Hae
Aino Mäkelä

Fiilistelyä: vesijumppa!

Ne jotka mun treenipäiviksiä seuraa on varmaan huomannut, että käyn joka viikko sekä aquazumbassa että hydrobicissä. Mä itse puhun aina vesijumpasta ja mun kavereissa se aiheuttaa aina hilpeyttä 😀 En usko, että se siitä itse sanasta johtuu vaan siitä mielleyhtymästä minkä ne siitä saa – minä vanhojen mummojen kanssa uima-altaassa hyppimässä musiikin tahtiin.
Ok ajatus on ihan hauska 😀

Mutta todellisuus on eri! Mä kyllä hypin siellä vedessä musiikin tahtiin vanhojen ihmisten kanssa, mutta ainakin täällä meilläpäin nää vesijumpat (musiikilliset ainakin eli zumba ja hydro) on tosi suosittuja. Maanantaina tais olla lähemmäs 100 jumppaajaa. Mun ja niiden mammojen lisäksi siellä oli rutkasti nuorta porukkaa sekä naisia että miehiä. Miehiä on oikeasti ihan yllättävän paljon, melkeen ainakin 1/3 osa jengistä 🙂 Monet kokee vesijumpan ”turvalliseksi” siitä syystä, että kukaan ei nää sinne veden alle eikä kiinnitä huomiota toisten tekemiseen.

No miksi mää sitten käyn noissa vesijumpissa? Varmaan aika monesta syystä kuin muutkin. Se on aika pirun tehokasta liikuntaa! Omalla tekemisellään voi paljon vaikuttaa vastukseen, jonka vedellä saa aikaiseksi. Aquazumballa voi polttaa tunnissa jopa 1000kcal! Mikä parasta niin tunnin pystyy vetämään täysillä alusta loppuun sillä vesi kannattelee kroppaa ja ne väsyneet lihakset tuntee vasta altaasta noustuaan. Se onkin ehkä jumpan paras tunne, kun tuntuu ettei melkeen jaksa suihkuun kävellä tai aukasta vesihanaa, haha 🙂

Itse aloitin vesijumpissa käymisen aikoinaan polviongelmieni takia, sillä en voinut käydä normijumpissa. Vesiliikunta onkin tosi turvallista nivelille, joten sopii ylipainoisille ja ikääntyneille ihmisille mm sen vuoksi niin hyvin. Itse viime keväänä poltin ylimääräiset rasvat vyötäröltä juuri vesijumppien avulla.

Tykkääkö muut vesijumppailla? Tai muutenvaan liikkua vedessä?

Mä haastan nyt jokaisen joka kykenee niin luopumaan ennakkoluuloistaan ja kokeilemaan vesiliikuntaa! Se oikeasti toimii 🙂

KUVAT weheartit.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.