Raakasuklaiset bounty -palat
Voi jestas mikä ihana viikko mulla on ollu! Oikeesti ihan paras, vaikka omalla tavallaan tosi raskaskin. Just nyt makoilenkin mun sängyllä naama leveässä virneessä, kun mietin kuinka kiitollinen oonkaan tästä kaikesta mitä mä oon taas saanu elää ja kokea. Kuinka aurinko on hellinyt meitä läsnäolollaan ja miten ihanien ihmisten kanssa oon saanut jakaa ikimuistoisia hetkiä, mielenkiintoisia keskusteluja ja lukemattomia hymyjä.
Fiksut ajatukset ja mun pienessä päässä myllertävät mietteet saa kuitenkin vielä hetken muhia mun päässä – muodostua järkeviksi kokonaisuuksiksi, nokkeliksi oivalluksiksi. Nyt, sunnuntain kunniaksi ja tulevien arkipäivien iloksi, jaan teille yhden ihan mielettömän simppelin ja herkullisen reseptin. Nää bounty -palat oli isossa osassa mun Äitienpäivä -viikonloppuna sillä tein niitä jopa kahdesti: ensin yhden satsin töihin maistateltavaksi ja toisen, vähemmän makean ja tasapainoisemman version meidän sunnuntain brunssille.
Tässä siis se omasta mielestäni toimivampi ja monessakin mielessä parempi – olkaa hyvä!
BOUNTY -palat
5 dl kookoshiutaleita
0,5 dl kookossokeria
1 dl kookosöljyä
0,5 tl aitoa vaniljaa
ripaus suolaa
Sulata kookosöljy vesihauteessa. Sekoita kookoshiutaleet ja kookossokeri keskenään kulhossa, lisää vanilja ja suola. Kaada sulanut kookosöljy mukaan ja sekoittele huolellisesti. Painele massa tiiviisti tasaiseksi levyksi leivinpaperin päälle neliskanttiseen vuokaan ja nosta pakkaseen tiivistymään.
20 tuoretta taatelia
0,5 tl aitoa vaniljaa
ripaus suolaa
Valmista karamellitäyte hienontamalla tuoreet taatelit blenderissä tai sauvasekoittimella sileäksi massaksi. Lisää joukkoon mausteet ja tarvittaessa vettä, jotta saat koostumuksesta oikeanlaista: täytteen ei kuitenkaan tule olla löysää. Levitä täyte tiivistyneen kookoslevyn päälle ja nosta taas pakkaseen odottelemaan.
150 g raakakaakaomassaa*
1 dl kookosmannaa
2 rkl kookossokeria*
ripaus suolaa
Sulata raakakaakaomassa ja kookosmanna vesihauteessa. Lisää makeutus ja suola. Nosta kookoslevy pakkasesta ja leikkaa siitä haluamasi kokoisia palasia. Dippaa palaset sulassa suklaamassassa ja nosta ne leivinpaperin päälle sekä vielä 10 minuutin ajaksi pakkaseen jähmettymään.
*Voit käyttää myös valmista raakasuklaamassaa, jolloin et tarvitse makeutusta erikseen.
Et semmosta! Nää on ihan supersimppeleitä tehdä, vaikka vaiheita onkin useampi ja siis niiiiiiin herkkuja, että näille jos joillekkin kannattaa antaa mahollisuus.
Nyt sitten ei muuta ku läppäri kiinni ja suihkun kautta kaupungille kannustamaan Suomi MM-voittoon ja historiankirjoihin uskomattomalla turnausmenestyksellä. Jea!
Ihanaa iltaa kaikille,
<3 Aino
Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa
Ihanaaa! Ilman pähkinää ja maitoa, saan minäkin syödä ?
Kiitos ohjeesta!
Oi, ihan huippua! Sellaisia reseptejä on tulossa lisääkin joten kannattaa pysyä kuulolla 🙂
Kiitos hyvästä reseptistä! Tuo kookosmanna on uusi sana, eli voiko sen tehdä itse kookoshiutaleista ?
Joo, voi sen tehdä itsekin jos haluaa, mutta samettisen koostumuksen saaminen blenderillä on aika haastavaa – tosin sitkeydellä jo oikein hyvällä laitteella sekin on mahollista 🙂