Hae
Aino Mäkelä

Suklaa-pähkinäpallot

Taisinkin antaan sneak-a-peakia perjantaina mun leipomistouhuista. Vietin piiiitkästä aikaa lauantaina iltaa poikien kanssa ja tottakai jotain herkkuja piti olla 😀 Poikia on niin kiva hemmotella kun ne on niin kovia kehumaan, hahha!

Valmistin tosi simppeleitä suklaa-pähkinäpalloja. Ainut kova homma oli pistaasipähkinöiden kuoriminen, jonka jälkeen mun kynnet olikin aika kärsineen näköiset. Muuten homma oli tosi helppo, joten tekin jotka ootte epävarmoja leipurintaidoistanne niin ei muuta kuin kauhan varteen! Tumman suklaan ja pähkinän yhdistelmä on järjetön makuhermoja hivelevä nautinto. Ja sinällään terveellinenkin (mitäs nyt toi tomusokeri vähän pilaa comboa….heh) – ainakin itse mielummin herkuttelen tämmösillä palleroilla entä vaikka muffinsseilla 🙂

Reseptistä tulee ainoastaan noin 15kappaletta palleroita joten just sopiva määrä, että tulee vältyttyä ylensyönniltä – varsinkin jos syöjiä on useampi 😉 Ja nää on aivan loistava joululahjaidea myös! Leivokset on ihana lahja joko ystäville tai sitten ihan oman perheen joulupöytään. Tänä vuonna mun veljen perhe saa suklaa-bataattikakun omaan joulupöytäänsä 😛

SUKLAA-PÄHKINÄPALLOT
1½dl pistaasipähkinöitä
1dl manteleita
2dl tomusokeria
2rkl kylmää vettä
+50g tummaa suklaata

1. Jauha kuoritut pähkinät, mantelit, tomusokeri ja kylmä vesi tasaiseksi massaksi blenderissä/tehosekoittimessa. Jos käytät sauvasekoitinta, jauha pähkinät ja mantelit ennen sokerin ja veden lisäämistä.
2. Pyörittele massasta tiiviitä palloja. Nosta jääkaappiin kohmettumaan.
3. Sulata suklaa. Pyörittele kohmentuneet pallerot sulassa suklaassa ja nosta valmiit pallerot jääkaappiin, jotta suklaa jähmettyy.
resepti yhteishyva.fi

Pojat muuten kysyi multa, että miten oon oppinu noin hyväksi leipuriksi – ”no eihän se oo vaikeeta”. Kyllä mä tiiän, että jotku onnistuu saamaan ainoastaan tuhoa aikaseksi keittiössä, mutta ei voi voittaa jos ei koita. Eli vaikka pitäisit itseäs kuinka surkeana leipurina ei susta parempaa ainakaan tuu sillä että oot leipomatta. Kokemuksen ja erehyksen kautta, niin minäki oon taitoni kehittäny 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.