Hae
Aino Mäkelä

Kaupungin paras brunssi

.. valmistuu yleensä omassa keittiössä 😉 Viime viikolla listaamieni Helsingin parhaiden aamiaisten innoittamana sain ajatuksen jatkaa postaussarjaa ”Helsingin parhaiden brunssien” ja ”Helsingin parhaiden lounaiden” merkeissä, mutta niitä varten mun on tehtävä vielä muutama kokeilu ennenkuin voin antaa teille rehelliset suositukseni. Ihanaa, taas yksi loistava syy (toivottavasti) nautiskella lisää herkullista ruokaa! 

Viime sunnuntaina kuitenkin kutsuin rakkaan Siirin brunssille omaan kotiini. Mä rakastan laittaa ruokaa eikä oo mitään parempaa, kuin jakaa se yhdessä ihanien tyyppien kanssa ja viimeisestä järjestämästäni brunssista oli jo aivan liian kauan aikaan.. Ei siis kuin hihat heilumaan!

Kaupungin paras brunssiKaupungin paras brunssiKaupungin paras brunssiSiivoamisen, aamutreenin ja kauppareissun jälkeen olikin edessä muutaman tunnin häärääminen hellan ääressä samalla Siirin kanssa maailmaa parantaen. Valehtelematta aika kului kuin siivillä, mutta vihdoin ollessani valmis nälkä oli jo aikamoinen.. Mutta onneksi menu oli mitä herkullisin:

  • Raikas smoothiebowl
  • Herkullisia hedelmiä
  • Kuohkeat proteiinipannarit
  • DIY-siemenpizzaa
  • Raakakakkua..
  • …ja tietysti hyvää kahvia. Paljon hyvää kahvia <3

Raikasta, makeaa, suolasta ja ahhh niin ravitsevaa! Seuraavaksi sitten saattekin reseptit, joista toivottavasti saatte inspiraatiota ja iloa tulevaan viikonloppuun 🙂

Kaupungin paras brunssi
MARJASMOOTHIE
kahdelle

2 dl mantelimaitoa
3 rkl chiasiemeniä
1 rkl pellavansiemeniä
banaani
3 dl marjoja
(1 rkl riisinlesejauhetta)

Mittaa mantelimaito blenderiin ja laita joukkoon chian- sekä pellavansiemenet ja anna hyytyä hetken aikaa. Lisää joukkoon banaani sekä marjat ja halutessasi riisinlesejauhe tuomaan smoothieen kermaisuutta. Blendaa tasaiseksi ja annostele laseihin. Halutessasi voit koristella smoothiet erilaisilla siemeniää, marjoilla ja hedelmillä, pähkinöillä tai rouheilla – millä tahansa ikinä haluatkaan!

Kaupungin paras brunssi
KUOHKEAT PROTEIINIPANNARIT
n. 10 pannaria

erittäin kypsä banaani
2 kananmunaa
2 valkuaista
1dl proteiinijauhetta
1,5 dl hasselpähkinäjauhetta
2 tl psylliumia
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
ripaus suolaa

Riko kananmunat ja palastele banaani niiden joukkoon, sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää psyllium sekä muut kuivat aineet ja surauta taas tasaiseksi. Ota toinen kulho ja erottele siihen kananmunan valkuaiset. Vispaa valkuaisista kuohkean tiivis vaahto niin, että se pysyy kipossa vaikka kääntäisit sen ylösalaisin. Kun vaahto on valmis lusikoi varovasti muu taikinamassa sen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku – jos banaani ei ole tarpeeksi kypsä voi olla, että makeutusta on tarpeen lisätä. Paista pannukakut pannulla kookosöljyssä miedolla lämmöllä molemmin puolin ja anna jäähtyä ennen nauttimista!

Kaupungin paras brunssiKaupungin paras brunssi
DIY-SIEMENPIZZA
levyllinen

1 pss Risenta siemennäkkileipäsekoitusta
4 dl kiehuvaa vettä
3 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa

Valmista siemennäkkileipä ohjeiden mukaan sekoittaen pussin sisältö kiehuvaan veteen ja öljyyn sekä maustamalla sen suolalla. Levitä hieman jäähtynyt taikina tasaisesti leivinpaperoidulle pellille ja paista noin 45 minuuttia 170 asteisessa uunissa, kunnes näkkäri on sopivan rapsakkaa.

3 tomaattia
5 aurinkokuivattua tomaattia
puolikas puntti basilikaa
+ haluamiasi täytteitä

Helppo ja herkullinen tomaattikastike valmistuu blenderillä kädenkäänteessä! Soseuta tomaatit yhdessä aurinkokuivattujen tomaattien kanssa ja lisää joukkoon basilika pyörättäen vielä muutaman kerran, jotta yrtin herkullinen maku leviää tasaisesti kastikkeeseen. Levitä kastiketta siemenpohjien päälle ja lisää haluamasi täytteet – me käytettiin avokadoa, kesäkurpitsaa, oliiveja ja aurinkokuivattua tomaattia sekä tietysti basilikaa.

Kaupungin paras brunssi
Parasta kotibrunssissa on ehdottomasti rauha, ähkyn välttämäninen ilman noutopöydän kiusausta, juuri omia makumieltymyksiä ja vaatimuksia vastaava menu, loistava seura sekä huoleton rentous, kun aamupäivästä voi nautiskella pitkälle iltapäivään asti vaikkapa omassa aamutakissaan. Niiiiin ihanaa! Tosin aina välillä on myös ihana mennä valmiiksi katettuun pöytään ja nauttia siitä, että saan vaan olla ja syödä. Syödä. Ja syödä vielä vähän lisää 😉

Raakakakkua jos tahtoo tehdä niin ens viikolla jaan teille uuden, iiiiihanan reseptin josta on ollu jo vähän sneak-a-peekiä sekä Instagramissa että Facebookissa 🙂 Sitä odotellessa suosittelen nyt mustikoiden ollessa parhaimmillaan tätä viimekesäistä herkkua, joka maistuu paljon paremmalta kuin kuvaushetkellä näytti. Tiedättehän sen syndrooman, kun ruoka on niin hyvää että vain kovia kokeneet jämäyksilöt säilyy kuvauksiin asti?

Herkullista viikonloppua,
<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.