Hae
Aino Mäkelä

Pari hassua smuussia

Mun aikataulu on viimeaikoina meinannut pettää pariinkin otteeseen aika hassusta syystä: oon nimittäin täysin huomaamattani alkanut smoothietaiteilijaksi.

Smoothiet on maailman helpoimpia ja nopeimpia monipuolisia välipaloja minkä vuoksi mä itsekin suosin niitä erityisesti kiireisinä hetkinä. Se on vaan harmi sitten, kun vahingossa se smoothie sattuukin yllättämään uskomattomuudellaan ja se on pakko saada tallennettua kameran muistikortille – selitäppä siinä sitten pomolle miksi oot töistä myöhässä 😉 No mun oma onneksi ymmärtää, hah!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAMäkään en aina ollu mikään mestari smoothiepyöräyttelijä ja välillä omia tekeleitä sai juoda samalla nenästä kiinni pitäen sillä lasi oli täynnä litkua, jossa edes koostumus ei onnistunut korjaamaan makua. Mutta niinhän ne puhuu, että tekemällä oppii.. Ymmärrän siis täysin kaikkia teitä, jotka kaipaatte reseptejä ja ideoita niiden tekemiseen!

Sillä kerran kun maistaa oikeasti hyvää smoothieta niin ne hätäisesti pyörätetyt tekeleet ei onnistu enää säväyttämään.

Helpotuksena vinkkaankin, että meidän tulevasta kirjasta reseptejä kyllä löytyy varmasti jokaiseen makuun 😉 Mutta koska tiedän myös, ettette malta odottaa tammikuuhun saakka, niin jaan teille mun omat viime viikon parhaimmat smuussit – ne sellaiset, jotka on onnistunu herättämään innostusta myös instagraminkin puolella.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKINUSKIUNELMA
2dl mantelimaitoa
100g pehmeää tofua
banaani
2rkl lucuma-jauhetta
1tl-rkl maca-jauhetta

Vähän teille reseptiä avatakseni kerron heti ensimmäisenä, että tuo pehmeä tofu on aivan uskomaton herkku ja ihan loistava maitorahkan korvike niin smoothieihin kuin leivontaankin. Omassa käytössä on eettisesti valmistettua Jalotofun GMO-vapaata luomutofua. Myös macan määrä on reseptissä aika isolla skaalalla ja se johtuu puhtaasti siitä, että en halua kenenkään laittavan sitä liikaa vaan ainoastaan sen oman sietokynnyksensä sisällä. Eli jos oot vasta ensimmäistä macapussukkaa kotona tyhjentämässä niin kannattaa laittaa se teelusikallinen niin ei vahingossakaan käy hassusti 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERANo sitten toinen herkku, eli lakritsiunelma! Tää syntyi oikeasti ihan puhtaasti täysin vahingossa sillä olin aamulla unohtanut juoda mun yön yli hautuneen lakritsijuureen tehdyn teen ja kiireessä hurautin sen blenderiin smoothien pohjaksi kookosveden sijasta.

LAKRITSIHERKKU
2dl jäähtynyttä lakritsiteetä
avokado
kourallinen lehtikaalta
puolikas päärynä
puolikas banaani
1rkl tocoa / riisinlesejauhetta

Jos haluaa makunautinnosta täyteläisemmän voi sekaan surauttaa hieman kaakaojauhetta tai vaikkapa kaakaolla maustettua riisiproteiinia. Riisinlesejauhe kuohkeuttaa koostumuksen hyvin, joten pieni proteiinilisä ei onnistu pilaamaan smuussin kuohkeaa koostumusta. Onneksi 😉 Ilman kaakaota pelkästään hedelmiin ja lakritsinjuureen tehtynä kokonaisuus on ihanan raikkaan tasapainoinen – erinomainen herkkusmoothie niihin hetkiin, jolloin haluaa hengähtää hetken rauhassa omien ajatuksiensa kanssa.

