Hae
Aino Mäkelä

Käytä lisääntynyt vapaa-aika hyödyksi – 5 vinkkiä!

Nyt kun tästä korona-arjesta on tullut jo monelle meistä ihan arkista on hyvä hetki suunnata ajatukset kohti tulevaa ja keskittyä niihin asioihin, mihin voi vaikuttaa. Harmittelun, somessa valittamisen ja sohvalla rötväämisen sijaan nyt on aika tarttua toimeen!

Monella kiireinen arki on vaihtunut lisääntyneeseen vapaa-aikaan. Ja sehän tarkoittaa sitä, että nyt on myös aikaa tehdä niitä asioita joita on pitkään halunnut, mutta ajanpuutteen vuoksi ne on jääneet roikkumaan.

MINUN 5 VINKKIÄ HYÖDYLLISEEN KORONA-ARKEEN

  1. Opiskele ja kehitä itseäsi! Nyt kun vapaa-aikaa on enemmän, mikset käyttäisi sitä hyödyksi ja opiskelisi jotain itseäsi kiinnostavaa? Tai haaveiletko kenties alanvaihdosta? Nyt on hyvä tehdä siirtoja sen eteen. Itse ilmoittauduin tänään XAMK:in ilmaisiin koulutuksiin, joiden joukosta löytyy myös varmasti monia mun lukijoita kiinnostava Avaimet elämäntapamuutokseen (15 op), joka koostuu kolmesta kokonaisuudesta joista yksi on voimaharjoittelu ja toinen ravitsemus.
  2. Vietä sometonta aikaa. Nyt kun arkiset velvoitteet on vähentyneet huomattavasti, ei tarvitse olla jatkuvasti toisten ihmisten saatavilla. Someton aika on loistava tapa oppia elämään enemmän läsnä.
  3. Inspiroidu pihahommista! Tänään on ollut kevään lämpimin päivä ja ollaan saatu nauttia ihanasta auringonpaisteesta jo monta viikkoa. Se tarkoittaa vain yhtä asiaa: kesä on kohta täällä! Ja kun tulee kesä, tulee myös aika tehdä pihajuttuja. Meillä se tarkoittaa kukkaistutuksia, kasvimaata, pihan aitaamista ja piharakennuksen rakentamista. Ja just nyt on täydellinen aika tehdä kaikki suunnitelmat valmiiksi, jotta kesän tullen päästään tuumasta toimeen 🙂
  4. ..ja kotijutuista! Pihan lisäksi myös kotia voi laittaa uuteen uskoon. Kaappien siivoaminen ja itselle turhien tavaroiden kiertoon laittaminen on tuntunut olevan nyt nouseva trendi, ja se onkin ihanan terapeuttista! Voit myös toteuttaa pitkäaikaisia sisustusunelmia ja etsiä vaikka Torista tai muilta kirppiksiltä käytettyjä huonekaluja, joista voit tuunata itsellesi mieluisia.
  5. Suunnittele viikon ruokalistat valmiiksi. Tässä on kaks hyvää puolta: ensinnäkin säästät rahaa ja toisekseen saat minimoitua kauppareissut, kun ostat kaiken kerralla! Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ja kun ostat kotiin pelkästään terveellisiä raaka-aineita, on tulevat kokkailutkin tietysti terveellisiä 🙂

Miten sä oot ajatellut käyttää tän lisääntyneen vapaa-ajan hyödyksi?

<3 Aino

LUE MYÖS:
5 x kivointa kotona / 33 x totuus poikaystävän suusta / Kirja, mikä sinun pitäisi omistaa

SEURAA MYÖS:
IG @makelaino / FB RAWinto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.