Hae
Aino Mäkelä

Samettiset suklaa-mansikkaraakaleivokset

Loistavaa keskiviikkoa!

Ja kiitos kaikille osallistumisesta eiliseen pika-arvontaan GreenStreet:in raakasuklaa workshoppiin! Voittaja on nyt selvillä – ONNEA Johanna 🙂 – tsekkaahan sähköpostisi, sieltä löytyy lisäinfoa illan kuvioista 😉 

Jos raakasuklaa ja sen valmistus innostaa, ettekä tiedä mistä lähteä liikkeelle tai kaipaatte lisää inspiraatiota niin workshop on ehdottomasti teidän paikka! Voittekin siis edelleen hyödyntää -15€ alekoodia workshoppeihin tämän viikon ajan käyttämällä koodia ”AINO” 🙂No mutta, mennään nyt kuitenkin sivuraiteelta vihdoin päivän aiheeseen ja maidottoman maaliskuun pariin! Pysytään edelleen raakaherkuissa, mutta tälläkertaa leivosten maailmassa. Monet pyyteli reseptiä raakaleivoksiin, joita Oulun reissullani leivoin syntymäpäiväjuhlan kunniaksi ja odotuksenne vihdoin palkittiin – hyvää kannattaa aina odottaa, eikö vaan? Hihhihi 😉
Ihana suussasulava, samettisen suklainen ja makean mansikkainen leivos valmistuu helposti ja nopeasti – kaiken hyvän lisäksi se on myös maidoton ja gluteeniton! 

SUKLAA-MANSIKKARAAKALEIVOS
(maidoton, gluteeniton)

SUKLAAKERROS
avokado
½ banaani
25g kookosöljyä 
25g kaakaovoita
1tl soijalesitiiniä
1tl sitruunanmehua
0,5dl tuoreita taateleita
1rkl raakakaakaojauhetta
1rkl carobjauhetta (tai +1rkl raakakaakaojauhetta)

Sulata kookosöljy ja kaakaovoi vesihauteessa. Halkaise avokado ja lusikoi sen sisältö blenderiin – lisää sinne myös banaani, soijaleisitiini, raakakaakaojauhe, carobjauhe, sulanut kookosöljy sekä tuoreet taatelit ilman kiviä. Blendaa samettiseksi massaksi ja levitä tasaisesti kakkuvuo’an pohjalle. Nosta pakkaseen jähmettymään mansikkakerroksen valmistuksen ajaksi. MANSIKKAKERROS
banaani
1dl mansikoita
0,5dl kookosöljyä
1tl soijalesitiiniä

Sulata kookosöljy vesihauteessa ja blendaa se muiden aineiden kanssa tasaiseksi blenderissä. Levitä taikina tasaisesti suklaakerroksen päälle. Koristele haluamallasi tavalla – itse käytin kakaonibsejä sekä gojimarjoja! Nosta pakkaseen vähintään kahdeksi tunniksi tekeytymään.

Leivokset uppos kyllä loistavasti aamupalaksi, iltapalaksi ja vielä uudestaan aamupalaksi. Maku parani kerta kerralta ja se oli niin syntisen hyvää, että leivosten terveellisyyttä oli pakko epäillä. Mutta turhaan – pelkkää raaka-ainelistaa katsomalla kivi tippuu sydämeltä: kaikki aineet hellii kroppaa parhaalla mahdollisella tavalla <3Herkullista keskiviikon jatkoa! Ja ihania hetkiä raakasuklaan parissa kaikille illan workshoppiin osallistuville. Mä itse lähden taas viihtymään jääkiekon parissa ja pyydän jo valmiiksi anteeksi Jokereiden faneilta – mä en mahda niille mun riemunkiljahduksille mitään 😉 Tulkaahan kaikki kannustamaan Oulun Kärppien A-junnuja Hartewall2:seen tänään klo 18:00!  

<3 Aino

12 kommenttia

 1. Tarja kirjoitti:

  Apua! Näitä mä oon odottanut 🙂 Näyttää ja nyt kun luin raaka-aine listaa, niin maistuu ihan varmasti taivaallisen hyvältä! Kokeiluun lähtee 🙂 Kiitos ihanan pirteästä blogistasi 😀

 2. sadetta kirjoitti:

  Sairaan herkun näköstä, ehkä päätyy tulevien tupareiden tarjottaviks:) Kiitos reseptistä

 3. Cinderella kirjoitti:

  Ihana Aino! Sulta saa monesti ruokainspiraatiota ja oonkin odottanut jotain näin herkullista reseptiä 😉 Terkut Uleåborgista! 🙂

 4. Annie kirjoitti:

  Uusi lukija ilmoittautuu! 🙂 Löysin vasta blogisi ja olipa se täynnä ihania ohjeita, testailin jo pari päivää sitten suklaa- ja toffeefudgea, ai nam <3 Nämä kuullostavat kanssa ihanilta! On niin huippua, että vaikka ei syö kaupan sokerisia herkkuja, niin tuntuu, että maailma on vaan avartunut, eikä kapeutunut, kun on löytänyt tämän terveellisten-/raakaherkkujen kirjon! -A-

  • Aino kirjoitti:

   Niinpä, niinpä! Ei tää ”sokerittomuus” tai ylipäätään puhtaan ruuan arvostaminen rajaa ruokavaliota mitenkään – musta se oikeastaan vaan avaa silmiä entisestään kaikille ihanille vaihtoehdoille, mitä on olemassa 🙂

   Ja ihana että oot tykänny! Ne on kyllä ollu monien lemppareita, myös allekirjoittaneen ;D

 5. Maria kirjoitti:

  Hei, osaatko sanoa mihin tota soijalesitiiniä käytetään? Että onnistuisko ilman sitä/voiko korvata jollain? 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Joo, se parantaa ns. tiivistää (emulgoi) koostumusta – kyllä toimii varmasti ilmankin eikä vaikuta makuun vaan lähinnä rakenteeseen 🙂

 6. Janika kirjoitti:

  Moi! Osaatko sanoa tälläsen raakakakun säilyvyydestä? Onko tää syötävä kuinka nopeesti jääkaapista? 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Hmmm siis mehän syötiin se vuorokaudessa 😀 Mutta uskon, että säilyy ihan hyvänä pari päivää – koostumus tosin saattaa vähän pehmetä, mutta mun mielestä silloin maku vaan paranee, hihhi 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.