Hae
Aino Mäkelä

Blogi 3v.! (+arvonta)

Elämää ennen leikkausta

Kuva: Viiskulma

Kolme vuotta sitten tein elämäni parhaan päätöksen.

Aloitin silloin kirjoittamaan blogiani, joka on elänyt värikkään historian aina tähän päivään saakka ja josta mulla on paljoa kiittäminen. Anonyymistä itselleen kirjoittelusta osaksi uuden portaalin syntyä, jonka kasvussa sain kunnian olla mukana toista vuotta. Ja nyt itsenäisenä kirjottajana, oman polkunsa tallaajana ja omanlaistaan juttua toteuttamassa, kahden kirjan kirjoittajana ja itselleen tyhjästä ammatin luoneena.

Ennen kaikkea oon kiitollinen henkisestä kasvusta, johon tää kaikki mut on mahdollistanut. Kirjoittavan terapeuttisesta vaikutuksesta sekä rohkeudesta, jonka oon oppinut tekemällä rohkeita muutoksia itseeni uskoen ja samalla omaa paikkaani etsien. Se on rikkaus, jollainen on ilo omistaa ja josta en tahdo luopua kirveelläkään.

Kiitollisuus
Tärkeintä on kuitenkin kaikki ihanat kokemukset ja elämykset, joita oon matkani varrella saanut kokea. Ja ihmiset! Oon tutustunut ihan mahtaviin tyyppeihin ja tälläkin hetkellä vietän lomaa Budapestissä kahden ystäväni kanssa, joiden kanssa ollaan löydetty toisemme blogiemme kautta. Ihan korvaamatonta.

Iso kiitos myös teille lukijoille, sillä ilman teitä mää en olis tässä näin! Te ootte tän jutun suola ja vaikka mä lähtökohtaisesti itselleni kirjoitankin, niin en mä tätä tekis jos teitä ei olis. Annatte mulle niin paljon energiaa ja inspiraatiota, sekä tukea ja ymmärystä, ettette tajuakkaan kuinka paljon se mulle merkitsee. Kiitos <3

Blogi 3v, I Love Me -messut
Nyt haluankin arpoa kolmelle teistä liput I Love Me -messuille sekä uuden painoksen Välipalat – Virtaa Superfoodeista kirjastamme
, joka on nyt näppärässä katukeittiö koossa. Eli kolme teistä saa itselleen ja ystävälleen liput messuille, joilta saa sitten kirjan mukaansa kotiin viemiseksi 🙂 Arvon kaksi voittajaa tämän postauksen kommentoineiden kesken ja yhden Facebookissa kommentin arvontapostaukseen jättäneiden kesken. Kommentin sisältö saa olla mitä tahansa, mutta kaikista kiitollisin olisin tietysti palautteesta ja mahdollisista kehitysehdotuksista sekä postaustoiveista, jotta blogi kehittyisi tulevinakin vuosina haluttuun suuntaan 🙂

Arvonnan suoritan tiistaina 6.10 eli kommentin voi jättää vielä tulevana maanantaina 🙂 I Love Me -messut myös tarjoavat Kaverilippupaketteja, joissa saa neljä lippua kahden hinnalla – kaiken lisäksi paketin ostaneiden kesken arvotaan VIP-käynti messujatkojen kera eli yöpyminen kuljetuksineen Radisson Blu Plaza -hotellissa. Kampanja on voimassa 9.10 asti ja liput voi ostaa klikkaamalla itsensä suoraan kampanjan sivuille.

Kiitos teille ja paljon terkkuja Budapestistä! Tehdäänhän seuraavista kolmestakin vuodesta yhtä mahtavat?

