Hae
Aino Mäkelä

Onko parisuhde tavoittelemisen arvoinen?

Eilen illalla kun kömmin mieheni viereen nukkumaan aloin pohtimaan, että tässäkö sitä nyt ollaan. Tästä sitä lapsesta asti haaveiltiin – siitä omasta prinssistä, jollainen kaikilla satujen prinsessoilla oli. 

Mutta oikeasti, onko parisuhde kaiken sen haaveilun ja lapsuudenunelmien arvoinen? 

Nuorempana olin jostain syystä saanut päähäni, että olisin viimeistään 27-vuotiaana naimisissa. Vuodet vieri ja kerta toisensa jälkeen huomasin päätyneeni “vääränlaisen” miehen kainaloon. Todellisuudessa miehissä tuskin oli mitään vikaa, vaikka ajauduimmekin eri teille. Mitä vanhemmaksi tulin, sitä vähemmäksi aika kävi, ja kuten tiedämme: en ole edelleenkään naimisissa. 

Nyt kun mietin asiaa tarkemmin, niin en tainnut edes osata kunnolla nauttia sinkkuvuosistani, kun kokoajan ”etsin sitä oikeaa”. Ja samaan aikaan olin aivan hukassa itseni kanssa, ja tuskin edes tiesin mitä elämältä, mieheltä tai parisuhteelta halusin! Vaikka ajattelin sen täydellisen miehen ja parisuhteen tekevän elämästäni täydellistä, niin miten se olisi ollut mahdollista kun en edes tiennyt mitä etsin?

Ja lopulta, kun opin olemaan läsnä ja tutustuin kunnolla itseeni ja kuuntelemaan itseäni, onnistuin löytämään elämääni myös aidon onnen. Ja kas kummaa – pikkuhiljaa myös tarve parisuhteelle katosi. Tajusin etten tarvitse ketään muuta ollakseni onnellinen. Että pärjään yksinkin, ja hyvin pärjäsinkin! Jopa niin hyvin, että siinä vaiheessa kun vihdoin sattuman kaupalla tiet mieheni kanssa kohtasi, minun täytyi opetella antamaan toiselle tilaa.

Ja mitä tulee otsikon kysymykseen: sanoisin, että kyllä ja ei. 

Parisuhde (ja rakkaus!) on mitä ihanin asia, kun olet löytänyt sen oikean ihmisen etkä ole ripustanut onneasi hänen varaansa. Mutta mielummin olisin yksin, entä väärän ihmisen kanssa – tai vääristä syistä.

Meistä jokainen on vastuussa omasta onnellisuudestaan, ja sit on mahdotonta saavuttaa jos ei ole onnellinen itsensä kanssa ja tyytyväinen itseensä, ja elämäänsä sellaisenaan. Se onni täydentyy oikean ihmisen kanssa, kun saa jakaa kaikki ilot ja surut, arjen ja juhlan.

Jos tiivistäisin ajatuksiani, niin sanoisin varmaan jotain seuraavan kaltaista: Vaikka tarvitse parisuhdetta pärjätäkseni, mutta oikean ihmisen kanssa ei halua edes ajatella millaista olisi olla yksin. Ja myönnetään: on kyllä tosi kiva, kun joku toinenkin siivoaa ja pyykkää kotona 😉

<3 Aino

LUE MYÖS:
Vuoden 2021 teema: raha & säästäminen / Viikon ruokalista + ostoslista hintoineen / 10+6 säästövinkkiä

SEURAA MYÖS:
IG @makelaino / FB RAWinto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.