Hae
Aino Mäkelä

Nopea&maukas tonnikalaburgeri

Ennen kuin mennään itse asiaan niin mun on ihan pakko fiilistellä tätä aamua! Illalla en meinannut millään saada unta, sillä päässä pyöri liikaa hoitamattomia asioita. Kroppakin alkaa olla jo aika jumissa tästä kahden viikon patjalla nukkumisesta, joten voin kertoa että aamulla herätessä ei yhtään huvittanu lähtä lenkille. 

Pakollinen tsemppipeukku ;D

No lähdin kuitenkin. Onneksi! Otin sykemittarin ja sportstrackerin mukaan, sillä tarkoitus oli harjoitella tulevaa kymppiä varten. Ensimmäisten 3 kilometrin ajan mulla teki mieli luovuttaa, sykkeet ei noussu ja mulla oli ihan liian kuuma (eletään taas muuten aikoja, jolloin treenipukeutuminen on haastavaa.. ulos lähtiessä on kylmä, mutta vähänkin huhkittua aivan liian kuuma)Sitten se juoksu kuitenkin lähti rullaamaan aivan itsestään – tietyn kipupisteen jälkeen ei enää edes tehnyt mieli lopettaa. Juoksuvauhti oli sitä luokkaa, että kahen viikon päästä tavoteaika paukkuu ihan kevyesti..jee!! Vähän vielä treeniä, niin hyvä tulee 😉

Slurps vaan..!

Slurps vaan..!

No se siitä juoksufiilistelystä sitten. Tein eilen maailman helpoimman ja parhaimman tonnikalaburgerin vähään aikaan – uskokaa tai älkää – jääkaapin jämäaineksista. Ja sehän syntyi seuraavasti:

TARVITSET: purkin tonnikalaa, kananmunan, soijakastiketta, mausteita, (kookos)öljyä, (täysjyvä/ruis)paahtoleipää, avokadoa ja tomaattia.

1) Valmista tonnikalapihvit sekoittamalla kananmuna valutetun tonnikalan joukkoon. Mausta soijakastikkeella ja haluamillasi mausteilla (itse käytin chiliä, cayennepippuria ja paprikamaustetta – toimi!). Muodosta massasta pihvit ja paista ne öljyssä molemmin puolin.

2) Paahda leipäviipaleet pannulla kookosöljyssä molemmin puolin ihanan rapeiksi. Käytä kastikkeena muussattua avokadoa, laita pihvi päälle ja viimeistele tomaateilla sekä muilla haluamillasi lisukkeilla (mun tyhjässä jääkaapissa oli vaan tomskuja). Nauti lämpimänä!

2 kommenttia

  1. Salla kirjoitti:

    Ui vitsi, mulla olis just sopivasti ainekset tohon burgeriin! Taaaidanpa tehdä illaltapalaksi tänään 🙂 Mikä sun tavoteaika on kympille?

    • Aino kirjoitti:

      Jeijjjj :)) Alle tuntiin ois tarkotus juosta eli ei mikään kovin älytön tavoite onneksi..:D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.