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

71 kommenttia

 1. Helena Malmio kirjoitti:

  Hei !
  Ja kiitos kivoista kirjoituksista ja vihjeistä.
  Budapestissä muista maistaa paikallista viiniä Tokaj Azu. Mitä useampi ” puttone ” on Tokaj Azu viinipulloon merkitty, sitä useampi, jo pakkasen purema rypälekorillinen viiniin on lisätty ja sitä makeampaa ja kalliimpaa tämä kullankeltainen nektari on.
  Itse suosin 3 puttonen viiniä?
  Varo taskuvarkaita Vaci Utca kävelykadulla!!!
  Iloista matkaa ja syksyä !
  Helena

 2. Sanna kirjoitti:

  Kiitos inspiroivat blogista! Joka aamu ootan et olisko uus teksti luettavaksi jotta sais hyvän startin päivälle, sulla on niin mielettömän hyvä asenne elämään et tohon mäki haluun pyrkiä ja paljon oon sulta siihen vinkkiä saanuki mut vielä mulla on paljon tehtävää joten jatka samaan malliin ja reseptit on kova juttu! 🙂

 3. Iina kirjoitti:

  Olisi kiva saada lisää aamupalavinkki-postauksia. Hauskaa matkaa! 🙂

 4. Liisi kirjoitti:

  Olen lukenut blogiasi melkein alusta saakka, bloggerin kautta tuli luettua 😉 Sillon kun blogien kirjoittaminen oli vielä melko alussa 🙂 Kiitos paljon Sinulle näistä mukavista vuosista!!! Olen saanut paljon hyviä positiivisia vinkkejä elämään! 🙂 Mukavaa syksyn jatkoa! 🙂

 5. Titta kirjoitti:

  Komppaan edellisiä kommentoijia! Tää on yks niistä hyvänmielen blogeista joita tulee luettua ihan senkin takia, että sais edes ripauksen lisää samanlaista asennetta omaan elämään. 🙂 Reseptivinkit (etenkin yksinkertaiset) on tervetulleita! Muutamaa reseptiä on tullut kokeiltua ja hyvin on onnistuneet tältäkin tumpelolta. Vielä kun kasvattaisin keittiön kaappien valikoimaa enemmän niin saisin tehtyä niitä värikkäämpiäkin reseptejä. 🙂

 6. Johanna kirjoitti:

  Mä olen seuraillut sun blogia noin vuoden verran nyt säännöllisesti ja se on noussu yhdeksi mun lempiblogeista! Kiitos kun ilahdutat meitä kirjoituksillas ja maukkailla resepteillä! 🙂 <3

 7. Kere kirjoitti:

  Hienoja vinkkejä olet antanut..Ruokapostaukset ja vinkit aina kiinnostavat 🙂

 8. Teea kirjoitti:

  Ihana Aino! Saan sun blogista aina tosi paljon hyvää fiilistä! Eniten tykkään ravitsemukseen liittyvistä postauksista ja tietty herkkuresepteistä 🙂 Nähdään viimeistäänkin messuilla!

 9. Satu Arstila kirjoitti:

  I love messuille lähtisin ihanan ystäväni Mervin kanssa ?

 10. Annu kirjoitti:

  Mä olen aika uusi lukija, liityin joukkoon vasta ihan parisen viikkoa sitten, kun instassa oli joku Hesan brunsseihin liittyvä kuva.
  Tykkäisin itsekin kirjoittaa, mutta aika ei riitä, joten luen paljon samantyylisiä (omantyylisiä) juttuja ja blogeja.

 11. Saija Heikkinen kirjoitti:

  Olen seurannut blogiasi noin vuoden ajan ja saamani positiiviset ajatukset ja hyvät reseptit ovat nostaneet tämän blogin yhdeksi suosikkiblogeistani!:) Blogin tyyli ja kirjoituksesi ovat hyviä, raikkaita, vaikea antaa kehitysideoita siksi. Hyvää matkaa Budapestissa, joka on kyllä kaunis ja upea kaupunki!

 12. Liisa kirjoitti:

  Mä en halua osallistua arvontaan, mutta halusin vaan tulla sanomaan sulle Aino, että ihan tosi ihanaa, että oon päässyt tutustumaan suhun bloggaamisen ansiosta <3 Parasta bloggaamisessa on ystävät, joita saa!

 13. Pia kirjoitti:

  Kiitos sulle kivasta blogista! Oon seurannut sun blogia melkein alusta asti ja on ollut hieno nähdä kuinka oot löytäny oman juttus 🙂 tää on nykyään todellinen hyvän mielen blogi!

