oioioioioi, Joulu tule jo! <3 

Tänä vuonna mä haluan kuitenkin tehdä erilaisen joulukalenterin itselleni ja joulun odottamisen sijaan nauttia hetkestä, olla kiitollinen siitä mitä mulla nyt on. Joka päivä nostan blogissa esille jotain, mistä olen siinä hetkessä kiitollinen. OLYMPUS DIGITAL CAMERAJoulukuun ensimmäinen kiitollisuuden aihe ootte ehdottomasti te lukijat <3 Iso kiitos kaikista lukuisista erilaisista ideoista ja siitä inspiraatiosta, joita sain teidän kommenteistanne raakasuklaakilpailussa! Kommentteja lukiessa on monta kertaa vesi herahtanut kielelle ja mikä parasta – omia uusia ideoita ja älynväläyksiä on syntynyt 😀

Suosittelen kaikkia raakasuklaafaneja hakemaan sieltä kommenttiboksista uusia ideoita nimittäin niitä sieltä löytyy ja paljon, toinen toistaan herkullisempia! Joitain kokeiluja niiden pohjalta olenkin jo oman keittiön puolella kokeillut ja useita on vielä jonossa odottamassa omaa vuoroaan 😉 Onnistuneimmat kokeilut jaan tottakai myös teidänkin kanssanne, hih!OLYMPUS DIGITAL CAMERAVuosi sitten muistan näihin samoihin aikoihin tehneeni suklaakuorrutettuja pähkinäpalloja ja kehittelinkin nyt hieman erilaisen, vielä hieman terveellisemmän variaation siitä herkusta – saanen esitellä teille siis taateli-pähkinäpallot raakasuklaakuorrutuksella, olkaa hyvä!

1dl pehmeitä taateleita
1dl kuorittuja pistaasipähkinöitä

Murskaa pähkinät jauhoiksi sauvasekoittimella (oman maun mukaan voi jättää pieniä sattumia joukkoon) ja tee sama taateleille – erikseen. Sekoita valmiit seokset tasaiseksi massaksi ja muotoile niistä tiiviitä palloja.

15g kaakaovoita
5g kookosöljyä
3tl suklaapakkausta
1tl lesitiinijauhetta
1tl tocoa
1tl macaa
0.5tl ruususuolaa
0.5rkl kookosnektaria

Sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa. Lisää sulaneen suklaan joukkoon muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Pyörittele valmiit taateli-pähkinäpallot suklaaseoksessa ja nosta pakastimeen kohmettumaan vähintään 20minuutin ajaksi. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERATuo raakasuklaa, jonka kuorrutukseen tein, onnistui muuten paremmin entä koskaan! Täydellinen yhdistelmä suolaista ja makeaa. Pallerot kokonaisuudessaan oli älyttömän hyviä ja itsehillintää kyllä koeteltiin, kun niitä kovasti yritin säästellä..  Ihanan erilainen raakasuklaaherkku!

Vaikka kämppis kyllä kysyi, että mitäs nää ällöttävät lihapullat täällä jääkaapissa on…hahhha!OLYMPUS DIGITAL CAMERAAion jatkossakin kokeilla enemmän täntyyppisiä herkkuja missä raakasuklaa on vahvasti osana kokonaisuutta – ainakin joku oli leikitellyt myslin ja raakasuklaan kanssa, mikä ihanan herkullinen idea 😉 😀

Niin ja kilpailun voittajat julkistan huomenissa! Oisin kovasti halunnut tehdä sen jo nyt, mutta valitettavasti mun täytyy kiirehtiä töihin sillä edessä on viikon viimeinen työvuoro. Viimeinkin 😉 Takana on antoisa mutta erittäin rankka viikko – onneksi ens viikko onkin aivan täyttä löysäilyä edeltäjäänsä verrattuna, hihhi!

Ihanaa sunnuntaita kaikille!

<3 Aino

6 kommenttia

 1. Susanna kirjoitti:

  Ihana blogi sulla! Löysin sen vasta pari päivää sitten ja haluaisin testata reseptejäsi. Mutta eihän tosta lähikaupasta löydy mitään noita raaka-aineita. 🙂 Mistä itse hankit kaikki noi terveelliset ruoka-aineet? Entä oletko koskaan laskenut, kuinka paljon ruokakulusi ovat kuukaudessa suunnilleen? Aika tiukalla ruokabudjetilla kun joudun itse elelemään… Kiitos hirveesti etukäteen vastauksesta! Ja ihanaa joulunodotusta.

  • Aino kirjoitti:

   Voi kiitos paljon <3 Omani ostan yleensä Lifestä, Punnitse&säästä -kaupoista tai Ruohonjuuresta, osan oon saanu blogin kautta yhteistyönä. Joskus oon niitä jopa tilannu netistäkin 🙂 En osaa yhtään arvioida mun rahanmenoa ruokaan.. saan nimittäin päivässä kolme "ilmaista" ateriaa 😀 Viime keväänä meni varmaan jotain alle 30e/viikko ruokaan suunnilleen rahaa, näin ainakin muistelisin!

 2. Petra kirjoitti:

  Nam nam, näyttääpä palleroiset hyvältä! 😉 Ja ihana joulukalenteri-idea! Ehkä paras joulukalenteri, mitä ”mulla” on ikinä ollut 😀 <3

  • Aino kirjoitti:

   Joo, tuleepa itelläki ”muistettua” ne hyvätkin jutut jos vaikka paha päivä ilmenis eteen, hih! 😀

 3. aurapursi kirjoitti:

  Hyvännäköisiä lihispulliksia tosiaan, hahaha!

  Oi, ihana! Aivan tosi hyvä toi kiitosllisuus-tyytyväisyysjoulukalenteri-idea! <3 Kaikkien pitäisi satsata tommoseen suklaakalenterin sijaan. Tai sitten voi pitää molempia ja napata suklaan palkinnoksi aina hyvästä, kiitollisesta ja iloa tuottavasta ajatuksesta! 😉

  Pus!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.