Hae
Aino Mäkelä

Kofeiinikoukussa

Olen jokusen kerran tainnut mainita, että oon todella herkkä kofeiinille. Voin juoda kupillisen päivässä, mutta toinen alkaa yleensä jo tehdä pahaa.. tiedättehän, niin pää kuin kroppakin alkaa käydä niin ylikierroksilla että ihan etoo?

Jos et, niin oot todella onnekas sillä se ei oo kovinkaan kivaa. Varsinkaan kun mä rakastan kahvin makua ja voisin juoda sitä kuppi tolkulla! Ja niin oon viime aikoina juonutkin sillä oon ollut niin kiireinen ja väsynyt, että se on tuntunut ainoalta oikealta vaihtoehdolta kun nukkuminen ei oo ollut vaihtoehto. Ja se rupeaa näkymään ja tuntumaan.Mulla liiallinen kahvinjuonti tuntuu niin päässä kuin kehossakin. Musta tulee äkkipikainen ja helposti kärttyisä, sekä rauhaton. Öisin on vaikea saada (ainakaan laadukasta) unta ja treenatessa hikoilen kuin pieni porsas puhumattakaan sydämestä, joka välillä tuntuu pamppailevan rinnasta läpi.

Vaikka kahvin juominen tuntuu väsyneenä hyvältä idealta, niin se ei ole. Se keinopiristää ja stimuloi kehoa, joka oikeasti vaan väsyttää entisestään ja pahentaa tilannetta! Kahviövereiden sijaan kannattaisi panostaa lepoon ja vähentää muutenkin kierroksia: vaihtaa kovat treenit rauhallisiin kävelyhin tai rentouttavaan joogaan ja rauhoittua hengitysharjoitusten tai meditaation avulla.

Keskittyä ja rauhoittua ainaisen sinne tänne sinkoilun sijaan.Mulla homma on mennyt siis yli ja nyt on aika viheltää peli poikki. Eikä tää ole todellakaan ensimmäinen kerta, vaan ehkä jo neljäs – jos pysyn laskuissa mukana – ja mä mietin, että enkö koskaan opi? Tällä kertaa tosin tein sen tavallaan tietoisesti sillä viime viikkojen työputki ja normaalia pidemmät päivät oikeastaan vaati sen – ja nyt oon valmis kärsimään hetken, jotta saan tilanteen taas tasoittumaan.

Alku on yleensä pahin ja ostinkin viime viikonlopun messuilta CBD-A hamppumehukapseleita, joiden toivon auttavan mut pahimpien vierotusoireiden ja väsymyksen yli. Tahtoisin olla taas pirteä ja energinen ihan luonnostaan, ilman stimulantteja ja palata normaaliksi itsekseni tän kahvia hamuavan haamun sijaan.

Onko siellä kohtalotovereita? Hyviä vinkkejä, miten kahvikoukusta pääsee irti – muuten kuin päättäväisesti hampaat irvessä kitkuttaen?

Kaksi päivää kofeiinittomana,
Aino


Päivittäistä inspiraatiota ja oivalluksia mun muissa kanavissa:
IG @makelaino
FB RAWinto

4 kommenttia

 1. rimpelix kirjoitti:

  Ootko kokeillu kofeeinitonta kahvia? mulla pelkkä kahvin tuoksu ja kuppi kuumaa aamulla piristää! kofeiniton kahvi on ollut mun pelastus jo vuosia. Ei mene yöunet sen takia!

 2. Sussu kirjoitti:

  Voisitko huijata ittees ja juoda kofeiinitonta kahvia?? Kahvi on hyvää, itse juon 2-4 kuppia päivässä, ihan kyllä maun takia en niinkään piristeenä ☺ Nuorempana sain hirveet kofeiiniöverit yhestä kupista, nykyään ei kyllä enää tuu mitään..

 3. Minna kirjoitti:

  Hep!

  Täällä on toinen kofeiiniyliherkkis!
  mulla oli keväällä kans samanlainen tilanne, että rupesin himoitsemaan kahvia päivittäin ihan vain siksi, että sain pirteän ja muka energisen olon hetkeksi. Muuten olin väsynyt ja ärsyttävän negatiivinen..
  Päätin katkaista kahvikierteen ja puhdistaa kehon paastolla. Pari kertaa olen tehnyt vaahterapalmusiirappi-paaston ja joka kerta olo ja mieli on kirkastunut. Mulle riittää viiden päivän paasto mutta toiset tykkää vetää ihan viikon mittaisena. Ekat kolme päivää on tuskaa mutta neljäs ja viides ovat helpompia. Kun palaan normaaliin ruokavalioon olen taas oma energinen itseni, ilman piristeitä. Suosittelen <3 plus maha voi pitkään paaaaaljon paremmin ?.

 4. sofia kirjoitti:

  Kiitos että kirjoitit tämän, viimepäivien pohdintojen aihe myöskin täällä. Rakastan myöskin kahvin makua ja sen puolesta sitä meniskin reilusti, mutta keho ja mieli ärtyy. Katoinkin just Ruohonjuuressa kofeiinitonta kahvia, mutta sinne jäi vielä. Jos jollain on täällä kokemuksia siitä, kuulisin mielelläni. Varsinkin, kun mausta en halua tinkiä ☺️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.