 14. emppa kirjoitti:

  Kiitos ihanasta ja päivää aina piristävästä blogista! Toivoisin nopeita arkiruokavinkkejä ja lisäksi postausta siitä, kuinka nykyisin urheilet (esim. liikuntapäiväkirja)
  Itsellänikin on ollut jalkapohjan kanssa ongelmia ja on edelleen, joten vertaistuki ja vinkit on aina tervetulleita 🙂

 15. Elina kirjoitti:

  Hei Aino,

  Löysin sun blogin Facebookin kautta ihan äskettäin. Vaikuttaa tosi hyvältä ja muutamia herkullisia reseptejä oon jo kokeillut. Kiitos ja namm! 🙂

 16. Hanna kirjoitti:

  Moikka! Tykkään erityisesti kaikista ruokaan liittyvistä postauksista 🙂 Ja tuo välipalakirja olisi kyllä tosi tarpeellinen! 😉

 17. Mimmi77 kirjoitti:

  Oih, tuo kirja olisi niin ihana saada ja nää messut on ihan parhaimmat äititytär-messut!

 18. Linsku kirjoitti:

  Aurinkoinen, ihana Aino! Tämä sinusta tulee ensimmäisenä mieleen vaikken tunne kuin tekstien kautta 🙂 inspiroiva, aito, kannustava, motivoiva ja mahtavia ruokavinkkejä.
  Joka päivä blogiasi lukeva, sinusta saan paljon!

 19. Minskuliina kirjoitti:

  Mahtavaa kuinka kauan oot jaksanut kehittyä ja mennä eteenpäin sun blogin kanssa. Et selkeästikään pelkää muutoksia. Blogia aloin lukemaan aluksi treeniblogina, mutta aikojen saatossa se on muuttunut paljon. Ruokaohjeet ja treenivinkit ovat edelleen tervetulleita tänne.

 20. Tea kirjoitti:

  Ruokajutut ja reseptit ovat ihan huippuja eli niitä lisää 🙂

 21. Veronica Laitinen kirjoitti:

  Kiitos kivasta ja iloisesta blogista!

 22. eLiina kirjoitti:

  Kiitos piristävästä blogista! Itse tykkäään erityisesti ruokajutuista ja -vinkeistä! 🙂

 23. Kyrelia kirjoitti:

  Moikka Aino!
  Oon varmaan vuoden ajan lukenut blogiasi, enkä kyllä keksi mitään parannettavaa. 🙂

  Hyvää syksyn jatkoa, ja tsemppiä jalkaleikkaukseen!

 24. Anna kirjoitti:

  Mahtava arvonta!kiva ois saada vinkkejä terveellisiin aamupaloihin ? Päivä kanssani postaukset ovat aina myös hauskoja, ja sun ”elämän aakkoset” ois kiva lukea. Aurinkoista syksyä Aino!

 25. Hanna kirjoitti:

  Voi ihanaa Aino! Sun kirjoitukset on sellaista luettavaa, että ne tuo valoa pilvisiinkin päiviin. Lisäksi sun uusimman kirjan lukeminen saanut mutta tajuamaan, että etsimällä valoisia asioita vastoinkäymisistä, ei asiat lopulta ole niin kamalia. Kerrot juttuja niin, että niihin helppo samaistua. Reseptit ihania, koska sieltä löytyy mm. pähkinättömiä herkkuja.

 26. katja kirjoitti:

  kiitos ihanasta ja motivoivasta blogista 🙂

 27. Emmi kirjoitti:

  Paaljon onnea ja kiitos mahtavasta blogista! Sun tekstistä välittyy intohimo hommaan sekä hyvä fiilis, keep going girl! Niin mahtavaa et oot löytänyt sen oman juttusi elämässä ja päässyt jo ihan älyttömän pitkälle toteuttamaan unelmiasi 🙂 Viimevuonna jäi messut valitettavasti väliin, tänävuonna olis ihan mahtavaa päästä mukaan mut taloudellinen tilanne ei ihan anna periksi, liput tulisi siis enemmän ku tarpeeseen!

