Hae
Aino Mäkelä

Seikkailu-urheilua

Pulau Weh, IndonesiaYhteistyössä Asennemedia ja Kilroy.

En olis millään malttanut jättää ihanaa Gapang Beachin taakseni. Jos totta puhutaan niin rakastuin rantaan sekä koko saareen niin palavasti, että suunnittelin hetken jopa sinne muuttamista kunnes tulin takaisin järkiini. Hahha! Koskaan ei saa sanoa ei koskaan, mutta ainakin nyt oon jo takaisin mantereen puolella uusien seikkailujen perässä.

Oon ihan superonnellinen siitä, että päädyin just nimenomaiselle saarelle ja rannalle. Se ei ollut sattumaa vaan täysin suunniteltu juttu omine agendoineen. Kuten jo aikaisemmin kerroin, kävin ennen reissua ammentamassa KILROYn ammattitaitoiselta ja maailmaa nähneeltä henkilökunnalta parhaat mahdolliset matkavinkit, jonka jälkeen olinkin paljon fiksumpi reissua varten.


Samalla kertoessani toiveista reissun suhteen sain kuulla kaikista upeista mahdollisuuksista, joita pystyin reissun aikana toteuttamaan. Sukeltaminen! Saadessani päähäni kuvan itsestäni meren pohjassa leijuen innostuin ajatuksesta täysin. Kilroyn kautta saakin varattua upeissa puitteissa järjestettäviä sukelluskursseja ja epämääräisten kriteerieni myötä omaksi kurssipaikakseni valikoitui juurikin Pulau Weh sen uskomattomien sukellusmahdollisuuksien vuoksi.

Valinta oli napakymppi! Vaikka ensimmäisenä sukelluspäivänä panikoin täysin sujui loppu kuin tanssi. Kokonaisuudessaan homma oli paljon haastavampaa mitä luulin ihan lisenssin suorittamisesta lähtien sillä kokonaisuuteen kuului myös paljon opiskelua lähinnä videoiden muodossa sekä tietysti myös kirjallisia kokeita. Myös vedessä piti opetella tiettyjä taitoja, joista suurinta osaa tuun tuskin koskaan tarvimaan, mutta hädän hetkellä nekin on tietysti hyvä hallita.


Onneksi mulla oli maailman paras ja pitkähermoisin opettaja Albert sekä parhaimmat sukelluskaverit, jotka tuki ja kannusti sekä opasti mua kerta toisensa jälkeen! Se fiilis, kun pelon ja epätoivon jälkeen onnistuin sukeltamisessa, oli aivan huikea.

Muistin taas kuinka vain ja ainoastaan mä itse pystyn vaikuttamaan niin omaan onnistumisiin kuin epäonnistumisiini. Valittaminen ei hyödytä mitään, mutta virheistä voi oppia ja niiden kautta omaa asennettaan sekä osaamistaan voi kehittää. Ja kannattaakin! Oisin jäänyt niin paljosta paitsi, jos olisin olisin luovuttanut.

Kuvat LumbaLumban Facebook-sivuilta.

Sukeltamisessa yllättäen parhaiten pärjää se, joka osaa hengittää – muuta ei tarvita – ja mahdollisimman lungilla asenteella varustettuna merenpohjassa voi hengailla pitkäänkin. Sukeltaminen onkin vähänniinkuin joogaa: täytyy vain olla, hengittää, nautiskella ja leijua virran mukana maisemista ihastellen. Kroonisena suorittajana mulla oli tietysti sen kanssa aluksi hieman vaikeuksia, mutta veden syleilyssä pääsee onneksi pakoon ahdistavimpiakin ajatuksia.

Sukelluskurssin suorittamisen jälkeen jäin tietysti vielä Fun divingille pelkästään fiilistelemään sukeltelemista ja opettelemaan sekä totuttelemaan vielä hieman lisää koko hommaan. Meren pohjassa ois riittänyt ihasteltavaa vielä vaikka kuinka: onnistuin näkemään kolme haita, kaksi kilpikonnaa (joista toinen oli aivan valtava!) sekä lukemattoman määrän erilaisia ihania värikkäitä kaloja, kauniita koralleja, merikäärmeitä ja muita veikeitä otuksia.


Kiitos LumbaLumba huolenpidosta ja opastuksesta sekä KILROY maailman parhaimmasta reissuvinkistä ikinä! Sukeltamisen lisäksi myös puitteet oli hulppeat: upea bungalow ilmastointeineen oli luksusta puhumattakaan normaalista vessasta ja suihkusta. Jatkossa en enää suunnittelekkaan reissuja nähtävyyksien mukaan, vaan lähden spottailemaan parhaimpia sukellusmestoja – valtava vedenalainen maailma odottaa valoittajaansa, hehhe.

Löytyykö ruudun toiselta puolen sukellukseen hurahtaneita? Vinkkejä hyvistä sukellusspoteista otetaan vastaan!

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

TRANSLATION: As you’ve seen I fell in love with Pulau Weh, a beautiful island located in Norhern Sumatra, Indonesia. While staying there I did my PADI Open Water diving license even tough it wasn’t the easiest thing for me to do. Luckily I had the best diving instructor ever, Albert, guiding me and best diving buddies at LumbaLumba diving resort who gave me courage and advice to become better diver dive after dive.

After spending over one week diving in a paradise I can’t wait to explore the world under water. I’ve already seen some amazing creatures as sharks, big turtles and all the colourful fishes that I’ve seen only in movies. From this on I won’t be travelling after all the famous sightseeings and most beautiful beaches as all I want to do is dive! And because it’s not as fun in Finland I think that now I have the best excuse ever to travel all around the world, hahha.

Any tips for good diving spots?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.