Hae
Aino Mäkelä

Sydämiä äidille

Mustikka-vanilja-inkamarja raakakakku

Tänään vietetään historiallista päivää sillä mä oon ekaa kertaa ikinä jossain muualla kuin kotona juhlistamassa yhtä maailman tärkeimmistä päivistä, Äitienpäivää. Mä oon ihan älyttömän onnellinen siitä, kuinka ihana ja rakastava äiti mulla on. Oon aina saanut kaiken mitä oon tarvinut (ja enemmänkin) sekä musta on pidetty huolta parhaalla mahdollisella tavalla.

Teininä kaikki säännöt ja rajoitukset raivostutti, mutta nyt tajuan että niiden takana ei oo koskaan ollut ajatus ilkeydestä vaan rakkaudesta ja välittämisestä. Ja nytkin, kun oon maailman toisella puolen, mä tiedän että äiti on musta huolissaan ja vaikka se tietysti vähän harmittaakin niin toisaalta se on myös aika ihanaa.

Mut hei, älä huoli äiti: mä pärjään kyllä!

Mustikka-vanilja-inkamarja raakakakku

Vaikken tänä vuonna päässytkään kotiin tekemään ihania raakaherkkuja äidin juhlimiseksiniin halusin kuitenkin antaa teille reseptin, jolla voitte omaanne hemmotella koska luonnollisesti äidit ansaitsee vain parasta. Tiedän kyllä, että resepti on hieman myöhässä varsinaista Äitienpäivää varten, mutta mun mielestä kaikessa ihanuudessaan äiti ansaitsee hemmottelua joka ikinen päivä.

ÄIDILLE

2,5dl pähkinöitä/manteleita/siemeniä jauhettuna
8 taatelia

Aloita ensin valmistamalla pohja. Jauha ensin pähkinät/mantelit/siemenet tehosekoittimella hieman hienommaksi jättäen mukaan sopivasti purupintaa. Sen jälkeen poista taateleista kivet ja lisää yksitellen massan joukkoon. Painele valmis pohja kakkuvuoan pohjalle odottamaan täytteiden valmistusta.

2,5dl liotettuja inkamarjoja
2dl liotettuja cashewpähkinöitä
1dl vettä
1tl psylliumia
teelusikallinen raastettua sitruunan kuorta
4rkl kookosöljyä

Liota inkamarjoja ja pähkinöitä vedessä yön yli, kuitenkin vähintään neljä tuntia. Huuhtele pähkinät ja lisää blenderiin. Laita joukkoon myös liotetut inkamarjat ja mittaa 1dl niiden liotusvedestä, jonka joukkoon lisäät psylliumin turpoamaan hetkeksi. Blendaa nämä kaikki yhdessä tasaiseksi kermaksi ja lisää vettä tarvittaessa joukkoon. Lisää raastettu sitruunankuori sekä huoneenlämpöinen kookosöljy viimeisenä massan joukkoon. Kun maku on hyvä (voit halutessasi laittaa makeutusta) kaada täyte pohjan päälle.

Mustikka-sitruuna-inkamarja raakakakku

2dl liotettuja cashewpähkinöitä
0,5dl kookoskermaa
yhden sitruunan mehu
1tl psylliumia
puoli teelusikallista vaniljaa
2rkl riisinlesejauhetta
4rkl kookosöljyä

Mittaa huuhdellut, liotetut cashewpähkinät ja kookoskerma blenderiin. Purista sitruunan mehu ja laita psyllium sen joukkoon hetkeksi turpoamaan. Hetken pähkinöiden ja kookoskerman blendaamisen jälkeen lisää joukkoon sitruunavesi, vanilja ja riisinlesejauhe. Kun massa on samettisen tasainen lisää joukkoon huoneenlämpöinen kookosöljy ja kaada valmis taikina vuokaan!

3rkl kookosöljyä
2rkl Berryfect -mustikkajauhetta*
1rkl riisinlesejauhetta
ripaus vaniljaa

Sulata kookosöljy kuorrutusta varten juoksevaksi. Lisää joukkoon mustikka- ja riisinlesejauhe sekä ripaus vaniljaa. Kaada valmis kuorrutus kakun päälle tai muodosta siitä haluamiasi kuvioita koristeeksi – äidin kunniaksi ainakin vähintään sydän olis ajankohtainen. Kun kuorrutus ja koristelut on valmiina nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi tai vaihtoehtoisesti pakkaseen noin tunnin ajaksi.

Mustikka-sitruuna-inkamarja raakakakku

Mustikka-sitruuna-inkamarja raakakakku

Kunhan mä pääsen kotiin (siis koti-kotiin, Ouluun) niin meillä starttaa yhdellä kertaa monta päivää kestävä Äitienpäivän juhlinta. Kiitoksena ymmärryksestä, arvostuksen ja rakkauden osoituksena sekä anteeksipyyntönä kaikista aiheuttamistani sydämentykytyksistä – ei varmaan oo kovin hauskaa kuulla oman tyttären olleen kosketusetäisyydellä haista ja yöpyvän maapallon toisella puolen itsellekin täysin tuntemattomien tyyppien nurkissa. Hahha. Kiitos äiti, oot paras!

Ihanaa äitienpäivää kaikille äideille! Ja paljon rakkautta kaikkien Äitienpäivän juhlintaan.

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

*Saatu blogin kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.