Hae
Aino Mäkelä

Reissaajan ABC

Reissaajan ABCYhteistyössä Asennemedia ja Kilroy.

Liekkö oon vielä täysin tajunnut, että loppuviikosta loikoilen jo Malesian auringon alla kaukana Helsingin kevätsateista. Kelpaa! Reissu on kyllä ollut mielessä, mutta liiemmin en oo kerennyt sitä konkreettisesti miettimään kiireiden keskellä. Eikä reissu ois parempaan saumaan voinut sattuakaan sillä just nyt mä tarvitsen todellisen time-outin perusarjesta uusien juttujen, kokemusten ja elämysten parissa.

Lentojen varaamisen jälkeen on äiti ilmaissut tasaiseen tahtiin oman huolensa mun Malesian valloitusta kohtaan ja myönnetään, että pikkuhiljaa myös muakin on alkanut ajatus hieman hirvittämään. Lähdenhän mä kuitenkin kauas, todella kauas, kotoa ihan yksin ja ilman sen kummempaa ajatusta tai suunnitelmaa mielessä. Onneksi mulla on vielä kolme päivää aikaa valmistautua ja huolehtia kaikki oleellinen kuntoon.

Reissaajan ABCKaukomaille haaveillessaan on hyvä miettiä joitain juttuja ennakkoon. Ennen lentojen varaamista kannattaa ensinnäkin ottaa selvää sääolosuhteista sillä vuodenajat ei mee kaikkialla ihan yks yhteen. Oikeastihan mä olisin halunnut lähtä Equadoriin, mutta just näihin aikoihin siellä alkaa sadekausi minkä vuoksi Kuala Lumpur vei voiton.

Kauemmas matkatessa on myös aina kivempi varata enemmän aikaa ellei halua koko loman menevän jetlagista selviämiseen 😉

Hetken mielijohteesta valittu Kuala Lumpur osoittautui loistavaksi valinnaksi monipuolisuutensa vuoksi, josta saa lyhyemmälläkin reissulla paljon irti! Niistä mulla olis varmasti jäänyt puolet tajuamatta ilman KILROYn apua. Paljon maailmaa nähdeiden, asiantuntevien tyyppien opastuksella nimittäin saatiin hetkessä löydettyä just mulle ja mun lomahaaveisiin parhaiten sopivat jutut matkan varrelle. Pelkkää aurinkotuolissa makoilua ei oo siis tiedossa, todellakaan!

Reissaajan ABC
Reissaajan ABC
Visiitti toimistolla sai mut ehkä ekan kerran konkreettisesti tajuamaan mihin soppaan oon lusikkanu työntänyt. Hieman noviisina reissaajana vinkit kokeneemmilta tuli tarpeeseen sillä tuskinpa olisin tullut ajatelleeksi edes kulttuurieroja naisten pukeutumisen suhteen. Nyt onneksi tiedän, että olkapäät ja polvet on hyvä pitää piilossa, enkä heti lentokentällä vaihda bikineitä päälle ja lähde seikkailemaan pitkin Kuala Lumpurin katuja. Hahhha!

Kulttuurierojen lisäksi elämä maapallon toisella puolella, ja ylipäätään reissun päällä, on muutenkin kohteesta riippuen erilaista. Reissaajan ABC onkin koonnut fiksusti kohteesta riippuen oleellisimmat vinkit, joihin jokaisen reissaajan kannattaa tutustua. Sainpahan niistä eilen myös hyvän tekosyyn paeta kevätsiivousta kaupungille tekemään elintärkeitä hankitoja, kuten korvatulppia. Vielä kun rahaa muistaisin vaihtaa niin alkais hommat olemaan jo voiton puolella!

Reissaajan ABC
Omaan ABChen lisäisin adrenaliinin lisäksi vielä myös asenteen. Siitähän se on kaikki kiinni, myös reissaaminen ja etenkin sen onnistuminen! Kuinka ottaa vastaan matkan varrelle sattuvat kommellukset ja miten antautuu hetken vietäväksi. Mutta älkää huoliko: ajattelin silti muistaa pakata myös maalaisjärkeni mukaan, josko se vakuutuksen lisäksi toimis mulle hyvänä turvana.

Muihin omiin tärkeimpiin aakkosiin sisältyy ehdottomasti ihmiset. Yksin reissaamisessa on nimittäin parasta tutustua uusiin tyyppeihin ja hostellit sekä sohvasurffailu onkin tähän tarkotukseen parasta antia! Lomalta mä aina janoan uusie elämyksiä, sillä mä pystyn kotonakin makoilemaan sohvalla ja varaamaan huoneen luksushotellista. Kuitenkin ainoastaan Malesiassa mulla on mahdollisuus tehdä malesialaisia juttuja! Sen vuoksi mä haluankin aina matkalla tehdä juttuja, joita en vois kotona tehdä.

Reissaajan ABC Reissaajan ABC
Kuvat viime syksyltä Portugalista.

Tätä kirjottaessa iski kyllä reissukuume vahvasti tajuntaan. Tiedossa on paratiisisaaria valkoisen hiekan ja turkoosina loistavan veden ympäröimänä sekä huikea metoropolikaupunki kulttuurielämyksineen ja paljon muuta. Suurin osa reissusta on vielä avoinna, koska just sitä hetkeen heittäytymistä ja suunnittelemattomuutta lomalta mä ehkä eniten kaipaankin. Kiitos KILROYn nyt mulla on myös rohkeutta tehdä se.

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

6 kommenttia

 1. Tuulia kirjoitti:

  Hei ihanaa reissua!!! Enjoy <3

 2. Elisa kirjoitti:

  Nauti reissusta! Kuulostaa ihan mahtavalta suunnitelmalta! (Tai siis sen puutteelta 😉 ) Pääsisipä itsekin joskus reissuun…
  http://www.karhusportscience.com

 3. Jonna kirjoitti:

  Moikka Aino!

  Luen aktiivisesti sun ihanaa ja positiivista blogia. Yks pieni kritiikinpoikanen josta mun pitänyt sulle avautua ja kysyä. Miksi sun blogin tekstin fontti on niin pienellä? Kun lukee monia blogeja ja viettää aikaa paljon reissussa, niin käytössä usein kännykkä tai iPad. Ja usein saattaa käydä niin että jätän siksi sun tekstit lukematta kun silmät väsyy tekstiä lukiessa. Muiden bloggareiden fontit on sopivaa kokoa, joten olisko sun mahdollista suurentaa kokoa, jotta näitä sun tekstejä ei jäisi moisen pikkumaisuuden takia väliin ja silmätkään ei väsyisi? (Joo ja fonttia voin toki itsekin suurentaa näytöltä mutta ei sitä jaksa joka kerta säädellä…)
  Kiitos anyway hyvistä aiheista joista kirjoitat!

  Kivaa kevättä! Nauti Malesiasta. Pian se kesä tulee Suomeenkin 🙂

  -Jonna

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Hei Jonna, ja kiitti kritiikistä 😀 Enpä oo koskaan aiemmin ees aatellu asiaa. Se on mun koodarin säätämä aikoinaan enkä oo sitä sen kummemin koskaan miettiny 🙂 Voisin vähän fiksailla sitä kyllä helposti isommaksikin, siinä ei oo kyllä mitään ongelmaa!

   Kivaa kevättä myös sulle! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.