Hae
Aino Mäkelä

Suolainen puuro – uhka, vai mahdollisuus?

Suolainen puuro

Oon monta kertaa kertonut teille kuinka mä rakastan puuroa ja tänään mä aion jakaa sen ilosanomaa hieman erilaisessa muodossa: nimittäin suolaisena. Moni nimittäin mieltää puuron makeana juttuna, lisäillen sen joukkoon hedelmiä, marjoja, mehukeittoja ja muuta mukavaa – mutta kuinka moni teistä on kokeillut puurossa ihan erilaista makumaailmaa?

Ja hei mä tiedän, että sieltä ruudun toiselta puolen löytyy ainakin yks joka nostaa tässä vaiheessa kätensä ylös 😉

Mäkin teen yleensä puuroni makeana, mutta vaihtelu virkistää – ja uskokaa pois, yllättää positiivisesti! Seuraava resepti, eli itämaisista vivahteista ja juustomaisesta mausta säväyksensä saava suolainen puuro, vie takuulla epäluuloisimmankin maistelijan sellaiseen makuhurmokseen että makea puuro tuntuu sen jälkeen ihan tylsältä.

Suolainen puuro

SUOLAINEN PUURO

1 dl hiutaleita (kaura/tattari/amarantti/kvinoa)
2-4 dl vettä
suolaa
2 tl kookosöljyä
1 rkl ravintohiivahiutaleita

herkkusieniä
pinaattia
lehtikaalta
siemeniä
kurkumaa, mustapippuria, juustokuminaa, suolaa
tuoretta korianteria

Keitä puuro ohjeen mukaan ja mausta suolalla. Sekoita joukkoon kookosöljy ja ravintohiivahiutaleet. Kuumenna paistinpannu ja lisää siihen kookosöljyä sekä kurkuma ja juustokumina* – kuullota hetki. Lisää pannulle siemenet ja paahda niitä hetken aikaa, minkä jälkeen voit lisätä hienonnetut herkkusienet ja pinaatin sekä lehtikaalen pannulle. Paista, kunnes sienet on kypsiä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää valmiit lisukkeet juustoisen puuron päälle tuoreen korianterin kera ja nauti!

*Voit halutessasi käyttää myös muita mausteita oman makusi mukaan.

Suolainen puuro

No miten on, uskallatteko antaa suolaselle puurolle mahdollisuus? Vai ootteko kenties jo sen tehny ja mikä oli tuomio – jatkoon vai ei?

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

17 kommenttia

 1. rau kirjoitti:

  Miten puuro voi olla uhka?

  • Aino kirjoitti:

   No vaikka siten, että jos se maistuuki pahalle eikä siitä tykkää? Eihän siihen tosin onneksi kuole, vaikka traumat voikin jäädä 😉

 2. Nannil kirjoitti:

  Meillä ollaan kotonakotona syöty aina suolaisempaa, siis reilulla suolalla ja kunnon voinapill, ei sen kummallisempia höystöjä ? Yläasteella taisin ensimmäisen kerran maistaa makeaa puuroa, ohrapuuroa kiisselillä oli välillä lounaana (kerran tosin oli kiisselin tilalla hilloa, joku kauhoi sitälautaselle kiisselin tapaan ?)

  • Aino kirjoitti:

   Mäkin normiarjessa laitan kans aina suolaa ja voita puuroon kun sitä keitän, mutta silti aina lisään jotain makeaa – kuten omenaa tai jotain makeampia mausteita kuten vaniljaa 😀 Eli mulle normi taitaa olla sellainen suolaisen ja makean combo 😛 Lapsena aina syötiin puuroa ihan puurona, mutta nykyään en taitais osata edes nautiskella sitä ilman mitään lisukkeita.. Paitsi riisipuuroa, joka on ihan taivaallisen hyvää ihan sellasenaan 😛

 3. hanna kirjoitti:

  Ny hämmentää. En tiedä osaisinko tehdä puuroa näin suolaisena – vaikka yleensä puuroon voisilmän ja maitoa lisäänkin. Ainut puuro mihin oikeasti sopii sokerit sun muut on riisipuuro joulun aikaan. Ehkä tälle voisi antaa mahdollisuuden 😉

  hanna
  http://www.hannamariav.com

  • Aino kirjoitti:

