Hae
Aino Mäkelä

Cookie dough -proteiinipallot

Tiedättekö sen fiiliksen, kun loihditte keittiössä tavallaan puolivahingossa jotain ihan tajuttoman hyvää? Tekee mieli huutaa, kiljua, nauraa ja itkeä samaan aikaan, kun ihmettelet sitä makujen sinfoniaa luomuksen sulaessa suussa.

Mä rakastan sitä tunnetta, koska keittiö on mulle se paikka jossa tykkään päästää luovuuden valloilleni ja toteuttaa itseäni. Onnistumisen tunne on palkitseva ja inspiroiva! Tulee sellainen fiilis, että JES! Ja yritän tunkea kaikkien lähellä olevien kavereiden suun täyteen juuri sillä hetkellä omasta mielestäni sitä maailman herkkua, sillä haluan jakaa sen ruokaorgasmin aikaansaaman onnentunteen muillekkin.

Yleensä kun näin käy en ole muistanut kirjoittaa reseptiä ylös, minkä vuoksi joudun saan kokeilla saman reseptiä useamman kerran läpi ja todeta joka kerta iskeneeni kultasuoneen ja ”tää on pakko jakaa muille” -fiilis sen kuin vahvistuu entisestään.

Näin kävi näiden täydellisen keksitaikinamaista herkkua väsäillessäni. Viralliseksi nimekseen nämä vaatimattoman näköiset pallerot saivat ”Cookie dough -proteiinipallot” sillä nimensä mukaisesti ne maistuu keksitaikinalle ja sisältää myöskin proteiinijauhetta. Nämä on myös vähähiilarisia ja kuitupitoisia, kiitos keittiöni uuden makeutustuttavuuden: kuitusiirapin. Sen maku on juuri oikealla tavalla makuhermoja hivelevä minkä lisäksi se tuo mukanaan myös kivan täyteläistä koostumusta, sitoen hieman taikinaa yhteen. Siis ihan täydellinen esimerkiksi välipala- ja proteiinipatukoiden tekemiseen!

COOKIE DOUGH -proteiinipallot
1 dl kookosmannaa
1,5 dl heraproteiinia, vanilja
2 rkl cashewtahnaa
2 rkl parapähkinätahnaa
3 rkl kuitusiirappia
1 dl raakasuklarouhetta

Sulata kookosmanna vesihauteessa. Lisää sulan mannan sekaan pähkinätahnat ja kuitusiirappi sekä raakasuklaarouhe. Pyörittele tiiviistä massasta haluamasi kokoisia palloja ja nosta ne jääkaappiin/pakkaseen tiivistymään noin puolen tunnin ajaksi. Nauti laadukkaan kahvin kera tai pakkaa mukaan hätävaraksi pikkunälän taltuttamista varten!

Kaikki raaka-aineet on peräisin FitnessFirst -verkkokaupasta, jossa on todella edullisesti oikeastaan kaikkia laadukkaita raaka-aineita mitä keksin keittiöni kaappeihini haluta! Nyt toukokuun ajan FitnessFirst juhlii 7v syntymäpäiviään minkä kunniaksi siellä on paljon huikeita tarjouksia, jotka kannattaa hyödyntää jo muutenkin edullisten hintojen lisäksi 🙂

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Yksi kommentti

  1. Mari S kirjoitti:

    Hei Aino! Ihana blogi <3 Mun 9 vuotias tytär löysi tämän ja kertoi mulle 😀 Tyttö etsii usein täältä reseptejä, joita haluaa leipoa. Meidän perhe on maidoton ja gluteeniton (pääsosin) kuopuksen allergioiden takia. Myös valkoista sokeria vältämme. Voiko tässä reseptissä olevan herajauheen korvata jollain muulla proteiinijauheella? Jos, niin mitä suosittelisit? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.