Hae
Aino Mäkelä

Maidoton appelsiini-suklaajäätelö

Ihanaa Naisten päivää!

Juhlistatteko te tätä päivää jotenkin erityisesti? Muistettiinko teitä jopa jotenkin? 😀 Mun mielestä päivä on ideana ihana, mutta silti samalla vähän turha.. hahha! Omiin suunnitelmiin kyllä kuuluu paljon ihanaa naisseuraa sillä mun päivä kulkee treenin ja ohjauksien kautta GO!Expo -messuille, jossa jo eilen kävin fiilistelemässä tunnelmaa.

MUTTA vastapainoksi mä ajattelin kuitenkin huomenna viettää Miesten päivää, ihan vaan tasa-arvon nimissä! Koska kyllä mun mielestä ainakin miehet on ihan yhtälailla päivänsä ansainneet kuin naiset – eiks vaan? 😀Halusin kuitenkin jakaa teille silti loistavan herkkuvinkin näin Naisten päivän kunniaksi ja jos tämä jonkun miespuolisen silmiin osuu, niin tässä myös loistava keino yllättää oma rakas tänä iltana 😉 Mikäs ois sen ihanampaa kuin rakkaudella tehty jäätelö? Vieläpä suklaajäätelö – kaikki naisethan rakastaa suklaata, eikö vaan? 😉 Sanonta ”tie miehen sydämeen käy vatsan kautta” pätee kyllä aika hyvin myös naisiinkin. Ainakin muhun 😀

Mun on ainakin pakko myöntää, että suklaa ja erityisesti sen sekä appelsiinin yhdistelmä on mun heikkous. Se iskee ja lujaa – aina. Lyömätön kombo, makuyhdistelmä joka ei petä koskaan.

APPELSIINI-SUKLAAJÄÄTELÖ
(maidoton, gluteeniton)

2dl liotettuja cashewpähkinöitä
1 appelsiinin mehu
1/2 appelsiinin kuori raastettuna
3rkl kookosöljyä
1rkl raakakaakaojauhetta
1rkl carob-/kaakaojauhetta
1rkl kaakaonibsejä

Laita cashewpähkinät liukenemaan vähintään neljä tuntia ennen jäätelön valmistusta. Purista appelsiinin mehu ja raasta puolikkaan kuori. Sulata kookosöljy vesihauteessa ja kun se on sulaa, lisää joukkoon liotetut sekä valutetut pähkinät ja aja seos tasaiseksi joko sauvasekoittimella tai blenderissä. Sekoita joukkoon appelsiinin mehu ja kuori sekä kaakaojauhe, carobjauhe ja kaakaonibsit. Nosta massa pakasteeseen noin puoleksi tunniksi ja sekoita sitä jäätymisen aikana muutaman kerran.

Ja voin kyllä kertoo, että hitsi oli hyvää! Olin niin ylpeä itsestäni, kun tuon herkun pakkasesta nostin ja sain ensimmäisen lusikallisen huulilleni.. taivaallista 😀 Jäätelön lisukkeeksi sopi loistavasti appelsiini-välipalapatukka murusteltuna pieniksi paloiksi – toi kivasti rouheutta kaakaonibsien lisäksi, mmmm!

Siinä siis loistava maidoton ja gluteeniton herkkuvinkki lauantai-illan ratoksi – ottakaahan miehet siis neuvosta vaari ja yllättäkää naisenne, varsinkin jos kainalosta sattuu löytymään omaa terveyttään arvostava yksilö 😉 Ja koska kuivin suin on kurja olla, niin mä ainakin aion korkata tänään vielä illalla Kombucha -teejuoman. Se on toiminu mulla ainakin loistavasti alkoholin korvikkeena illanvietoissa! Edelleen sitä kesää ja terassikelejä odotellen.. voiskohan joku baari ottaa sen valikoimiinsa? 😉 Hihhih.