 28. iinamaj kirjoitti:

  ihana aino! oon saanu sun blogista kyllä tosi paljon inspiraatiota ja on hienoa huomata, miten oot jo kehittyny blogiurasi aikana! muistathan olla ylpee itestäs ja siitä mitä kaikkee oot jo saavuttanu! kaks kirjaaki, wow!

  jatkossa toivoisin paljon reseptejä, varsinki suolasiin juttuihin! ja no mikseipä makeitakin, hahha. todennäkösemmin testiin pääsee raa’at ja vegaaniset herkut 🙂 kiitos aino ihanasta hyvänmielen blogista <3

 29. Jenna kirjoitti:

  Mää olen kanssa tykästynyt lukemaan sun blogia ja oon tätä kautta saanut uusia näkökulmia omaankin elämään. Lähtenyt pikkuhiljaa sitä kautta rullaamaan parempaan suuntaan.

  Eniten ehkä tykkään erilaisista resepteistä, kun niistä saa itsellekki uusia ideoita ja mitä voisi kokeilla. 🙂

 30. marjukka kirjoitti:

  Moikka 🙂 kiitos persoonallisesta blogista, oot mahdottoman hyvä kirjottamaan ja upea persoona 🙂 blogi on monipuolinen ja senpä takia vaikea sanoa kehitysehdotuksia, jos nyt jotain sanoisin niin ehkä välipalavinkkejä lisää 🙂

 31. Heta kirjoitti:

  Kiitos positiivisesta ja idearikkaasta blogista! Blogistasi löytyy hyviä vinkkejä treeniin, ruokaan, matkusteluun sekä ravintoloihin ja kirjoitat aina energisen tyyliin, mikä piristää omaa päivää. Olen tutustunut Välipalat-virtaa superfoodeista -kirjaanne ja saanut sieltä maistuvia välipalavinkkejä. Hienointa olisi saada kirja ihan kotiin tutkailtavaksi ja päästä I Love Me- messuille haistelemaan uusimpia tuulia! 🙂

 32. Elisa kirjoitti:

  Heei Aino!
  Blogisi on mahtava, eniten tykkään raakaherkkuaiheista! 😉
  Virtaa superfoodeista -kirja olisi mielettömän mahtavaa saada!!
  Hyvää Syksyä!

  t.elisa

 33. Sini kirjoitti:

  Hei Aino ja kiitos ihanasta ja elämänmakuisesta blogistasi! Jatka samaan malliin vain 🙂 Itseäni kiinnostaa erityisesti kaikki vegaaneille suunnattu materiaali.

 34. Ella Ihlberg kirjoitti:

  Kiitos huippuhyvästä blogista, keep up the good work! Olisi kiva saada taas reseptejä yksinkertaisiin ja miksei joskus vähän enemmänkin taiteilua vaativiin terveellisiin herkkuihin ja välipaloihin, olet aina loistanut niissä!

 35. Anis kirjoitti:

  Kiitos ihanasta blogista! Oi kun pääsisin messuilemaan ja saisin tuon kirjan, se on ostoslistalla! 🙂

 36. rs kirjoitti:

  Inspiroivat elämykset, positiivinen elämänasenteesi ja tsemppi, jaetut kokemukset, suussasulavan herkulliset reseptivinkit, motivoivat treenipostaukset, syvällisemmällä otteella kirjoitetut henkilökohtaisuudet ja vaikeista asioista ääneen puhuminen – kaikkea tätä blogisi minulle antaa! Onnea tyttö!

 37. mymmeli kirjoitti:

  N. 2 vuotta olen blogiasi seurannut ja sisältö on säilynyt jatkuvasti mielenkiintoisena. Suurin syy tähän on mielestäni oma avoimuutesi sekä asenteesi elämää kohtaan. Blogin välityksellä sinusta saa niin aidon vaikutelman, että on melkein kuin tuntisi sen puolen sinusta henkilökohtaisesti.

 38. Outi koponen kirjoitti:

  ihana ja superinspiroiva blogi, kiitos Aino!

