Hae
Aino Mäkelä

Puolukka-valkosuklaajäätelö

Ihanaa sunnuntaita! Toivottavasti teillä on ollut kiva viikonloppu ja ootte saanu nauttia piristävästä kevätauringosta munkin puolesta – mä nimittäin vietin viikonloppuni koulussa, ensimmäistä kertaa melkein vuoteen 🙂 Päätin nyt vihdoin ryhdistäytyä ja pätevöityä, vaikka mikään kiire mulla ei siihen varsinaisesti olekkaan joten kevät tulee olemaan aika opiskeluntäyteinen ja kesä puolestaan vierähtääkin sitten harjoitusasiakkaiden parissa.

Palataan nyt hetkessä viikko taaksepäin, jolloin onnistuin taitavasti hukkaamaan kotiavaimeni parin korttelin matkalla ystäväni luokse. Päästyäni vihdoin kotiin oven avausmaksua köyhempänä mua nimittäin odotti pakkasessa maailman paras lohduke: itsetehty puolukka-valkosuklaajäätelö. Aistikas makupari, joka sopii suomalaiseen suuhun kuin nenä päähän!

Jäätelö on pähkinätön ja edustaa niin kutsuttua ”bulletproof” -ideologiaa ollen täynnä hyviä rasvoja. Olen tehnyt tätä jäätelöä useasti aiemminkin ja se onkin yksi mun omista lemppariherkuista! Valmistus on helppoa ja raaka-aineet täysin synnittömiä, joten huonoa omaatuntoa tästä ei todellakaan tarvitse potea 🙂 Ja mikä parasta – makumaailmojen skaala on lähes rajaton kun lähtee vaan rohkeasti kokeilemaan.

PUOLUKKA-VALKOSUKLAAJÄÄTELÖ

2 kananmunaa
2 keltuaista
1 dl kookosmannaa
0,5 dl kaakaovoita
0.5 dl kookosöljyä

0,5 dl MCT-öljyä
0,5 dl puolukka-koivusokeria
0,5 tl vaniljajauhetta
1 dl puolukoita
2 rkl kookosöljyä

Sulata kaakaovoi hellävaraisesti vesihauteessa. Laita blenderiin kananmunat, erotellut keltuaiset, kookosmanna, sula kaakaovoi, kookosöljy, MCT-öljy ja makeutus sekä mausteet. Sekoita tasaiseksi. Kaada 1/3 seoksesta kulhoon, ja blendaa lopun sekaan puolukat ja lisä kookosöljy. Lisää puolukkaseos myös kulhoon, sekoittele tasaiseksi ja nosta pakkaseen – pakkasessa olevaa massaa on hyvä sekoitella noin puolen tunnin välein.

Tällä kertaa nautin jäätelöni raikkaiden puiolukoiden ja Foodinin minttuisen raakasuklaan kera, mutta voin paljastaa että myös taateleista, lucumasta ja parapähkinätahnasta sekä suolaripauksesta tehty kinuskinen kastike := Tyyli on vapaa! 

Mikä on sun lemppari jäätelömaku? 

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Yksi kommentti

  1. Linda kirjoitti:

    Osaatko yhtään sanoa, kuinka monta annosta tästä tulee? Menee heti testiin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.