Hae
Aino Mäkelä

Suolainen raakapiiras

Armottomana herkkusuuna rakastan tietysti makeiden juttujen – ja erityisesti suklaisten – valmistamista, mutta myönnetään että välillä ne onnistuu kyllästyttämään… Ja silloin, silloin maistuu suolanen!

Suolaisten raakapiiraiden tai ylipäätään herkkujen reseptejä ei liiemmin missään koskaan näy. Miellättekö te edes suolaista herkuksi? Kaikki nimittäin ei, mutta mä en lukeudu niihin. Mulle suolanen ruoka on aivan yhtälainen nautinto kuin makeatkin kaverinsa.

Omaan makuuni täydellinen kesälounas syntyykin seuraavista elementeistä: vehreästä vihersalaatista ja kuvissakin komeilevasta ihanan raikkaasta raakapiiraasta. Siinä vasta onkin makujen juhlaa, kertakaikkiaan!

Suolainen raakapiiras
Resepti on tehty Silmusalaatille, jonka tuotteet on luonnonmukaisesti tuotettuja ja luomusertifioituja.

SUOLAINEN RAAKAPIIRAS
1 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl idätettyä kvinoaa
0,5 dl pellavansiemenrouhetta
0,5 dl saksanpähkinöitä
1 tl psylliumia
0,5 dl kookosöljyä
ripaus

2 avokadoa
puolikas kurkku
kaksi valkosipulinkynttä
puolikkaan sitruunan mehu
puolikas paprika
kevätsipuli varsineen
puntti korianteria
neljä kourallista Valloittavan vihreä ALFALFA Silmusalaattia

Valmista pohja sekoittamalla auringonkukansiemenet, idätetty kvinoa, pellavansiemenrouhe, saksanpähkinät, psyllium ja kookosöljy sekä ripaus suolaa tehosekoittimessa keskenään.Voit halutessasi jättää pohjaan hieman purutuntumaa. Painele pohjamassa piirakkammaisesti reunoja myöten irtopohjavuoan pohjalle ja nosta se jääkaappiin tiivistymään täytteen valmistuksen ajaksi.

Blendaa avokado, kurkku, valkosipulinkynnet ja sitruunan mehu blenderissä keskenään. Pilko ja hienonna paprika, kevätsipuli ja korianteri. Sekoita raikas avokadotahna pilkottujen ainesten sekä silmusalaatin kanssa keskenään ja nosta täyte pohjan päälle. Laita pinnalle vielä hieman silmusalaattia ja tarjoile heti tai nosta hetkeksi jääkaappiin tiivistymään.

Suolainen raakapiiras
Multa löytyy enemmänkin suolaisia reseptejä varastosta ja voin niitä teille kyllä jakaa, jos ne vaan teille maistuu?

Myös Foodin Akatemian ”Gluteenitonta Leivontaa” -kurssilla tutustutaan suolaisten raakaherkkujen saloihin 🙂 Kokonaisuudessaan yhdeksästä reseptistä koostuva kurssi, todellinen makutakuulla varustettu makunautintojen kirjo, tarjoaakin jokaiselle jotain sopivassa tasapainossa – niin makeaa kuin suolaista.

Seuraava kurssi järjestetään keskiviikkona 29.7 klo 18 Helsingissä. Ilmoittaudu mukaan nyt! 

Ravitsevin herkkuterkuin,
<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

5 kommenttia

 1. Teea kirjoitti:

  Oi mä tykkään ihan kauheesti näistä suolaisista raakaherkuista/-piiraista! Nyt niitä on onneksi alkanut ilmestyä enemmän (raakaruoka-)kahviloihin, mutta kotona en ole vielä tehnyt… Todellakin toivon lisää näitä suolaisia raakaherkkureseptejä, nam! ?

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Joo, musta on kans aivan ihana et suolanenki tarjonta lisääntyy kokoajan! Ihan parasta, vaiks toki makeakin uppoo aina.. 😉

 2. Essi kirjoitti:

  Jooo, lisää suolasia reseptejä!! 😛

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.