 39. Leena kirjoitti:

  Yks harvoista blogeista mitä jaksan vielä tänäki päivänä lukea! Kiitos aidosta blogista, kiitos <3

  Ja ihanaa viikonloppua sinne! 🙂

 40. Janina kirjoitti:

  Moi!
  Olen mielenkiinnolla seurannut etenkin sun raakaravinto-juttuja, ne on aina kivoja ja inspiroivia 🙂
  Siksi oliskin erityisen kiva voittaa teidän kirja <3 Messuliputkaan ei todellakaan olis pahitteeksi 😀

 41. Sanni kirjoitti:

  Moi Aino!

  Kiitos tästä blogista!<3 pitkään oon sun taivaltas seurannut ja on ollu hienoa olla mukana näissä sun oivalluksissa niin treeniin, ravintoon kuin elämäänkin liittyen lukijan roolissa. 🙂 Myös uusi Body-kirjasi olisi varmasti inspiroivaa luettavaa, ehkä senkin saan jossain kohtaa itelleni hankittua. 🙂

  Ei muuta kuin ihanaa syksyä, kauniita päiviä, hyviä viboja ja kivoja kohtaamisia! 🙂 Toivottavasti nähdään messuilla!

 42. Inga kirjoitti:

  Moi! Oon seurannut pitkään sun blogia ja seuraan sua insrassa. Messut ollu mielessä kyllä ? hyvä ja mielenkiintoinen blogi. Parhaat messut just noi i love me

 43. Antsku kirjoitti:

  Onnea 3-vuotiaalle ja hyvää jatkoa! Mielenkiinnolla olen blogia seurannut ja reseptejä kokeillut. Jatka samalla innolla vaan eteenpäin!

 44. Armi kirjoitti:

  Sun blogi on aivan mahtava <3 Mä rakastan ruokavalioon liittyviä tekstejä ja pohdintoja, sekä yksinkertaisia raakaleivonnaisia 🙂 Samaa mallia vaan <3

 45. Tinja kirjoitti:

  Löysin juuri äsken sattumalta blogisi ja jään kyllä lukemaan 🙂

 46. Laura kirjoitti:

  Ihanaa, terveysvinkit ja iloiset blogit on aina agendalla 🙂

 47. Suivi kirjoitti:

  Olet niin ihanan elinvoimainen tyyppi, jolla on paljon sanottavaa! Näkee että suhtaudut intohimolla mitä teetkin:) jatka samaan malliin!

 48. Adalmina kirjoitti:

  Tämä on kyllä niin ihana ja inspiroiva blogi, jäin koukkuun 🙂 Ja arvonnassa toki myös mukana!

 49. riina kirjoitti:

  Oih! Ihania juttuja! Luen aina hyväntuulisena yleensä sun kirjottamia postauksia, oon löytänyt näitä lukiessa rennomman asenteen liikunnan ja ylipäätään elämän suhteen!! ^^

 50. Ansku kirjoitti:

  Onnittelut kolmesta vuodesta ja toivottavasti rutkasti lisää vuosia tulevaisuudessa! 🙂
  Tykkään kovasti blogistasi saatuihin vinkkeihin ja uusiin ideoihin. Ja myös ruokareseptit ovat hyviä 🙂

 51. Hanna koo kirjoitti:

  Kiitos kivasta blogista! 🙂

 52. Ansu kirjoitti:

  Kiitos hyvistä kirjoituksista. Onnea blogille! Elämänmuutos aluilla, joten inspiroivaa luettavaa. Mukana tietysti arvonnassa.

 53. Elina kirjoitti:

  Kiitos aivan ihanasta blogista aino! Sitä on päässyt nauttimaan sun postauksista jo parin vuoden ajan! 🙂 <3

 54. Roosa kirjoitti:

  Moikka! Oon seuraillut sun blogia tässä nyt kahden vuoden ajan, ja oppinut blogistasi myös paljon uutta hyvinvoinnista. Blogisi on kehittynyt älyttömästi näiden parin vuoden ajan. 🙂 Ja mulla olis postaustoive: lisää helppoja raakaherkkureseptejä 😛

 55. Ilona kirjoitti:

  Ihana, monipuolinen ja elämäniloinen blogi! ?
  Varmasti kirjoitat Budapestista matkakohteena, siitä olisi kiva kuulla ☺

 56. Micaela kirjoitti:

  Bongasin blogisi vasta vähän aikaa sitten Facebookista, joten mitään kehitysehdotuksia tai postaustoiveita on hieman haastava vielä heittää. Taidanpa kuitenkin jäädä tutustumaan enemmänkin blogiisi 🙂 Mukavaa syksyn jatkoa!

