Hae
Aino Mäkelä

Viikon ruokavinkki

Ahhh kotona ollaan!

Ja paljon on postausideoita mielessä sekä jänniä juttuja teille kerrottavana – nyt kun pääsykokeet on vihdoin ohi niin pystyn täysin puhtaalla omallatunnolla antamaan vaikka kaikki energiani bloggaamiseen, kokkailuun, rentoiluun, treenaamiseen, lukemiseen ja nautiskelemiseen. En aio suunnitella mitään enkä ottaa sen kummempaa stressiä mistään vaan seuraavat viikot ja kuukaudet omistan täysin itselleni.

Ja voi että mä nautin! OLYMPUS DIGITAL CAMERAToinen juttu mistä nautin on keittiössä häärääminen ja vaikka ulkona syöminenkin on kivaa, niin kyllä se itse tehty ruoka on aina asia erikseen. Tänään vietinkin heti hyvän tovin keittiössä kokkaillen. Kylmää kesäpäivää piristämään syntyi erittäin helposti sekä nopeasti ihanasti lämmittävä ja kehoa hellivä keitto, jonka ohjeen halusin jakaa teille heti – mä erityisesti nautin sen rauhoittavasta keveydestä ja koostumuksesta.

Jatkossa mulla onkin ajatuksena jakaa blogissa ”viikon ruokavinkki” -tyylisiä juttuja ja varoitan jo etukäteen, että näitä todennäköisesti tulee sitten olemaan useampi entä yksi per viikko kun oikein pääsen vauhtiin.

Ja toiveita niiden suhteen otetaan toki myös vastaan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERATULISENPEHMEÄ KESÄSOPPA
kookosöljyä
cayennepippuria ja chilirouhetta
punasipuli
tuore chili
500g bataattia
2dl punaisia linssejä
500g (pakaste)kukkakaalta
puolikkaan sitruunan mehu

Laita kattilan pohjalle kookosöljyä ja kuullota siinä hieman cayennepippuria sekä chilirouhetta. Lisää kattilaan hienonnettu punasipuli sekä chili ja kuullota hetken aikaa. Lisää kattilaan puoli litraa vettä sekä kuutioitu bataatti sekä linssit ja anna kiehua 10minuutin ajan. Lisää kattilaan tarvittaessa vettä niin, että bataatit peittyvät juuri ja juuri pinnan alle. Lisää kattilaan jäiset kukkakaalit ja anna niiden sulata höyrystyen. Kun sekä bataatit että kukkakaalit ovat pehmeitä nosta kattila levyltä ja soseuta se sauvasekoittimella samettisen pehmeäksi sopaksi. Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu ja tarvittaessa lisää vielä mausteita!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAIhanaa, ihanaa! Keitto oli superhyvää ja koristelinkin sen gojimarjoilla, jotka toi siihen täydellisen viimeisen lisäsäväyksen makeudellaan. Pääsin myös testaamaan Urtekramin luomumausteita ensimmäistä kertaa ihan oikeaan ruoanlaittoon, kun aiemmin oon tuonut niillä makua ainoastaan suklaisiin sekä muihin raakaleivonnaisiin.

Ja ihan vähän on kyllä pakko kehua, että eilinen matkaeväänä toiminut cayenne-banaaniraakasuklaa oli aika täys napakymppi tulisen ja maken yhdistelmänä – kuten tämä keittokin.OLYMPUS DIGITAL CAMERANyt pystynkin sitten keskittymään täysin juhannusherkkujen ideointiin sillä tästä keitosta riittää mulle evästä koko loppuviikoksi. Juhannuksena onkin perinteisen grillauksen lisäksi tietty tiedossa myös suklaa- ja kakkujuttuja sillä jos sää ei helli niin kyllä ruokapuolen pitää vähintään olla kunnossa, vai mitä mieltä te ootte? Toivotaan silti sormet ja varpaat ristissä, että sääennusteet vielä muuttuis!

<3 Aino

PS. Huomenna on ensimmäiset Kesätreenit Hietsussa sään salliessa. Tulukaahan mukaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.