Hae
Aino Mäkelä

7. TREENI – turha taukojumppa?

Vietin eilen päivää kirjastolla ahkerasti opiskellen ja siellä mulla syttyi ajatus tän viikon treeniin – taukojumppaan! Monet ehkä mieltää sen turhaksi, mutta faktahan on se että istuminen ja paikallaan olo jumiuttaa kroppaa ihan älyttömästi.. Kyllä musta ainakin tuntui eilen tosi vaikealta parin tunnin istumisen jälkeen päästä siitä tuolilta edes ylös ja liikkuminen oli suhteellisen kankeaa, hahha!

Seuraavassa siis vähän inspiraatiota taukojumppaan, jota jokainen pystyy harrastamaan niin toimistolla kuin vaikkapa siellä kirjastossakin! Hyvänä nyrkkisääntönä ois nousta tunnin välein ylös penkistä ja vähän aktivoida itseään – mä oon itse todennut tehokkaaksi keinoksi vesipullon täyttämisen kerran tunnissa niin verryttelyn yhteydessä tulee samalla myös huolehdittua siitä nesteytyksestäkin, hihhi.

Aiemmat kevään treenihaasteen treenit:
1. TREENI – ulkotreeni lenkkeilyhengessä!
2. TREENI – koko kroppa hikeen!
3. TREENI – poltetta pakaroihin!
4. TREENI – punnerruksia puistossa!
5. TREENI – pääntyhjennystä!
6. TREENI – huoltavaa joogailua

Helppoja ja huomaamattomia liikkeitä jaloille on myös esimerkiksi kyykyt ja polvien pyöritykset. Rintarangan avaus on hyvää huoltoa yläselälle – myös eteenpäin pyöristettynä! Hartioiden nostelu korviin toimii joka kerta! Saa kivasti veren virtaamaan niska-hartiaseudulla yhdistettynä olkapäiden pyörittelyyn – tän voi siis tehdä täysin huomaamatta ihan paikaltaan istuenkin. Urheilutoppi: Merrell Sivukierrot yläkropalle navan osoittaessa kokoajan eteenpäin – ihana venytys niin yläselkään kuin kylkiinkin! Tasaisesti puolelta toiselle.

Siinäpä muutamia omia lemppareita, joita oli helppo kuvata, sekä vinkkejä taukojumppailuun! Taukojumpan vaikutukset kyllä huomaa nopeasti sillä ainakin näin jatkuvaan istumiseen tottumattomalla paikat jumiutuu ihan huomattavasti paikallaan istumisesta – pyörittelyjä ja avauksia tehdessä oikein tuntee, kun nivelet rutisee! Hahhah.
Ja piti kyllä eilen vielä illalla tehdä oikein ekstra-liikkuvuustreeni illalla ennen nukkumaanmenoa, sen verran tuntui selässä pahalta päivän istumisen jälkeen.

Taukojumppailetteko te?  Laittakaa vinkkejä omista lemppariliikkeistä jakoon kommenttiboksiin – ne tulee nimittäin olemaan kovassa huudossa seuraavan parin viikon ajan!

Reipasta keskiviikkoa,
<3 Aino

3 kommenttia

 1. outi kirjoitti:

  Moi

  Mä olen niin taukojumppaaja henkeen ja vereen. Teen työtä terveydenhoitajana, joka on tänä päivänä lähinnä istumatyötä, valitettavasti 🙂 Istuminen on äärettömän raskasta. Mulla on tapana, joka tunti noin 5 minsan ajan jumppailla. Mulla on kaapissa kuminauha ja 4 kg:n käsipainot. Lisäksi youtuben runsaasta valikoimasta löyty mahdottomasti jumppapätkiä jotka otan avuksi, jos oma mielikuvitus ei riitä ! Käyn välillä myös pienellä happihypyllä ulkona. Ihan perus rangan kierrot, olkapään pyöritykset, kyykyt ja jalkojenheilautukset ovat jokapäiväistä arkeani !

 2. Anneli kirjoitti:

  Hei tosi hyvän kombon oot kasannut jumppaliikkeistä! Otankin tän jatkossa töissä ja opiskellessa käyttöön 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Kiva kuulla! Opiskellessa jumppailusta just on tosi paljon hyötyä, saa samalla vähän hengähdystaukoa kun jumppailee hetken 😛

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.