 57. Sonja kirjoitti:

  Hei! 🙂 Olen seurannut blogiasi jo jonkin aikaa ja olet niin ihanan iloinen ja inspiroiva! Reseptisi ovat olleet mielenkiintoisia ja odotan aina innolla uusia postauksiasi 🙂 Ihanaa syksyä ja kiitos blogista!

 58. Senjoriitta kirjoitti:

  Kiitos ihanasta blogista! 🙂

 59. Minna kirjoitti:

  Kiitokset mielenkiintoisesta ja mukavasta blogista, ilo lukea ja seurata 🙂

 60. Rosa kirjoitti:

  Löysin blogisi vasta vähän aikaa sitten, tykkään blogistasi tosi paljon ja käyn aina katsomassa joko on tullut uusi postaus 🙂

  Mukana arvonnassa! (:

 61. M kirjoitti:

  Mä eksyin sun blogiin vahingossa ettiessäni oululaisis blogeja vuosia sitten! Silloin ehkä hieman kauhistellen..mutta hitto tyttö mitä oot saanut aikaseksi ja miten sä hehkut nyt! Oma elämä on ollu aika vuoristorataa viime vuodet ja kroppa ollut tosi kovilla. Päästyäni kaikista ylimääräisistä myrkyistä ( e-pillerit, roaccutan..) oon oppinu arvostamaan omaa kehoani enemmän kuin koskaan ennen! Puhdas ruoka ja riittävä lepo verrattuna entisiin älyttömiin dietteihin ja verenmakusuussa-trenssmiseen.

  Sä oot ollu päivien piristys postauksillas harmaina päivinä ja esittelemäs pöperöt on saanut mutkin hurahtamaan täysin!

  Kaiken lisäksi nääki oot Oulusta lähtösin, ni ei voi ku tuulettaa! Jatka samaan malliin!

 62. Sara kirjoitti:

  Pusuja!!!! x

 63. Sonja kirjoitti:

  Oon seurannut blogiasi reilun vuoden. Kiinnostuin silloin erityisesti raakaherkuista, ja reseptien perässä taisin tänne löytää ? Niitä luen edelleen mielelläni. Kävin kesällä vetämässäsi raakakakku -workshopissa, mikä oli todella kiva. Tykkään lukea pohdintojasi ja tietenkin reseptit otetaan innostuksella aina vastaan. Herkkureseptien lisäksi myös muunlaiset reseptit kiinnostaa, erityisesti lounas jne.

 64. Ninni kirjoitti:

  Olen uusi blogisi lukija ja tykkään kovasti näin ensitutustumisella 🙂 Jatkan siis lukemista 😉

 65. Elli kirjoitti:

  Kiitos kivasta blogista, ruokajutut ja reseptit kiinostaa 🙂

 66. Essi kirjoitti:

  Ehottomasti kaikki reseptit on kivoja ja sun positiivisen asenteen huokuminen kaikista postauksista saa lukemaan niitä aina uudelleen <3 Kiitos ihanuus

 67. Liisa kirjoitti:

  Todella hyvä blogi: pelastaa päivän kun päivän. 🙂 Kosmetiikkavinkit ja ruokaohjeet ovat aina tervetulleita. 😉

 68. Sanna kirjoitti:

  Ihana hyvän mielen blogi! Kiitos siitä! ❤️
  Jos jotain toivoisin, niin aamupalareseptejä ehkä. ?

 69. Pauliina.K kirjoitti:

  Kaipailisin lisää yksinkertaisia ja nopeita reseptejä, esim lounas- ja välipalavinkkejä, jotka säilyvät lämpimässäkin 🙂

 70. MM kirjoitti:

  Mä niin oon haaveillut tosta kirjasta, tosin ei loputkaan hukkaan menisi.

 71. mona kirjoitti:

  Ollaan äitinkaa tulos messuille ja ois kiva kyl saada liput ja kirja 🙂 syndetkii oli tänää joten se ois vähä ku lahja 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.