Joko te ootte aivan hurahtanu smoothieihin? Mitkä on teidän lemppareita?

<3 Aino

 

12 kommenttia

 1. Annie kirjoitti:

  Oi tuo kinuskiunelma kuullostaa ihanalta! Itse olen nyt aamuisin tehnyt puurolle kaveriksi smoothien, eli nakkaan pakastemarjoja, hieman mantelimaitoa ja suklaaheraa blenderiin ja annan pyöriä kunnes seos on ihanan kuohkeaa, pehmeää ja lusikoitavaa <3

  • Aino kirjoitti:

   Namm! Jäiset marjat tekee smoothieen aivan uskomattoman hyvän koostumuksen – ainakin jos käytössä on hyvä blenderi 😉

 2. elisa kirjoitti:

  Mä Tykkään vihersmoothieista! Mutta tarvitsisin kyllä tehokkaamman blenderin kun raukalla on vaikeuksia selviytyä mun tekeleistä;)
  http://www.karhusportscience.com

  • Aino kirjoitti:

   Joo vihreet on kyllä ihanan freessejä <3 Mutta esimerkiksi just lehtikaalin hienonnukseen vaatii vähän tehokkaamman blenderin, jos ei halua sen maistuvan läpi koostumuksesta 😛

 3. Kati kirjoitti:

  Tuo Kinuskiunelma kuulostaa niin herkulta että kokeiluun lähtee 🙂 Lakritsiin mulla on viha/rakkausuhde eli rakastan lakuja mutta vihaan esim. lakritsijäätelöä. On niin helppoa olla nainen 🙂

  Odotan innolla teidän tulevaa kirjaa ja aion sen kotiuttaa kyllä mahdollimman nopeasti ilmestymisen jälkeen.

  • Aino kirjoitti:

   Joo se on kyllä ihan tosi, tosi hyvä! Toivottavasti tykkäsit 🙂 Mäkään en ennen tykänny lakristista, mutta nykyään oon ihan hulluna siihen! Ihan hassua 😀 Ja kiva kuulla – mäkin innolla odottelen enkä millään malttais oottaa, että saan sen uunituoreena painosta käsiini <3

 4. outi kirjoitti:

  Näistä sain kivoja ideoita. Suoran en pysty kopioimaan allergioiden takia, mutta onneksi soveltaa voi 🙂 usein kaikki raakaherkutkin jää multa syömättä alkergioiden takia :/

  • Aino kirjoitti:

   Millasia allergioita sulla on? Voisin ihan innostua ”niiden pohjalta” kehittelemään jonkun reseptin niin pääsisit säkin testailemaan 🙂

   • outi kirjoitti:

    Hih, oon miettinytkin joskus että täytyis sulle ehdottaa että kehittelisitkö tällaisella allergikollekin jonkun raakaherkkureseptin, mut en oo kehdannut 😀
    Pähkinät, mantelit ja kookosöljy on allergialistalla (tosin kookoshiutaleita pystyn käyttämään ainakin jossain määrin). Sitten hedelmät allergisoivat (no lähes kaikki banaania ja sitrushedelmiä lukuunottamatta), avokadoakaan ei käy mulle ja mulperi marjojen totesin myös allergisoivan, lucumaakin arastelen kokeilemaan (no sehän onkin hedelmä)…
    Niin, että siinä on aikamoinen lista ja ehkäpä aikamoinen haaste, jos edes kaikkea huomasin 😛

    • Aino kirjoitti:

     Oho! Kyllä on tosiaan lista, mutta mäpäs laitan pääni vähän rullaamaan ja palaan asiaan jahka onnistun jotain kehittelemään – haastetta ainakin riittää 😉

     • outi kirjoitti:

      Ei mitään paineita 😀
      Tuo on kyllä ikävä lista, siitä puuttuu vielä raa´at juurekset 😛

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.