Hae
Aino Mäkelä

Bataattiletut

BataattiletutBlogin bataattireseptien määrästä on varmasti jo käyny selväksi, kuinka paljon mä rakastankaan bataattia. Siis ihan kaikissa sen muodoissaan, miten sitä nyt vaan suuhunsa voi pistää.

Kun mun lettuinnostus puhkes taas pari viikkoa sitten kukkaansa ja aloin kehittelemään vegaanisia, banaanittomia lettuja tiesin heti ettei bataatti tulis pettämään tässäkään suhteessa ja yllättäen olin tapani mukaan oikeassa 😉 Hahha! BataattiletutBataatti tuo lettuihin mietoa makeutta ja erittäin pehmeän, suussasulavan koostumuksen. Onhan soseutettu bataatti jo itsessään niin mielettömän hyvää, että voitte vaan kuvitella kuinka käy kun sen paistaa pinnalta rapeaksi letuksi. Mmmm, niiinpä!

Nää bataattiletut pääsikin ihan nextille levelille mun uuden KitchenTime -verkkokaupasta saamaani sydänlettupannun avulla. Letut saa niin täydellisen rapsakan kuoren, kuitenkin säilyttäen samalla mehevyytensä, että tulee mieleen ihan lapsuuden juhannukset ja mummon paistamat muurinpohjaletut…

BataattiletutBataattiletutBATAATTILETUT
1,5 dl bataattisosetta
1 dl kauramaitoa
1 dl kaurajauhoa
2 rkl kookosöljyä
1 rkl tapiokatärkkelystä
1 rkl ksylitolia (koivusokeria)*
1 tl aitoa vaniljaa
ripaus suolaa

Blendaa bataattisose ja kauramaito keskenään. Sekoita joukkoon kuivat aineet ja mausteet ja halutessasi lettuihin lisää makeutta*, lisää mukaan vielä ksylitolia. Viimeistele taikina sekoittamalla mukaan kookosöljy, minkä jälkeen paista letut pannulla miedolla lämmöllä molemmin puolin niin, että pinnasta tulee kivan rapsakka.

Jos haluat suolaisen, vaikkapa lisukkeeksi sopivan, version jätä ksylitoli sekä vanilja pois ja laita hieman enemmän suolaa sekä muita haluamiasi mausteita, kuten esimerkiski kuivattuja yrttejä.

Herkkuja lettuhetkiä ja ihanaa viikonloppua! Mulla on edessä brunssiviikonloppu eli tiedossa on paljon hyvää ruokaa ja ihania ihmisiä ympärillä. Oi, että – eikai sitä viikonloppua vois ees paremmin viettää 🙂 Vielä kun jaksais käydä sänkyshoppailemassa niin hommat ois aikalailla hanskassa, hehheh.

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

2 kommenttia

  1. AnnuEve kirjoitti:

    Nam! Montako lettua tulee tällä ohjeella? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.