Hae
Aino Mäkelä

Viikon ruokalista + ostoslista hintoineen

Lupasin viime viikolla säästöpostaukseni yhteydessä julkaista meidän viikon ruokalistan ostolistoineen sekä hintoineen täällä blogissa. Ideaalitilanteessa julkaisisin myös reseptit, mutta unohdin täysin reseptien kuvaamisen.. Mutta jossain vaiheessa tulen kyllä reseptitkin laittamaan blogin puolelle ja linkittämään niitä näihin juttuihin, sillä uskon näistä olevan hyötyä teille myös tulevaisuudessa 🙂

HIEMAN TAUSTAA

Ennen ruokalistaan perehtymistä kerron hieman ruokatottumuksistamme. Me molemmat pätkäpaastoillaan, joten arkisin ainut ruoka mikä syödään kotona on illallinen – ja niistä tämä postauksenkin sisältö koostuu. Syön siis aamupalasmoothieni toimistolla ja samoin myös lounaan, jonka aina kokkaan siellä valmiiksi. Myös työsyömisten suhteen pyrin olemaan mahdollisimman järkevä, ja ajan (sekä rahan) säästämiseksi kokkaan siellä kerran viikossa isomman satsin ruokaa. Yhteensä viimeisen kahden viikon ruokakulut töissä on ollut vain parikymppiä, eli lounaskulut on pysyneet hyvin hallussa 🙂

Kuten jo aiemminkin blogin puolella kirjoitin, ei meidän ruoat ole välttämättä mitään edullisimpia, mutta haluan kuitenkin laskea ruokakulut ”auki”, jotta tiedän tarkalleen mihin rahat menevät.

RUOKALISTA & OSTOSLISTA

Kaiken A & O on suunnitella ruokalistat niin, että syntyy mahdollisimman vähän hävikkiä, ja tälläkin viikolla käytettiin paljon juureksia 🙂 Juures-broilericurrysta jäljelle jääneitä kasviksia käytettiin sekä juuresmuusiin että bataattikeittoonkin. Alkuviikon italianpata oli puolestaan ”pikaruokaa”, jota tuli niin paljon että saatiin molemmille yhdet isot annokset vielä pakkaseenkin odottamaan.

Ostoslistalla meillä oli:
– 2 kg perunaa
– 2 kg porkkanaa
– 2 baattia
– 4 sipulia
– 2 chiliä
– 2 kookosmaitoa (400ml)
– 4 purkkia tomaattimurskaa (400g)
– 2 jauhelihapakettia (700g)
– maustamaton broileripaketti (700g)
– gluteenitonta spaghettia (400g)
– pakastekukkakaalta (450g)
– 2 pakaste herne-maissi-paprika (450g)

Ja tälle kaikelle tuli hinnaksi 31,86€. Reseptien hinnat on laskettu meidän suosiman ruokaketjun nettikaupan hintojen perusteella, ja koska joskus kotona on valmiiksi raaka-aineita ei hinta ostosten kanssa aina ole täysin yks yhteen.

Kotoa meiltä löytyi lanttua juures-broilericurryyn ja punaisia linssejä bataattikeittoon, sekä tietysti mausteita. Tuntuu ihan uskomattomalta katsoa tuota listaa – miten noin vähästä sai aikaan noin paljon?! Ruoka oli todella maittavaa ja hyvää, ja erittäin täyttävää. Haluaisin pienentää meillä lihansyönnin määrää, mutta sen kanssa edetään askel kerrallaan eli yksi kasvisruoka viikossa näin alkuun 🙂 Jo pelkästään kasvisten määrän lisääminen aterioille on sekä iso säästö että myös hyvä teko niin terveydelle kuin ympäristöllekkin.

Jos tykkäsit tästä postauksesta ja haluaisit jatkossakin saada näitä viikon ruokalistoja & ostoslistoja nähtäville, niin paina postauksen ylhäällä olevasta sydämestä! 🙂 Ja jos haluaisit nähdä erityisesti jonkun tässä postauksessa esitellyistä resepteistä, niin kerro minulle siitä kommenttiboksin puolella.

<3 Aino

LUE MYÖS:
Vuoden 2021 teema: raha & säästäminen /  Joulukihlat & hyggeilyä / 10+6 säästövinkkiä

SEURAA MYÖS:
IG @makelaino / FB RAWinto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.