Hae
Aino Mäkelä

Kepeä kesäkeitto

Viime viikollakin saatiin vielä nautiskella ihanan lämpimistä kesäpäivistä. Itse otin niistä kaiken irti ja pidin kevyen kolmen päivän paaston, sillä mun mielestä sen on silloin kaikista helpointa. Ainakin jos verrataan talveen ja -20 asteen pakkasiin 😉 Muutenkin kesällä kaikki kevyet ja viileät ruoat nostaa enemmän suosiotaan ja hei, mietitääs nyt vaikka jäätelöäkin, jolle kesä on täydellistä kulta-aikaa.

Noh oli sitten kesä ja lämmin tai ei, niin seuraava keitto on herkku! Ja helppo valmistaa sekä helppo nauttia. Se on myös erittäin helppo vatsalle minkä vuoksi se sopikin loistavasti mun paastolta palautumiseen, se kun on yks oleellisin osa paastosta ja siitä miten sen vaikutukset sitten jää elämään.

Kepeä kesäkeitto

KEPEÄ KESÄKEITTO
kolmelle

2-5 dl vettä
kurkku
1/2 avokado
(1 dl hapankaalta)
2 lehtikaalen lehteä ruodittuna
kourallinen parsakaalen nuppuja
kaksi kourallista korianteria
puristetun limen mehu

Mittaa ainekset korianteria ja limeä lukuunotaamatta blenderiin. Aloita 2 dl vettä ja lisää vähitellen jos on tarve, sen määrä riippuu mm. siitä haluaako käyttää hapankaalta vai ei. Kun keitto on tasaista ja koostumus mieleistäsi, purista joukkoon limen mehu ja lisää joukkoon korianteri. Viimeistele ja blendaa nopeasti tasaiseksi. Nauti erilaisten siementen, itujen ja/tai versojen kera, aivan oman maun mukaan!

Kepeä kesäkeitto
Aiii että tää ihanan raikas keitto hellii vatsaa ja piristää kuumana kesäpäivänä, mmm! Ja sopii muuten myös loistavasti alkupalaksi tai vaikkapa kalaruoan kaveriksi – veikkaanpa, että itse narrattu taimen vois olla aikamoista herkkua tän kyljessä.. Hahhahh, pitäisköhän sittenkin mennä illalla kalaan Flow festareiden sijaan? 😉

Halusin vielä muistuttaa, että tänään on vika mahdollisuus ilmoittautua Oulun Raakakakkukurssille Early Bird -hinnalla! Ainutlaatunen tilaisuus, joka kannattaa käyttää hyväksi – vaikka itse sanonkin 😛

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.