Hae
Aino Mäkelä

Takaisin koulunpenkille!

Mun vuosi 2019 on startannu monessakin mielessä uusien juttujen parissa ja yks niistä jutuista on se, että mä aloin taas opiskelemaan!

Aina on hyvä aika oppia uutta ja syventää osaamistaan

Bongasin alkuvuodesta Nordic marketingin järjestämän Sähköisen markkinoinnin koulutusohjelman, jonka pystyy tekemään täysin etänä. Bingo! Koulutus pitää sisällään juuri niitä asioita jotka mua kiinnostaa ja jotka auttaa mua kehittymään työssäni sekä antaa eväitä ja rohkeutta tulevaan – mitä ikinä sitten keksinkään tehdä 🙂

Hauskaa on myös se, että opiskelujen edetessä oppii ajattelemaan omaa työntekoaan ihan eri vinkkelistä. Opiskelusta kiehtovaa tekee myös se, etten koskaan oo varsinaisesti opiskellut mitään mun nykyiseen työnkuvaan liittyvää – oon vain oppinut ja opetellut itse kaiken, omalla tyylilläni. Ja vaikka takana onkin vasta pari koulupäivää niin päässä on alkanut pyörimään tosi paljon keloja! Ette uskokkaan kuinka monta innostavaa ideaa on jo syttynyt, joita haluan päästä pian toteuttamaan – ja tässähän ollaan vasta ihan alussa!

On myös tosi mielenkiintoista opiskella todella erilaisten ihmisten kanssa, jotka toimii tavalla tai toisella samojen juttujen parissa. Keskustelut onkin ollut tosi hedelmällisiä, sillä jokaisella on omia kokemuksia ja ajatuksia, joista toiset voi ottaa opikseen. Opiskelu ei ookkaan tuntunut vielä lainkaan opiskelulta, mutta voi olla että tehtyäni ensimmäisen koulutyön fiilis voi olla erilainen.. 😀

Tässä elämäntilanteessa etäosallistuminen koulutukseen on tosi iso plussa. Oikeastaan ainut mahdollisuus, miten voin nyt edes opiskella. Moni teistä varmaan muistaakin, että mulla on edelleen viimeiset kurssit tekemättä Terveysopisto Salukseen – ja siihen on syynä täysin ajanpuute. Just nyt tuntuu täysin mahdottomalta opiskella viikonloppuisin, kun vuodessa on vapaana vain pari hassua viikonloppua (seuraava taitaa olla mulla kesäkuun ensimmäinen?).

Vaikka totta on sekin, että jos löytyy halua niin löytyy myös keinot, mutta mulle nuo Saluksen opinnot on sellaisia, joihin haluan keskittyä ja panostaa kunnolla. Ei sellaisia, jotka raahaudun tekemään väsyneenä ja kyvyttömänä keskittymään ja ottamaan opetuksesta kaikkea irti. En missään nimessä halua väsyttää itseäni, vain puskemalla kohti tavoitteitani. Sillä mä tiedän, että Saluksellekkin tulee vielä oma aikansa <3 Se on kuitenkin se mun ala, jolle mun sydän eniten sykkii.

Oon tosi kiitollinen ja innoissani siitä, että näin tiiviin työarjen lomassakin on mahdollisuus opiskella ja kehittää itseään. On aina ihan loistavaa, kun saa oppia uutta! Aina ei tarvitse kulkea sitä perinteistä reittiä kohti vakaavaraista aikuisuutta, vaan matkasta voi tehdä myös täysin itsensä näköisen – nauttien, eksyen ja uutta oivaltaen.

Innolla odotan, mitä tuleva tuo tullessaan!

<3 Aino

SEURAA MYÖS: IG @makelaino / FB RAWinto

Kuvat: unsplash.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.