Hae
Aino Mäkelä

Bounty-proteiinipatukat

Olin lapsena aika perso kaikelle makealle eikä kaverien tarvinut koskaan houkutella mua karkkiostoksille. En ikinä ymmärtänyt, jos jonkun mielestä joku suklaa oli pahaa sillä mä rakastin suklaata ihan sen jokaisessa muodossaan!

Mutta oli yksi poikkeus ja se oli nimeltään Bounty.

Inho ja ällötys tuota kookoksista suklaapatukkaa kohtaan on jäänyt elävästi mun mieleen, ja muistan kuinka kerran lomalla joku erehtyi ostamaan mulle Bounty -jäätelön.. Se oli piste, jossa mun pieni maailma meinas revetä liitoksistaan. Tykkäsin jopa muiden inhoamista liköörikonvehdeista, mutta Boynty – se ei mennyt alas, ei sitten kirveelläkään.

  

Nyt kun muistelen tuota lapsuusvuoden kammoa niin en voi muuta kuin nauraa ja todeta olevani onnellinen, että pääsin siitä yli. Nimittäin nykyään kookos on ihan mun ykkösrakkauksia, mitä ruokaan tulee! Eikä pelkästään terveellisyyden vuoksi, vaan ennenkaikkea sen taivaallisen ihanan maun ansiosta. Ja mä rakastan sitä sen jokaisessa muodossa ja niin syötynä kuin ihollekkin levitettynä. Ah, ihan parasta!

Arvaattekin varmaan, että täällä Sri Lankassa oon kulkenut joka päivä kookospähkinä kainalossa – ensin nesteyttänyt itseni tuoreella kookosvedellä ja sen jälkeen halkaissut pähkinän ja syönyt herkullisen kookoslihan heti perään. Opin jopa kokkauskurssilla tekemään omin käsin kookosmaitoa ja -kermaa! Se oli ihan parasta 🙂

Kookoshurmiossa eläessäni mun mieleeni muistui myös nää ihanat proteiinipatukat, jotka sai inspiraationsa tuosta lapsuusvuoden inhokistani Bountystä. Onneksi mulla on pakkasessa muutama vielä jemmassa, joten mun ei tarvi kärsiä kookosvierotuksesta kovin kauaan kunhan aikoinaan palaan takaisin kotiin!

BOUNTY-PROTEIINIPATUKKA
1 dl kookosmannaa
2 dl vettä
1 dl heraproteiinia, vanilja
1 dl kookoshiutaleita
1 rkl tocoa
2 dl raakasuklaamassaa

Sulata kookosmanna vesihauteessa. Sekoita sulan kookosmannan joukkoon vesi sekä muut raaka-aineet raakasuklaata lukuunottamatta. Kun seos on tasainen, levitä se leivinpaperoituun suorakulmaiseen vuokaan ja nosta se pakkaseen jähmetttymään puolen tunnin ajaksi. Sulata seuraavaksi raakasuklaamassa vesihauteessa ja nosta sillä aikaa kookosmassa pakasteesta ja leikkaa se haluamasi kokoisiksi patukoiksi. Kuorruta patukat yksitelleen raakasuklaalla ja nosta jääkaappiin tai pakkaseen hyytymään. Nauti!

Mites siellä, kuuluuko kookos ykköslemppareihin vai inhokkeihin? 😉

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

2 kommenttia

  1. Nakkikastike kirjoitti:

    Voi kekkuli, miksi mulla ei ole kookosmannaa!??!!! Haluan näitä mieluiten äsken tai heti!

  2. Siiri / Pilkettä-blogi kirjoitti:

    Toinen Bounty-fani ilmoittautuu. 😀 Herkullisen kuuloinen resepti!

    http://blogit.kauneusjaterveys.fi/pilketta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.