Hae
Aino Mäkelä

Road trippin’

Toukokuu vaihtui kesäkuuksi aivan varkain, ilman että ennätin reagoida asiaan mitenkään. Eteisen naulakossakin roikkuu vielä muutama toppatakki.. joko ens viikoksi luvattujen helteiden kunniaksi olis aika nostaa nekin talviteloille? 😀

Palatakseni vielä hetkeksi toukokuuhun haluan kertoa teille aivan mahtavasta reissusta, joka tehtiin viime viikolla  Norjan Tromssaan! Mukana oli mun lisäksi mun ystävä Antti sekä yhteensä viisi spanielia – ja kyllä, reissun kohteena oli jo kohta perinteeksi muodostunut koiranäyttely. Ajettiin siis 2000km ja yhteensä 28 tuntia vain saadaksemme pyörähtää hetken kehässä – ja kyllä kannatti! 😀

KOHTI POHJOISTA

Startattiin reissu jo perjantaina ja otettiin suunnaksi pohjoinen. Ensimmäinen yö majoituttiin Iissä, todella mukavassa ja koirien kanssa loistavat puitteet omaavassa motellissa. Nukuttiin yö hyvin ja aamulla jatkettiin matkaa kohti käsivartta.

Iistä ajettiinkin auringon paistaessa ensin Tornioon ja sieltä Torniojoen vartta pitkin kohti Kilpisjärveä, jossa ylitettiin raja. Ja joka kerta hämmästyn, miten maisema voikaan muuttua niin paljon ihan vain ajamalla Norjan puolelle! 😀 Maisema on niin vangitseva, että sitä voisi ihastella tuntikausia. Vuonoja ja lumihuppuisia tuntureita silmänkantamattomiin. Wau.

Kaikki irti reissaamisesta

Reissaaminen on rankkaa aina niin itselle kuin myös koirillekkin – jokainen tietää, kuinka keho kaipaa liikettä jo muutaman autossa istutun tunnin jälkeen. Ja juuri siksi sekä mulla että mun koirilla on aina reissussa päällä Back On Trackin -vaatteet. Mulla on trikoot ja takki, koirilla verkkoloimet – ja extrana koirilla on vielä häkissä Back on Trackin alunen!

Ne tehostaa verenkiertoa ja täten pitää lihakset lämpiminä, mikä ehkäisee lihasten ”jumiutumista”. Back on Trackin vaatteet onkin ihan loistavia myös valmistautumisessa ja tietty niillä on positiivinen vaikutus myös palautumiseen. Niiden toimivuudesta ja mukavuudesta kertoo varmaan eniten se, että meidän koirat on aina aivan innoissaan saadessaan verkkoloimet päällensä! 😀

VIHDOIN PERILLÄ

Norjaan saavuttiin jo hyvissä ajoin, sillä meidän majapaikkaan oli Iistä matkaa vain reilut seitsämän tuntia. Yövyttiin vuosi sitten samassa paikassa ja silloin meillä oli iso neljän hengen mökki, jollaisen olin nytkin varannut. Tykkään hirveästi sen paikan fiiliksestä – ulkona kohoaa tunturien huiput ja ympäristö on vehreää, jossa on mukava käveleskellä koirien kanssa kaikessa rauhassa pitkän ajomatkan jälkeen.

Ylibuukkauksesta johtuen saatiin neljän hengen mökin sijaan kahden hengen mökki – joka valehtelematta oli aivan leikkimökin kokoinen! 😀 Onneksi mahduttiin kuitenkin hyvin ja mikä parasta: maksettiin mökistä vain 20€/yö. Se on aika edullinen hinta jopa Suomessa, mutta etenkin verrattuna Norjan hintatasoon!

Sunnuntaina olikin vuorossa itse näyttely ja arvatenkin mua jännitti taas ihan hirveästi. Mukana mulla oli sekä Tuula että Ismo, jotka molemmat suoriutuivat todella hienosti – Tuula voitto rodun sai kaikki kylkiäiset valmistuen Norjan muotovalioksi ja Ismo oli heti valion jälkeen toiseksi paras uros! Se on hienosti nuorelta mieheltä enkä vois olla mun koirista yhtään ylpeämpi ja iloisempi 🙂

Näyttelypäivä oli pitkä ja kylmä, mutta onneksi säästyttiin vesisateelta. Vietettin aikaa meidän uusien norjalaisten kavereiden kanssa ja tutustuttiin uusiin samanhenkisiin ihmisiin – ja se jos mikä on näissä reissuissa ihan parasta! 🙂 Pitkän päivän jälkeen ajettiin vielä Muonioon, jonne saavuttiin lähes samalla hetkellä kun Suomi voitti MM-kultaa.

Maanantaina nukuttiin ansaitusti pitkään ja startattiin viimeisen yhdeksän tunnin matka kotia kohti. Kokonaisuudessaan matka meni tosi kivuttomasti ja jo paluumatkalla suunnittelin uusia reissuja – se ei voi olla kuin hyvä merkki, eikö!? 😀

Kotiin päästyäni olin samalla väsynyt, onnellinen ja tosi inspiroitunut. Ihana reissu täynnä ihania muistoja ja onneksi pian päästään taas uudestaan matkaan.Vaikka muiden korviin tälläiset reissut saattaa tuntua ihan älyttömiltä, niin mä oon edelleen sitä mieltä ettei omissa intohimoissa tarvi aina järkeä ollakkaan :D!

<3 Aino

SEURAA MYÖS: IG @makelaino / FB RAWinto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.