Hae
Aino Mäkelä

RESEPTI: Bataatticurry

*Sisältää mainoslinkkejä

Lauantaina oli ihana päivä, kun mun ystävä tuli meille kyläilemään ja ohjelmassa oli yksinkertaisesti ulkoilua ja ruuanlaittoa. Ulkoilun jälkeen oli ihana kokkailla lämmintä mausteista currya, jonka makumaailma pehmentyi ihanasti makeasta bataatista. Reseptistä ei pitänyt tulla mitään blogireseptiä, mutta koska sitä pyydettiin useampaan otteeseen niin päätin sen nyt tännekkin rustailla!

Resepti on helppo ja yksinkertainen, mutta silti täynnä makua. Juuri täydellinen makumaailma yhdessä aromikkaan basmatiriisin kanssa, joka on mun ehdoton suosikki mitä riiseihin tulee!

BATAATTICURRY

bataatti
paprika
kesäkurpitsa
sipuli
5 dl punaisia linssejä
2-4 valkosipulinkynttä
500 g paseerattua tomaattia
3 dl vettä
400 ml kookosmaitoa
3 tl Foodin Madras Currya
ripaus merisuolaa
(kookosnektaria tai hunajaa)
kookosöljyä

Aloita kuutioimalla bataatti, paprika ja kesäkurpitsa haluamasi kokoisiksi suupaloiksi. Jos käytät kuivia linssejä, huuhtele ne ja laita kiehumaan. Hienonna valkosipulit (määrä oman maun mukaan) ja sipuli, ja aloita valmistaminen kuullottamalla niitä kookosöljyssä/voissa paistinpannulla. Lisää joukkoon kuutioidut bataatti, paprika ja kesäkurpitsa sekä kaada mukaan paseerattu tomaatti ja vesi. Anna hautua miedolla lämmöllä niin, että bataatteihin tulee sopiva pehmeys. Lisää sitten joukkoon linssit ja kookosmaito, minkä jälkeen voit lisätä mausteet. Halutessasi tasapainottaa curryn potkua lisää mukaan hieman makeutusta kookosnektarista tai hunajasta. Nauti basmatiriisin kera!

Parasta curryssa oli ehdottomasti sen makujen tasapaino, mutta hyvänä kakkosena on ehdottomasti hyvä olo joka curryn syömisestä tulee. Sellainen lempeä olo vatsaan, joka rauhoittaa ja rentouttaa myös mielen – eli täydellinen ruoka illalla nautittavaksi tai aktiivisen päivän jälkeen, kun keho kaipaa ravinteita ja lepoa palautumiseen.

Ei muuta kuin rentouttavaa kokkailua ja nautinnollisia hetkiä bataatticurry äärellä!

<3 Aino

LISÄÄ RESEPTEJÄ:
Raikas hyvisvanukas / Kasviksilla höystetty makaronilaatikko / Sitruuna-lakritsi raakakakku

SEURAA MYÖS:
IG @makelaino / FB RAWinto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.