Hae
Aino Mäkelä

5x näin mun ajatukset on muuttuneet

Oon kirjoittanut blogia jo reilun viiden vuoden ajan, mikä tavallaan tuntuu lyhyeltä ajalta – mutta toisaalta sen aikana on kerennyt tapahtua vaikka kuinka paljon. Ja luonnollisesti myös kaiken koetun ja eletyn kautta oma ajatusmaailma on muokkaantunut, ja ainakin omasta mielestäni parempaan suuntaan.

Etenkin jos erehdyn lukemaan vanhoja blogikirjoituksiani niin monesti meinaa hieman naurattaa omat hassut ajatukset, jotka tuntuu nykyään hyvin vierailta..

Enemmän ei ole enemmän. Liikkua voi ja kannattaa, mutta liika on aina liikaa! Ja liika liikkuminen johtaa helposti alipalautumiseen, jota voi olla vaikea itse havannoida (koska tuntee kortisolihöyryissä olevansa superihminen) ja josta palautuminen voi olla hyvinkin haasteellista. Muista siis sisällyttää lepo ja kevyemmät treenit treeniviikkoihisi!

Syöminen ei ole matikkaa. Ennen kyttäsin ja laskeskelin kaloreita, jotta varmistin että proteiinia tuli tarpeeksi ja kalorivaje oli riittävä jotta saisin rasvaprosentin mahdollisimman alas… Mitä pidemmälle homma meni, sitä järjettömämmäksi se muuttui. Nykyään kaikenlaiset puntarit on tuhottu meidän taloudesta ja syön aikalailla sen mukaan minkä koen itselleni hyväksi, luotan että mun kroppa kertoo jos saan liikaa tai liian vähän energiaa.Haluan elää elämää, josta en kaipaa lomaa. Tavallaan tää pitää edelleen paikkaansa, mutta oma tulkinta kyseisestä lausahduksesta on muuttunut hyvinkin paljon. En enää ajattele ettenkö tarvisi lomaa ollenkaan ja voin painaa töitä väsymättä 24/7, vaan tiedotan juurikin mielekkään vapaa-ajan positiivisen vaikutuksen omaan työntekoon, -motivaatioon ja -jaksamiseen. Kun otan rennosti ja teen kivoja juttuja joka päivä, mun elämässä on paljon isompiakin asioita entä tuleva kesäloma.

Rakkautta ei voi ostaa. Väärin! Ostin koiran ja elämääni tuli sen myötä paljon lisää rakkautta. Saan enemmän rakkautta ja rakastan itsekin enemmän, en vain koiraani vaan ylipäätään elämää itsessään.

Panosta määrän sijaan laatuun. Tää oikeastaan liittyy kokonaisuudessaan jokaiseen elämän osa-alueeseen, vaikka alkuperää ajatus tässä liittyikin ihmissuhteisiin. Jyväskylään muuttaessa mulla jäi paljon ihmisiä Helsinkiin, joita kaipasin hyvinkin paljon – mutta hetken kuluttua huomasin, että kaikki sosiaalisuus oli ollut mulle osittain vain tapa pakoilla itseäni enkä osannut olla lainkaan yksin. Enää en koe tarvetta miellyttää kaikkia, vaan ainoastaan väliä on sillä mitä mun läheiset ihmiset musta ajattelee. Ja pudotettuani sen taakan harteiltani elämästä on tullut ihan älyttömän paljon kivempaa, vapaampaa ja uskokaa tai älkää – mutta niin minä itse kuin muutkin tykkää musta paljon enemmän <3Nää kaikki oivallukset ja kokemukset on ilmeisesti sitä, mitä kutsutaan aikuistumiseksi. Mutta ei.. en mä silti koe vielä olevani aikuinen, vaan uskon että mulla on vielä paljon oivallettavaa ja koettavaa edessä 😉

Ihanaa tiistai-iltaa,
<3 Aino


Päivittäistä inspiraatiota ja oivalluksia mun muissa kanavissa:
IG @makelaino
FB RAWinto

4 kommenttia

  1. Outi Karita kirjoitti:

    Ihana ❤

  2. Tuuli kirjoitti:

    Ajatuksia herättäviä mietteitä ♡

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.