<3 Aino

8 kommenttia

 1. Minsk kirjoitti:

  Naistenpäiväkö turha? Miten kukaan nainen voi sanoa noin? Ovatko mielestäsi naisilla asiat hyvin esimeriksi monissa Lähi-idän tai Afrikan maissa? Eikö tasa-arvoa, etenkin näissä maissa, tulisi pyrkiä edistämään? Voi jestas kuinka itsekeskeisiä ihmisiä maailmassa onkaan…

  Sinua postauksesi perusteella tuskin kiinnostaa, mutta jos joku muu lukee tätä, niin täällä tietoa naistenpäivän historiasta: http://www.un.org/womenwatch/feature/iwd/history.html

  http://www.unwomen.fi/tosielaman-supersankarit/?r=/osallistu/kampanja/ voi osallistua naistenpäivän viettoon lahjoittamalla rahaa naisten oikeuksien parantamista tukevalle järjestölle.

  • Aino kirjoitti:

   Voi apua! En mä suinkaan sitä turhuutta tuossa mielessä tarkoittanut vaan lähinnä tälläisena kulutusjuhlana, miten sitä meilläkin vietetään:) Tottakai Naisten päivän perusidea on tärkeä, mutta mielestäni sen kaupallisuus on turhaa.

   Ja kiitos linkeistä – toivottavasti moni tutustui niihin:) Itse arvostan juurikin enemmän tälläisten lahjoitusten tekemistä entä lahjojen ostoa, saadaan ainakin apua vietyä sinne missä sitä tarvitaan!

 2. ale kirjoitti:

  Miestenpäivä on 19.11 😉

 3. Annie kirjoitti:

  Tekaisin naistenpäivän kunniaksi itse itselleni niitä mansikka-suklaa raakaleivoksia! Olipa helppo tehdä ja miten hyvää <3 Mielestäni maku oli parempi seuraavana päivänä, mutta pohjimmainen kerros oli ehkä hippaisen liian pehmeä. Kuitenkin leivokset sai hyvin leikattua kohmeisina, eikä se tosiaan makuun vaikuttanut! Linkkasinkin reseptiä muutamalle kaverille, ketkä kyselivät ohjetta ihanaisiin leivoksiin (laitoin siis kuvan omasta tekeleestäni facebookiin, ei ihan yhtä taiteellisen hieno kuin sulla ;)) . Tämä jädeohjekin kuullostaa niin hyvältä, että mahtaa mennä kokeiluun!

  • Aino kirjoitti:

   NAM! Ja ihana että maistui 🙂 Ne on ihan superhyviä ja tosiaan munkin mielestä se maku paranee kyllä kunhan ne vähän sulaa, hihh 😉 Kokeilehan ihmeessä jätskiäkin – jos tykkäsit raakaleivoksista niin menetät sydämes varmasti myös sillekkin!

   🙂

 4. fitter kirjoitti:

  Mä oon tehnyt maidottomia jäätelöitä sekä soijamaitoa että kookosmaitoa ja/tai maidotonta vaniljakastiketta apuna käyttäen. Ei tuu tietysti ihan näin hyperkermaista, mutta toimii silloin kun tilanne ei syystä tai toisesta salli ihan niin suuria määriä cashewpähkinöiden vetämistä kitusiinsa. 🙂

  (Mittasuhteet esim. 1 dl soijamaitoa + 0,5 dl kookosmaitoa/kermaa + 0,5 dl vaniljakastiketta, mutta osia voi korvata toisillaan kunhan tarvittaessa lisää makeutta, ja jos pelkkää soijamaitoa käyttää niin sitten jotain paksuntavaa massaa mukaan.)

  Viime kesänä tuli rääkättyä jäätelökonetta ihan huolella, ja suosikiksi yli muiden nousivat tietysti omatekoiset suklaajäätelön muunnelmat ja ehkä jopa yllättäen protskujäätelöt, kuten ravintoarvoiltaan aika loistava mustikka-vanilja-banaani. Jotenkin nyt tuntuu, että on pakko väsätä yks jäätelöannos just tänään, syytän tätä blogia 😀

  • Aino kirjoitti:

   Ahhhh ihana jätskifiilistely! 😀 Rupes itelläkin tekemään mieli jätskiä ihan näin heti aamutuimaan, hahha. Jäätelökone ois kyllä aika bueno.. tosin jos sen hankkis niin jätskintekemisestä vois tulla ehkä vähänkin turhan iisiä..?! ;D Hihhi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.