Hae
Aino Mäkelä

Kolmen raaka-aineen naanleipä & herne-lehtikaalipesto (G,V)

Pitaleivät

Mä rakastan intialaista ruokaa ja joka kerta kun oon käynyt herkuttelemassa intialaisessa ravintolassa mun mieleen on pilkahtanut ajatus gluteenittomasta naanleivästä. Sellaisesta mehevästä, pehmeästä ja hieman kermaisesta! Tiedättehän, sellaisesta lähes täydellisestä leivästä?

No tiistaiaamuna inspiraation iskiessä mä sitten sain idean ja hetkeä myöhemmin hääräsinkin jo keittiössä pannu kuumana! Kaveriksi niille pyöräytin herne-lehtikaalipeston, joka on ollu viime syksynä yks mun keittiön lemppareista – eikä vähiten sen vaivattoman valmistuksen ja herkullisen maun vuoksi 😉

Pitaleivät

NAANLEIVÄT
2 dl kookoskermaa
1 dl riisi/kaura/tattari/mantelijauhoa
0,75 dl tapiokatärkkelystä

Mittaa ainekset kulhoon ja sekoita keskenään. Lisää mukaan ripaus suolaa. Kuumenna pannu ja sulata siihen kookosöljyä. Pyörittele taikinasta palloja ja litistä ne käsien välissä noin puolen sentin paksuisiksi leiviksi ja paista pannulla miedolla lämmöllä molemmin puolin. Leipä on valmis, kun se on saanut pintaansa hieman kullanruskeaa väriä.

Jos haluat leipään lisää intialaista twistiä, käytä paistorasvana kookosöljyn sijaan gheetä – leivät eivät tosin silloin enää ole vegaanisia.

HERNE-LEHTIKAALIPESTO
2,5 dl herneitä
4 rkl oliivi/kurpitsansiemenöjyä
2 isoa lehtikaalin lehteä
ripaus suolaa

Sekoita ainekset tehosekoittimessa keskenään tasaiseksi massaksi. Nauti leivän joko päällä tai lisukkeena!

Pitaleivät

Nää reseptit on siis erittäin simppeliä ja toimivia! Jauhoja vaihtelemalla saat aina lisää twistiä leipiin ja halutessasi voit myös sekoittaa eri jauhoja keskenään 🙂 Jos tykkäät hieman rapsakammasta ja aromaattisemmasta leivästä, niin suosittelen kokeilemaan supersimppeleitä pannuleipiä!

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

4 kommenttia

  1. Terveelliset Herkut kirjoitti:

    Voi nam, miten herkuilta kuulostaa! Täällä myös yks intialaisen ruuan ystävä!! Gluteenittomat pitaleivät menee testiin (valkosipulilla)

  2. Miksu kirjoitti:

    Tää on hyvä lettu resepti, kun jättää tapiolatärkkelyksen pois.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.