Hae
Aino Mäkelä

Luonnollisesti paljain jaloin

Kesäisin rakastan kuljeskella pitkin poikin ulkona avojaloin. Ilman kenkiä sitä tuntee maan, sen eri pinnat ja muodot ollen enemmän kosketuksessa sen kanssa – ymmärrättekö mitä tarkoitan? Liikkumisesta tulee jotenkin aistikkaampaa ja luonnollisempaa. Paitsi jos kävelee pitkin Jyväskylän keskustaa ilman kenkiä etsien aurinkorasvakauppaa ja jalkojen alla polttaa kuuma asvaltti, hahha.

Treenatessakaan en oo hetkeen käyttänyt normaaleja treenikenkiä, vaan oon vaihtanut ne paljasjalkakenkiin – puhtaasti siitä syystä, että nykyään treenikengät tuntuu aivan liian vieraalta jalassa, hahha 😀 Etenkin kyykätessä ja muutenkin jalkoja treenatessa oon huomannut paljasjalkakenkien olevan verrattomat sillä saan silloin tuntuman juuri oikeisiin lihaksiin eikä tuotettu tai muotoiltu kenkä tue tai ohjaa mun liikettä minnekkään suuntaan vaan se on juuri niin luonnollinen, kuin pitääkin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMyös monet teistä lukijoista ja myös instagramin puolella on osottanu kiinnostusta paljasjalkakenkiin, joten halusin tietysti kertoa teille aivan huipusta tilaisuudesta saada omansa. Nyt on nimittäin niinkin hieno tilanne, että Terveyskimpalla on käynnissä arvonta jossa voit voittaa omaksesi Vibram FiveFingers Seeya LS -paljasjalkakengät!

Sain myös itse kyseiset kengät käyttöön ja vitsit mä tykkään niistä. Nää soveltuu salitreenin lisäksi myös ulkokengiksi missä oonkin niitä ahkerasti käyttänyt 🙂 Kengät voi myös pestä koneessa, joten ihanan pirtsakat värit säilyy raikkaana läpi kesän!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Ulkona liikkuessa nää on ihan huiput sillä käytännössähän fiilis on ku ei ois kenkiä ollenkaan eli sopii meikäläisen tyylisille luonnonlapsille kuin nenä päähän. Se taas on saanu aikaan sen, että mä nykyään lähes aina lenkillä innostun temppuilemaan kuten heittelemään kärrynpyöriä ja treenaaman käsilläseisonta 😀 Yleensä se on aina jäänyt, sillä en oo jaksanu nähdä niin paljon vaivaa että oisin vapauttanu jalat kengistä… hahha! Nyt sitä ei onneks tarvii enää tehdä sillä kengät ei haittaa jalassa yhtään.

Ja kylläpä on muuten jalat rasittunu ihan erillä tavalla nilkan ja pohkeen alueella ja oonki huomannu liikkuvuustreenejä tehdessä, että se on erityisesti nilkan alueella vahvistunu paljon sen jälkeen kun oon vaihtanut lähes täysin paljasjalkailuun. Normaalit treenikengät kun taitaa aika paljon passivoida niitä kaikista pienimpiä lihaksia? Samalla oon myös saanut treeneissä kyykkyyn lisää syvyyttä sillä oon oppinut työskenelemään ihan erillä tavalla varpailla ja jalkapohjilla 😀 Se tuntuma lattiaan on oikeesti aika isossa roolissa, vaikka ei sitä äkkiseltään ees tajua.

Juoksulenkkejä en oo vielä pidempiä näillä tehnyt, mutta sekin päivä varmasti koittaa pian. Toissa viikolla nimittäin vedin jo ensimmäiset mäkivetotreenit paljasjalkakengillä ja ne sujuikin yllättävän kivuttomasti! Ensin vaan pitää oppia oikeasti se luonnollinen tekniikka ja tyyli juosta – eli ei kantapää edellä maahan – jonka jälkeen voi alkaa juoksemaan ilman pohjaa, joka vaimentaa iskuja ja pehmentää laskua.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAAiniin, eipä unohdeta sitä arvontaa mistä puhuin! Siihen osallistuminen on siis erittäin helppoa ja palkinto on huikea, joten nyt vaan suorinta tietä Terveyskimpan Facebook -sivuille katsomaan mistä on kyse 😉 Ja jos arpaonni ei suosi niin ei kannata huolia sillä Vibramin FiveFingersejä saa Terveyskimpan kautta jopa -46% alennuksella eri malleissa, väreissä ja koossa tilattua.

Aurinkoa,
<3 Aino

2 kommenttia

  1. Monna kirjoitti:

    Mulla on noi samat! Ollu jo jotain puol vuotta ja tykkään ihan hulluna!! <3 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.