Hae
Aino Mäkelä

Rakkaudesta suklaaseen

Oon tullut siihen lopputulokseen, että joidenkin asioiden suhteen on ihan hyvä olla suunnittelematta yhtään mitään sen kummemmin ja osittain siitä inspiroituneena kirjoitinkin jo aamulla postauksen ”Moraalinen krapula”. Kyseinen postaus ei siis ollut mikään avautuminen omista hölmöilyistä, vaan pohdintaa siitä miksi mä tunnen huonoa omaatuntoa turhaan sellaisista asioista, joille en mitään mahda.

Esimerkiksi siitä, että jouduin kipeänä jättämään välistä niin FISAF -lisenssin kuntotestin, asiakastapaamiset sekä kutsuvierastilaisuuden. OLYMPUS DIGITAL CAMERAYleensä ne siisteimmät asiat elämässä tapahtuukin kyllä sitten aivan suunnittelematta, hyppäämällä yllättäen nenän eteen jonkin rähjäisen kadunkulman takaa. Sen takia mä sen aamuisen postauksen sitten poistinkin, koska halusin ennemmin kirjoittaa mukavista asioista entä kurjista, hahha, sillä valittaminen ei hyödytä mitään – ja postauksen kirjoitettuani se huono omatunto olikin hälventynyt! 

Siitä päästäänkin itse otsikkoon ja suklaaseen – tai siis raakasuklaaseen, joka on mulle erityisen heikko kohta – enkä varmaan oo ainut nainen, joka voi tunnustaa sen? Mulle kävi nimittäin aikamoinen onnenpotku, jota en osannut aavistaakkaan vielä alkuvuodesta. Sattuman ja oman innostuksen johdattelemana kotona yksikseni suklaan kokkaileminen ja erilaisten reseptien ideointi johti nimittäin siihen, että saan nykyään innostaa myös muita raakasuklaan terveellisen herkulliseen maailmaan!OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAYhteistyö siis vietiin ihan uudelle tasolle ja nykyään mä kanavoinkin mun omaa innostusta sekä tietämystäni raakasuklaasta Raakasuklaakurssien vetämiseen, hihhi! Voisiko raakasuklaata rakastava ihminen itselleen parempaa työtä toivoa? Enkä mä edes osaa kutsua sitä työksi, sillä se ei tunnu yhtään siltä – on niin siistiä saada kertoa ja opettaa ihmisille raakasuklaan salat, mutta vielä siistimpää on se innostus minkä se saa ihmisissä aikaan!

Unohtamatta sitä parasta osiota eli herkuttelua, hihhi – silloin viimeistään kirkastuu jöröimmänkin mörököllin naama.

Workshopeissa siis nimensä mukaisesti opetellaan itse tekemään herkullista raakasuklaata samalla oppien niin sen terveyshyödyistä kuin historiastakin – jotka molemmat on muuten ihan älyttömän inspiroivia kaakaon ainutlaatuisuuden vuoksi. Jokainen siis saa valmistaa itse omaan makuunsa herkullista suklaata ja workshopin päätteeksi pääsee sitten myös nautiskelemaan omista luomuksistaan.OLYMPUS DIGITAL CAMERAHommat on lähteny pyörimään loistavasti ja musta tuntuu, että tää kaikki on vasta alkua. Helsingissä kursseja on viikottain ja seuraavan vedän itseasiassa sunnuntaina, joten jos kiinnostaa niin mukaan mahtuu vielä! Kursseja järjestetään tietty myös Helsingin ulkopuolellakin ja oonkin superinnoissani, kun pääsen Ouluun vetämään workshoppia ens kuun alussa – oon niin onnellinen, kun saan viedä palasen omaa intohimoaan kotikulmillekkin! Hihhi.

Raakasuklaa, ja kaakao raaka-aineena, on kyllä niin maailman siistein juttu ja sen kyllä huomaa, jos vahingossa antaa mulle mahdollisuuden alkaa kertomaan näistä jutuista, hahha! Se on myös johtanut siihen, että oon saanut kantaa suklaata koulukavereille opiskelumotivaattoriksi ja tehdä sitä kavereille treenibuusteriksi sekä perheelle terveelliseksi herkuksi sokeriherkkuja korvaamaan.

Ja sehän ei mua haittaa sillä musta on niin ihanaa levittää raakasuklaan ilosanomaa eteenpäin! Ja mulle saa laittaa rohkeesti sähköpostia, jos tekee mieli osallistua mun vetämään workshoppiin tai haluaa mut vetämään workshoppia työpaikalleen, kaverin polttareihin tai vaikkapa omaan kotiinsa – kaikki on mahdollista, hihhi.

Herkkuterkuin,
<3 Aino

8 kommenttia

  1. Jonna kirjoitti:

    Mä oon ens keskiviikkona tulossa workshoppiin!! Ootko sillon mestoilla?

  2. Kaisu kirjoitti:

    Hei tuu Tornioon kans 😉

  3. Aino kirjoitti:

    Pystyykö normipulliaiset tulla Oulun workshoppiin? 😀 Olisi niin kivaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.