   Mulla on tosiaan aina jotain hedelmää tai marjaa, sekä yleensä vaniljaa ja muita mausteita mukana puurossa 😀 Ja riisipuuron kanssa parasta on taatelikastike! Niin hyvää. Syön sitä ympäri vuoden, koska välillä tulee ihan hirveä himo saada sitä 😛 Mutta hei kokeile ihmeessä tätä – toimii ihan superhyvin ja ihan vaikka lounaanakin 🙂

 4. Christina kirjoitti:

  Tuli mieleeni mun oma suolainen puuroni joskus ihan pienenä kun lisäsin normi kaurapuuron pinnalle voisilmän, sokeria ja meetvursti leikkeleitä haha! 😀

 5. @atehi kirjoitti:

  Mä liputan myös suolaisten puurojen puolesta, aivan ihana lounas tai päivällinen! Omia lempparihöysteitä on tahini ja hummus.

 6. Maikki kirjoitti:

  Eikä!!! Vähänkö minä olen odottanut tätä postausta! Minä nostin käden pystyyn ?? suolainen puuro on ihaninta ever!! Makea puuro ei koskaan ole mennyt minulla jakeluun ja lapsena aloin inhota manna- ja riisipuuroa vain koska soppa, kaneli ja sokeri tyrkytettiin aina kylkeen voi ällö edelleen. Minä syön puuroni ihan ruokana ja kukaan ei edes halua kuulla mitä kaikkea sinne laitankaan mutta korrektisti kerron että kanat, lohet, leikkeet ym humpsahtaa sekaan. Pinaatti, kaikki yrtit ja kasvikset myös. Mausteina mustapippuri, kurkuma!!, chili ja suolaa toki hieman riippuen muista lisukkeista. Ja kaikki tahnat esim hampputahna ihanaa pähkinäisen makuista. Lukemattomia yhdistelmiä ja omat lempparit löytyy rohkeasti kokeilemalla. Kiitos Aino tästä ilosanomasta!!!? miten tyttö voikaan niin innostua puurosta ?? pieniä on elämän parhaat ilot??

  • Aino kirjoitti:

   Noniin mä arvasin että tunnistat itses tekstistä 😉 Ja ihanaa, että innostut! Ihan parasta, just niistä pienistä jutuista se ilo pitääkin syttyä <3 😀 Kurkuma on ihan parasta puurossa (myös makeissa!) ja ehkä mäkin voisin kokeilla jotain kala-puuroa vielä joku päivä, vaikka nyt noi kasvisversiot onki toiminu mulla tosi hyvin 😛 Ja siis nimenomaan ihan iltaruokana eikä minään "iltapalana", vaan just ihan oikeana ateriana – lisukkeilla kun saa siihen niin paljon lisää makua ja täyttävyyttä! Ihanaa, että sä jaat tän ilosanoman ja fiiliksen mun kans 😀 Jee!

 7. Amanda S kirjoitti:

  Nyt kuulostaa kyllä niin oudolta, että varmaan pakko kokeilla! Jos uskallan…. 😀

 8. Senja kirjoitti:

  Suolanen puuro on parasta! Syön sitä usein avokadon, maissin ja soijakastikkeen kanssa. Oon kerran tehnyt sushiakin korvaten riisin kaurapuurolla :DDD

 9. Anna kirjoitti:

  Mulle puuro menee sekä makeilla että suolaisilla lisukkeilla! ?Itse puuroon laitan aina paljon suolaa. Tän hetken lempparipäällysteet on avokado, raejuusto ja kookosöljy!? Kanaa ja juustoa on myös tullut kokeiltua, eikä se ollut oikeesti hullumpaa ? Marjoja ja mehukeittoja en tykkää puuron päälle laittaa, mutta paistettu omena kanelilla toimii! Nykyään 2x päivässä tulee puurot keiteltyä, se on vaan niin hyvää ?Tämäkin ohje voisi kyllä olla kokeilun arvoinen, puuroideoille siiis iso peukku täältä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.