Hae
Aino Mäkelä

Reissussa: Kuala Lumpur

Nykyinen sijainti: Kuala Lumpur, Malesia

Täällä sitä nyt istuskellaan Kuala Lumpurin lentokentällä aika haikeissa fiiliksissä. Loma on ohi ja on aika palata kotiin, mistä oon ihan superinnoissani! Kotona oottaa aivan omat uudet seikkailunsa: yhden projektin loppuun saattaminen ja samalla alkaa uusien kuvioiden luomisvaihe. Jaiks! Mut jutellaan niistä lisää sitten paremmalla ajalla.

Kuala Lumpur, MalesiaEnsikosketukset, Malesia
Kuala Lumpur oli mulle koko reissun ajan tietynlainen ”tukikohta”, jonne aina palasin eri etappien välillä. Täältä on helppo kulkea joka paikkaan niin bussilla, junalla kuin lentäen minkä vuoksi monet opiskelijat haluaakin tulla tänne vaihtoon – täältäkäsin on nimittäin erinomaiset mahollisuudet tehdä retkiä ympäriä Aasiaa helposti ja halvalla.

Itse kaupunki poikkeaa hyvin paljon Euroopan pääkaupungeista. Euroopan tapaan vanhoja, kauniita ja historiaa omaavia rakennuksia täältä ei liiemmin löydy vaan kaupunkikuvassa siintää moderneja, korkeita pilvenpiirtäjiä. Liikkuminen paikasta toiseen on helppoa (ja halpaa!) julkisilla tai vaikkapa taksilla, yhden matkan vastatessa noin Suomen taksin aloitustaksan verran.

Chinatown, MalesiaBatu Caves, MalesiaShoppailumahdollisuudet kaupungissa on hulppeat! Ympäriinsä löytyy isoja tavarataloja, jotka kätkee sisälleen satoja liikkeitä joita läpi käydessä voi helpostikkin tuhlata useamman päivän niin halutessaan. Samoin myös ravintoloita! Niitä löytyy niin modernimpaan makuun kuin myös vaatimattomampaan aasialaiseen tyyliin.

Perinteisistä ”nähtävyyksistä” kävin tutustumassa Chinatowniin, Jalan Alorin ruokakatuun, Twin Towerseihin ja Batu Caveseihin. Yks kaupungin siisteimmistä paikoista oli ehdottomasti Look Out Point, josta näki koko kaupungin yli! Sinne ei vaan ilmeisesti kovin helposti pääse ilman omaa autoa minkä vuoksi se usein jää turisteilta näkemättä, mut mulla oli onneksi sekä kuski että auto käytössä – hehhe.

Batu Caves, MalesiaBatu Caves, MalesiaMyönnetään, että mulla tulee ihan hirveä ikävä Kuala Lumpuria. Ei niinkään itse kaupungin takia, vaikkei siinäkään mitään vikaa ollut, vaan kaikkien niiden ihanien ihmisien joiden kanssa sain ilon viettää aikaa! Loppupeleissähän sillä ei oo mitään väliä missä sitä aikaansa viettää, kunhan on hyvässä seurassa. Eikö totta?

Ainut kurja juttu oli yleisesti vallitseva nyrpeä asenne ulkomaalaisia kohtaan ja monessa paikkaan jouduttiinkin maksamaan tietyistä jutuista paikallisia enemmän, mikä on musta vähän törkeää. Ilmeisesti malesialaiset haluaa pitää reviirinsä omanaan, hahha! Onneksi se ei kuitenkaan näkynyt ihmisten asenteessa ja sain osakseni ainoastaan hymyileviä katseita sekä apua aina sitä tarvitessani.

Aino ja Jana, Malesia

Eilen mun vikan illan kunniaksi kokoonnuttiin kaikki yhdessä grillailemaan uima-altaalle ja valvottiin aina puoli kuuteen asti, kunnes mun oli aika lähteä kentälle. Koko matkan kentälle vaan mietin kuinka onnekas oonkaan. Ja kuinka kiitollinen oon omasta rohkeudesta sillä ilman sitä mulla ois jäänyt niin paljon juttuja kokematta.

Tulevia reissuja siis odotellessa! Tänään käyn vielä kotimatkalla tsekkaamassa Hong Kongin vilinän, mutta huomenna ollaan jo Suomessa ja sit alkaa arki. Ei karu sellanen vaan erittäin odotettu ja toivottu.

Rentoa sunnuntaita,
<3 Aino

PS. Tänään myöhemmin tulee laitan vielä arvonnan käyntiin! Stay tuned 🙂

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

TRANSLATION: At the moment I’m waiting for my flight to go back home and at the same time I feel sad and super excited & happy. I’ve had amazing time in Malaysia and Indonesia, I’ve made a lot of new friends and have so many unforgettable memories. I’m so lucky, so lucky! 

Kuala Lumpur has a lot to offer for travellers and it’s easy place to get to all around Asia by taking a flight, bus or train which are all very cheap. There is lot of big shopping malls and skycrapers and not at all those old, historical buildings like in Europe. Still there is many nice places to visit, example Chinatown, Jalan Alor (for foodlovers!) and of course Batu Caves.

I’ll miss all my new friends and the great time we had together. And planning the next trips for re-union, of course! I’m so thankful to myself that I had the courage to travel alone as otherwise I wouldn’t have all these lovely memories to cherish.

 

2 kommenttia

  1. Tiia kirjoitti:

    Aippee!!! Tervetuloa kotiin!❤️❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.